I 'Najki' napustio Pistorijusa

Američka kompanija za proizvodnju sportske opreme "Najki" suspendovala jesponzorski ugovor sa južnoafričkim atletičarem Oskarom Pistorijusom.

Izvor:

Četvrtak, 21.02.2013.

13:27

Default images

"Verujemo da je Pistorijus zaslužio da ima pošten sudski proces, a mi ćemo kao kompanija pažljivo posmatrati kako će se stvari odvijati", navodi se u saopštenju kompanije Najki.

Najki je u oktobru prošle godine raskinuo ugovor sa američkim biciklistom Lensom Armstrongom, koji je priznao da se dugi niz godina dopingovao.

Američka kompanija, međutim, nastavila je saradnju sa golferom Tajgerom Vudsom, koji je javno priznao da je prevario suprugu.

Tridesetogodišnja Stenkamp ubijena je u četvrtak u Pistorijusovoj kući u predgrađu Pretorije sa četiri hica u glavu i jednim u ruku. Mediji su javili da je slavni atletičar, prvi hendikepirani sportista koji se plasirao na Olimpijske igre, pucao na 30-godišnju Stenkamp, navodno misleći da je provalnik, a da je ona želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih.Policija je, međutim, odbacila takve izveštaje i potvrdila da je Pistorijus glavni osumnjičeni.

Pistorijus je rođen bez obe potkolenice i ima karbonske proteze. Na Olimpijskim igrama u Londonu trčao je na 400 metara i uspeo da se plasira u polufinale, kao i u finale štafete 4x400 metara. Prethodno je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama i postavio paraolimpijski rekord

Najki je samo jedna od niza kompanija koja je odlučila da prekine saradnju sa Južnoafrikancem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: