Madrid: JJ lagano do četvrtfinala

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković lako se plasirala u plasirala u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Izvor: LB

Četvrtak, 13.05.2010.

21:32

Default images

JJ je bez problema u trećem kolu eliminisala Španjolku Anabelu Medinu Gariges sa 2:0, po setovima 6:2, 6:0. Jelena je do novog ubedljivog trijumfa stigla posle samo 68 minuta igre i u narednom kolu je očekuje duel sa Francuskinjom Aravan Rezai koja je prethodno savladala Nemicu Andreu Petković sa 6:4, 7:6. Jelena je do sada dva puta igrala protiv Francuskinje i oba puta pobedila.

Jankovićeva, koja je u Madridu postavljena za sedmog nosioca ostvarila je i šestu pobedu protiv Anabele Medine Gariges i tako zadržala maksimalni učinak u međusobnim duelima.

JJ koja je prošle godine u Madridu stigla do četvrtfinala demonstrirala je u trećem kolu odličan tenis i nijednog trenutka nije dozvolila svojoj protivnici da se rezultatski vrati u meč. Jankovićeva je od samog starta krenula agresivno i vrlo brzo povela sa 3:0 u prvom setu, uz jedan brejk. Posle samo 26 minuta igre Srpkinja je već imala priliku da servira za pobedu, ali nije iskoristila tu priliku, pošto je svojoj protivnici dozvolila da napravi brejk i osvoji svoj drugi gem. Međutim, veoma raspoložena Jelena već u narednom gemu uzvraća istom merom i osvaja prvi set rezultatom 6:2.

Nastavak nije doneo ništa novo, Jankovićeva je nastavila da dominira i ekspresno privodi meč kraju za još jedan ubedljiv trijumf rezultatom 6:2, 6:0. Španjolka, koja je trenutno 54. teniserka na svetu, bila je potpuno nemoćna, a stanje na terenu najbolje pokazuje činjenica da je tokom celog meča uspela da osvoji samo dva gema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: