VK Partizan u grupi sa bivšim šampionom Evrope

Vaterpolo klub Partizan će u LŠ igrati u Grupi B sa Jugom, Pro Rekom i Barselonetom, odlučeno je žrebom u Dubrovniku.

Izvor: SM

Utorak, 30.08.2016.

21:13

VK Partizan u grupi sa bivšim šampionom Evrope
StarSport

Tkođe, u ovoj grupi načlaziće se i dva kluba koji dolaze iz kvalifikacija.

Crno-beli će tako u predstojećoj sezoni biti u istoj grupi sa klubovima koji su u poslednje tri godine osvajali titulu prvaka Evrope: Jug (prvak 2016), Pro Reko (2015) i Barseloneta (2014).

Na žrebu osam klubova za "vajld kartama" podeljeni su u dve grupe, koje će biti kompletirane devetog novembra, po završetku kvalifikacija. U kvalifikacijama će učestvovati 23 kluba, a Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, koja će startovati od druge runde.

U Grupi A su grčki Olimpijakos, mađarski Solnok, Špandau iz Nemačke, Nica, kao i dva kluba iz kvalifikacija.

Vaterpolo Liga šampiona počinje 30. novembra i trajaće do 26. aprila. Posle grupne faze po prve tri ekipe iz obe grupe idu na "fajnal siks" u Budimpešti. Završni turnir održaće se od 25. do 27. maja.

Prošle sezone istekao je prvi trogodišnji period novog sistema Lige šampiona u kome je osam klubova, među kojima je i Partizan, dobilo "vajld karte" za direktno učešće u tom takmičenju. Šest klubova je zadržalo direktne ulaznice i za naredni ciklus.

Specijanu pozivnicu izgubio je turski Galatasaraj, a njegovo mesto zauzeo je francuski Olimpik iz Nice. Direktan učesnik Lige šampiona iz Mađarske od sledeće sezone će, umesto Egera, biti Solnok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: