Radnički O: "BASK namešta,FSB ćuti"

Uprava obrenovačkog Radničkog iznela je niz teških optužbi na račun beogradskog BASKa i Fudbalskog saveza Beograda.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Petak, 04.06.2010.

10:31

Default images

Pod sloganom "Ubijanje fudbala u privatnoj Srpskoj ligi Beograd" predsednik UO Radničkog Miroslav Micić, generalni sekretar Marko Dumanović, trener Miloš Veselinović i igrač Vladimir Radujković optužili su rivale da su puštali BASK a FSB, odnosno generalnog sekretara Miloša Markovića da je "držao konce lige umesto da se bavi zakonitim poslovanjem," piše Sportski žurnal.

Obrenovčani tvrde da su utakmice Kovačevac - BASK (3:5), Resnik - BASK (3:4) i Srem Jakovo - BASK (2:0) neregularne i traže reakciju UEFA.

"Snimci golova sa utakmica BASKa sa Kovačevcom i Resnikom sve jasno govore. kod drugog gola upada u oči da nijedan igrač odbrane nije skočio. Kada je BASK poveo sa 4:0 domaćin se raspucao... Komentari gledalaca daju jasnu sliku a na sve je Miloš Marković rekao da sumnje nisu dovoljne za kaznu," rekao je Marko Dumanović.

Miloš Marković, koga Obrenovčani nazivaju "posebnim poglavljem", odgovorio je u Žurnalu na optužbe.

"Moja jedina krivica, kao generalnog sekretara FSB, leži u činjenici da nisam bio na utakmici Radnički - Palilulac jer su domaćini možda očekivali da postignem pobedonosni pogodak," kaže Marković negirajući optužbe i na svoj račun i na račun FSB.

Radnički je ostao bez prvog mesta i plasmana u Prvu ligu posle serije pobeda BASKa u drugom delu sezone, a Obrenovčani su napustili teren u pretposlednjem kolu pri rezultatu 0:0. Takvim ishodom, odnosno očekivanim službenim rezultatom, ostali su bez prvog mesta.

Zanimljivo je da je BASK počeo da pobeđuje tokom prolećnog dela sezone a posle prve polovine prvensva imao je veliki zaostatak i za Radničkim i za Šumadijom iz Jagnjila.

Utakmica Radnički - Palilulac još nije registrovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: