Hrvatska novi šampion sveta u vaterpolu!

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Mađarsku 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2) u sred Budimpešte i postali prvaci sveta u vaterpolu.

Izvor: AK

Subota, 29.07.2017.

21:36

Hrvatska novi šampion sveta u vaterpolu!
Foto: Getty images

Hrvati su do druge titule šampiona planete stigli sa šest pobeda u isto toliko utakmica u Mađarskoj, a u polufinalu su skinuli krunu Srbiji.

Domaćina su u finalu šokirali sa četiri gola u nizu u prvom periodu, Mađari uspevaju da prepolove zaostatak do poluvremena, a onda i izjednače početkom drugog, ali "barakude" novom serijom od tri gola stavljaju tačku na meč.

Trostruki strelac za Hrvate bio je Sandro Sukno, koji je bio dvostruki strelac u pomenutoj seriji, a njegovim golom su Hrvati zapečatili sudbinu Mađara dva i po minuta pre kraja susreta.

Dva gola za "barakude" postigao je naturalizovani Španac Ćavi Garsija, a po jedan su dali Luka Lončar, Maro Joković i Marko Bacan.

Hrvati su prethodnu titulu prvaka sveta osvojili 2007. u Melburnu, dok su pre dve godine u Kazanju poraženi u finalu od Srbije. U međuvremenu su osvojili i tri bronze – 2009. u Rimu, 2011. u Šangaju i 2013. u Barseloni.

Mađarsku je sa takođe tri gola predvodio Marton Vamoš, a sa po jednim su ga pratili Balaš Erdelji, Krištijan Manhreč i Bela Torok.

Ostali su na tri zlatne medalje (1973. Beograd, 2003. i 2013. Barselona), osvojili su sedmu srebrnu, a imaju i jednu bronzu.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Srbije, pobedom nad Grčkom 11:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

268 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: