Četvrtak, 13.05.2010.

21:32

Madrid: JJ lagano do četvrtfinala

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković lako se plasirala u plasirala u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Izvor: LB

Madrid: JJ lagano do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Riječ špankinja u srpskom jeziku ne postoji. Novinari bolje da se ne brukaju. U srpskom jeziku za žensku osobu iz Španije koristi se riječ španjolka. Tako se govorilo i u bivšoj nam zajedničkoj domovini. To što se ta riječ poklapa sa hrvatskom samo govori da se u suštini radi o jednom te istom jeziku samo sa više varijanti. Srpski, hrvatski, bosanski i najnoviji crnogorski su jedan te isti jezik.

Милорад

pre 13 godina

Реч Шпанкиња сковали су спортски коментатори и потпуно је у нескладу с нашим језиком:

Албанија - Албанка
Литванија - Литванка
Мауританија - Мауританка

Зашто онда забога
Шпанија - Шпанкиња?

Smejurija

pre 13 godina

@picasso

"Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene."
"Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca."
"Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna"

Sta si ti napisao?

Osecaj za orijentaciju, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku... Cudi me kako nisi napisao i da savrseno igra voleje na mrezi.
Naravno da je znacajnije zavrsiti godinu na prvom mestu. A o tome koliko je Jelena Jankovic duhovita nema potrebe ni pisati.

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ hanibal

Odlicno, samo NEMA HRVATSKOG, to je samo hrvatska varijanta SRPSKOG JEZIKA. Kao što je u Americi to američka varijanta engleskog jezika.

I JOŠ NEŠTO - kada ste poslednji put čuli da je neko rekao SRPSKU REČ,inače prilog, POSLE...p o s l e ???

DA LI JE IZBAČENA IZ UPOTREBE??? Izgleda da jeste, jer samo postoji...nakon, što je hrvatska varijanta!

JEZIK JE važan,mnogo važan, bez jezika nema ni naroda, a cilj je da Srba ne bude!!!

ZNAČI POSLE, posle...da, posle pobede nad španskom teniserkom na red dolazi prava Iranka i nadajmo se da ćemo posle tog meča svi slaviti Jelenin ulazak u polufinale i odbranjene bodove od prošle godine.

P.S. UZGRED, da li je u duhu srpskog jezika "postignuće"-gde je sada reč uspeh, da li je u duhu srpskog jezika "pedagoškinja"......?????

lucky

pre 13 godina

Jelena je najbolja a ne samo naljbolje rangirana,kad je Ana bila ispred nje govorili ste da je naljbolja a sad je razlika mnogo veća osim toga Jelena je dvaput bila prva a kako igra činimi se da če opet biti prva,a i duže je u vrhu.Ana je malo mladja i nadam se da njeno vreme tek dolazi.

picasso

pre 13 godina

Ne ukljucujem se gotovo nikad u ovakvu vrste rasprave, ali ovog puta vredi reci par stvari.
Kao prvo, Jelena je bolja teniserka od Ane, i to ce vam reci svako ko je ikada uzeo reket u ruke. Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene. Anine prednosti su jedino servis, forhend i snaga (to ponekad moze biti dovoljno za jednu pobedu, ali je nedovoljno na duge staze). Jelena osvaja turnire i opstaje u TOP 5 igrajuci bez trenera, dok Ana sa svojom armijom trenera, menadzera i sponzora jos nije u stanju ni svojim emocijama da vlada. Ovo sto govorim potvrdjuje i WTA lista, i to ne samo sad, vec ukupno uzevsi u poslednjih par godina sa izuzetkom Aninog kratkotrajnog uzleta leta 2008. Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca. Ko pogleda listu osvajacica GS videce da tu ima i zalutalih imena, ali lista teniserki koje su zavrsile sezonu na vrhu WTA liste je mnogo kraca i na nju je nemoguce zalutati.
Drugo, price o lepoti su potpuno neumesne. Kakve veze imaju lepota i sponzorski ugovori, koje neki ovde navode kao argumente, sa tenisom? Ako se takmici na tom polju, onda je Ana promasila profesiju.
Kao trece, Jelena redovno igra za Srbiju, cak i kad je povredjena, dok Ana to izbegava cak i kad nije povredjena.
Kao cetvrto, Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna i njeni intervjui su mnogo prijatniji za gledati nego Anini, i pored te famozne lepote. Istina je da "lepo vaspitana" princeza (koja egzaltirano proslavlja protivnicke greske)nikad ne bi uradila ovakvu imitaciju. Nema ona stofa za to. Ona bi rekla da je uzbudjena, da je uzivala na terenu, da je mec bio dobar a publika divna i slicne banalnosti. Sve to uz ono strebersko njakanje.
Ako volite politicki korektno i marketinski ispeglano i sterilno ponasanje, onda razumem da ste Jelenin gest doziveli kao varvarski cin. U suprotnom, samo ste se nasmejali i zavoleli Jelenu jos vise bas zato sto je takva prgava i neukrotiva.

Stop folirantima

pre 13 godina

Samo napred navijaci NASIH zvezdica. Ne bi me cudilo da Ana uskoro uzme drzavljanstvo neke druge zemlje, pod pateticnim izgovorom kako ce to unaprediti njenu igru i podici joj poljuljano samopouzdanje, a mama Jankovic zna vrlo dobro da unovci PATRIOTIZAM svoje cerke. I na kraju...koliko je gledalaca doslo da podrzi devojke na poslednjem FED kupu? Slika tribina govori vise od svih ovde napisanih reci.

sima

pre 13 godina

Odlicna igra, prelep tenis;bravo Jelena; posebno me je odusevila strpljivost u 5 gemu drugog seta kad spanjolka vodi sa 30:0, lagano bez zurbe izgraduje pojen po pojen i neda nista! bravo, ranije bi sigurno pojurila izgresila... Ja mislim da Jelena lagano ulazi u najvisu formu ikad; i ne bih se uopste zacudio da uzme RG; u svakom slucaju SRECNO.

Mutua...

pre 13 godina

Mutua Madrilenja, Madrid Open, Premier Mandatory, na kraju ispade najjači turnir sezone. Čudo od turnira! Evo ko je ispao već u početku: Šarapova, Serena, Žistin, Ana, Dementijeva, Azarenka, Voznjacki, Radvanski, Safina, Peneta, Bartoli, Kuznjecova, Petrova, Cibulko, Šnider, Kleibanova, Bondarenko... Dosta je i ovo. Šljaku bi trebalo ukinuti, kao što je urađeno u košarci i rukometu.

Kan

pre 13 godina

Ne može biti najbolja teniserka u Srbiji, jer Ana ima veće rezultate, ne može biti ni prva igračica sveta, čak i da se nađe na čelu liste, jer tenis igraju Serena, Venus, Žistin, Šarapova, Kim, Kuznjecova, Ana... teniserke koje su osvajale "grend slemove" (Serena ih ima 12, a Venus 5 Vimbldona). Može biti to što jeste: trenutno rangirana na tom i tom mestu. Vi to nikada nećete razumeti, jer su vas tabloidi pogrešno školovali. Kad konačno to shvatite, za tri godine, neće vas više ni lista zanimati.

NN

pre 13 godina

Bravo Jeco, SVAKA CAST, samo napred! A stvarno nije lepo sto si danas na kraju meca imitirala mene tako sto si se pocesala desnom rukom po levom obrazu kao ja... Bila, jesi i bices UVEK NAJBOLJA za mene!

Dylan Dog

pre 13 godina

Jelena je ovog puta zaboravila da pogleda u sat i odužila meč na 1:08. Ipak je Garigez specijalista za šljaku.

Međutim, to joj nije smetalo da hladnokrvno i nemilosrdno "provoza na monociklu" ne tako lošu Španjolku Garigez, i to pred domaćom publikom, u sred Madrida.

Mislim da je posle ovoga Špancima jasno kako se drugi osećaju posle meča protiv Nadala na šljaci. Lica roditelja očajne Medine - govore sama za sebe.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Kakva steta sto se nagrada Golden Bagel(nagrada se dodeljuje top 8 teniseru koji najvise puta u toku godine dobije set rezultatom 6:0)dodeljuje samo u muskoj konkurenciji.Ove godine bi bila tvoja :).Idemo do druge titule ove godine!

Boka

pre 13 godina

Bravo Jelena, igraj tenis, guraj napred i ne obaziri se na komentare i provokacije, ostani stabilna i konstantna. Ti si neumorna i neunistiva, tvoje granice izdrzljivosti su za mnoge nedostizne, iskreno se nadam da ce taj rad i upornost ove godine biti nagradjeni jednim GS, mislim da si zasluzila.

nenad

pre 13 godina

Jako ubedljivo.I 2008 je Jelena igrala mnogo polufinala, finala osvajala turnire bila prva na listi ALI NIKAD NIJE BILA OVOLIKO KVALITETNA. Samo Enan i eventualno Stosur i Serena mogu da je ugroze na RG.Pavo je uzivanje gledati ovakvu dominaciju nase teniserke...Hvala joj.

Sale

pre 13 godina

E kako samo ne mrzi ove tipove koje posle svake pobede JJ imaju potrebu da napišu kako će Srbija da žali za takvim veličinama kao što je JJ. Te ona uvek nekom nešto dokazuje, te ovo te ono. Alo probodite se malo i živite život

Nensi

pre 13 godina

Au, Jeco, ko da si igrala sa (lošim) sparing partnerom. Ne bilo ti zapoveđeno, isto tako uzmi finale. Pa imitiraj koga hoćeš, sve ti je oprošteno.

Neutron

pre 13 godina

Super. Jelena je blizu zivotne forme. Nije bas tu, jer bi inace osvojila Rim, ali igra odlicno, sto je isto dokaz da je Ana na punom putu ka povratku. U Rimu je izgubila od osvajacice titule, a u Madridu, imala nesrecu da se u ranoj fazi susretne sa Jelenom, koju je dobro namucila i koja ce se, ako se neko iznenadjene ne desi, sigurno naci makar u polufinalu. Odlicne vesti sveukupno za nas tenis i , molim vas, prestanite sa detinjastim prepucavanjem oko Ane i Jelene. Sto umesto ujedinjavanja, stalno, ali stalno morate da cepate?

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo Jeco!
Zatvorila si usta zlobnicima, koji ne postuju kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Zalice Srbija za ovakvim velikim i casnim ljudima, ali ostace samo sitne duse koje se hrane montazama, klevetama i omalovazavanjem zasluznih sportista svoje zemlje.
To vise nigde na svetu ne postoji jer sve zemlje postuju svoje vrhunske sportiste.
Napred Jelena!

bat

pre 13 godina

Kolko mi ide na živce ovo najbolje rangirana srpska teniserka, kad je ana bila bolja nije bio problem da se napiše najbolja srpska teniserka. Napišite lepo najbolja, svi znamo da je to prolazna kategorija.

Slobodan

pre 13 godina

Bravo Jeco, rutinski meč koji je najbolja srpska teniserka dobila bez puno problema, uostalom, kako i priliči 4. teniserki na svetu. A sada sledi Rezai, neće biti lako jer Francuskinja igra najbolji tenis u životu, ali Jeca je do sada pokazala da je veliki borac i da nikad ne odustaje. Napred JJ u nove pobede!!! PS: Moje srce si osvojila onda kad si povređena na jednoj nozi odigrala do poslednjeg atoma snage za Srbiju, jer kao što si i sama rekla SRBIJA POBEDITI MORA!

Boka

pre 13 godina

Bravo Jelena, igraj tenis, guraj napred i ne obaziri se na komentare i provokacije, ostani stabilna i konstantna. Ti si neumorna i neunistiva, tvoje granice izdrzljivosti su za mnoge nedostizne, iskreno se nadam da ce taj rad i upornost ove godine biti nagradjeni jednim GS, mislim da si zasluzila.

Dylan Dog

pre 13 godina

Jelena je ovog puta zaboravila da pogleda u sat i odužila meč na 1:08. Ipak je Garigez specijalista za šljaku.

Međutim, to joj nije smetalo da hladnokrvno i nemilosrdno "provoza na monociklu" ne tako lošu Španjolku Garigez, i to pred domaćom publikom, u sred Madrida.

Mislim da je posle ovoga Špancima jasno kako se drugi osećaju posle meča protiv Nadala na šljaci. Lica roditelja očajne Medine - govore sama za sebe.

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo Jeco!
Zatvorila si usta zlobnicima, koji ne postuju kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Zalice Srbija za ovakvim velikim i casnim ljudima, ali ostace samo sitne duse koje se hrane montazama, klevetama i omalovazavanjem zasluznih sportista svoje zemlje.
To vise nigde na svetu ne postoji jer sve zemlje postuju svoje vrhunske sportiste.
Napred Jelena!

nenad

pre 13 godina

Jako ubedljivo.I 2008 je Jelena igrala mnogo polufinala, finala osvajala turnire bila prva na listi ALI NIKAD NIJE BILA OVOLIKO KVALITETNA. Samo Enan i eventualno Stosur i Serena mogu da je ugroze na RG.Pavo je uzivanje gledati ovakvu dominaciju nase teniserke...Hvala joj.

Slobodan

pre 13 godina

Bravo Jeco, rutinski meč koji je najbolja srpska teniserka dobila bez puno problema, uostalom, kako i priliči 4. teniserki na svetu. A sada sledi Rezai, neće biti lako jer Francuskinja igra najbolji tenis u životu, ali Jeca je do sada pokazala da je veliki borac i da nikad ne odustaje. Napred JJ u nove pobede!!! PS: Moje srce si osvojila onda kad si povređena na jednoj nozi odigrala do poslednjeg atoma snage za Srbiju, jer kao što si i sama rekla SRBIJA POBEDITI MORA!

bat

pre 13 godina

Kolko mi ide na živce ovo najbolje rangirana srpska teniserka, kad je ana bila bolja nije bio problem da se napiše najbolja srpska teniserka. Napišite lepo najbolja, svi znamo da je to prolazna kategorija.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Kakva steta sto se nagrada Golden Bagel(nagrada se dodeljuje top 8 teniseru koji najvise puta u toku godine dobije set rezultatom 6:0)dodeljuje samo u muskoj konkurenciji.Ove godine bi bila tvoja :).Idemo do druge titule ove godine!

Nensi

pre 13 godina

Au, Jeco, ko da si igrala sa (lošim) sparing partnerom. Ne bilo ti zapoveđeno, isto tako uzmi finale. Pa imitiraj koga hoćeš, sve ti je oprošteno.

Neutron

pre 13 godina

Super. Jelena je blizu zivotne forme. Nije bas tu, jer bi inace osvojila Rim, ali igra odlicno, sto je isto dokaz da je Ana na punom putu ka povratku. U Rimu je izgubila od osvajacice titule, a u Madridu, imala nesrecu da se u ranoj fazi susretne sa Jelenom, koju je dobro namucila i koja ce se, ako se neko iznenadjene ne desi, sigurno naci makar u polufinalu. Odlicne vesti sveukupno za nas tenis i , molim vas, prestanite sa detinjastim prepucavanjem oko Ane i Jelene. Sto umesto ujedinjavanja, stalno, ali stalno morate da cepate?

NN

pre 13 godina

Bravo Jeco, SVAKA CAST, samo napred! A stvarno nije lepo sto si danas na kraju meca imitirala mene tako sto si se pocesala desnom rukom po levom obrazu kao ja... Bila, jesi i bices UVEK NAJBOLJA za mene!

sima

pre 13 godina

Odlicna igra, prelep tenis;bravo Jelena; posebno me je odusevila strpljivost u 5 gemu drugog seta kad spanjolka vodi sa 30:0, lagano bez zurbe izgraduje pojen po pojen i neda nista! bravo, ranije bi sigurno pojurila izgresila... Ja mislim da Jelena lagano ulazi u najvisu formu ikad; i ne bih se uopste zacudio da uzme RG; u svakom slucaju SRECNO.

picasso

pre 13 godina

Ne ukljucujem se gotovo nikad u ovakvu vrste rasprave, ali ovog puta vredi reci par stvari.
Kao prvo, Jelena je bolja teniserka od Ane, i to ce vam reci svako ko je ikada uzeo reket u ruke. Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene. Anine prednosti su jedino servis, forhend i snaga (to ponekad moze biti dovoljno za jednu pobedu, ali je nedovoljno na duge staze). Jelena osvaja turnire i opstaje u TOP 5 igrajuci bez trenera, dok Ana sa svojom armijom trenera, menadzera i sponzora jos nije u stanju ni svojim emocijama da vlada. Ovo sto govorim potvrdjuje i WTA lista, i to ne samo sad, vec ukupno uzevsi u poslednjih par godina sa izuzetkom Aninog kratkotrajnog uzleta leta 2008. Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca. Ko pogleda listu osvajacica GS videce da tu ima i zalutalih imena, ali lista teniserki koje su zavrsile sezonu na vrhu WTA liste je mnogo kraca i na nju je nemoguce zalutati.
Drugo, price o lepoti su potpuno neumesne. Kakve veze imaju lepota i sponzorski ugovori, koje neki ovde navode kao argumente, sa tenisom? Ako se takmici na tom polju, onda je Ana promasila profesiju.
Kao trece, Jelena redovno igra za Srbiju, cak i kad je povredjena, dok Ana to izbegava cak i kad nije povredjena.
Kao cetvrto, Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna i njeni intervjui su mnogo prijatniji za gledati nego Anini, i pored te famozne lepote. Istina je da "lepo vaspitana" princeza (koja egzaltirano proslavlja protivnicke greske)nikad ne bi uradila ovakvu imitaciju. Nema ona stofa za to. Ona bi rekla da je uzbudjena, da je uzivala na terenu, da je mec bio dobar a publika divna i slicne banalnosti. Sve to uz ono strebersko njakanje.
Ako volite politicki korektno i marketinski ispeglano i sterilno ponasanje, onda razumem da ste Jelenin gest doziveli kao varvarski cin. U suprotnom, samo ste se nasmejali i zavoleli Jelenu jos vise bas zato sto je takva prgava i neukrotiva.

Kan

pre 13 godina

Ne može biti najbolja teniserka u Srbiji, jer Ana ima veće rezultate, ne može biti ni prva igračica sveta, čak i da se nađe na čelu liste, jer tenis igraju Serena, Venus, Žistin, Šarapova, Kim, Kuznjecova, Ana... teniserke koje su osvajale "grend slemove" (Serena ih ima 12, a Venus 5 Vimbldona). Može biti to što jeste: trenutno rangirana na tom i tom mestu. Vi to nikada nećete razumeti, jer su vas tabloidi pogrešno školovali. Kad konačno to shvatite, za tri godine, neće vas više ni lista zanimati.

Sale

pre 13 godina

E kako samo ne mrzi ove tipove koje posle svake pobede JJ imaju potrebu da napišu kako će Srbija da žali za takvim veličinama kao što je JJ. Te ona uvek nekom nešto dokazuje, te ovo te ono. Alo probodite se malo i živite život

Mutua...

pre 13 godina

Mutua Madrilenja, Madrid Open, Premier Mandatory, na kraju ispade najjači turnir sezone. Čudo od turnira! Evo ko je ispao već u početku: Šarapova, Serena, Žistin, Ana, Dementijeva, Azarenka, Voznjacki, Radvanski, Safina, Peneta, Bartoli, Kuznjecova, Petrova, Cibulko, Šnider, Kleibanova, Bondarenko... Dosta je i ovo. Šljaku bi trebalo ukinuti, kao što je urađeno u košarci i rukometu.

lucky

pre 13 godina

Jelena je najbolja a ne samo naljbolje rangirana,kad je Ana bila ispred nje govorili ste da je naljbolja a sad je razlika mnogo veća osim toga Jelena je dvaput bila prva a kako igra činimi se da če opet biti prva,a i duže je u vrhu.Ana je malo mladja i nadam se da njeno vreme tek dolazi.

Stop folirantima

pre 13 godina

Samo napred navijaci NASIH zvezdica. Ne bi me cudilo da Ana uskoro uzme drzavljanstvo neke druge zemlje, pod pateticnim izgovorom kako ce to unaprediti njenu igru i podici joj poljuljano samopouzdanje, a mama Jankovic zna vrlo dobro da unovci PATRIOTIZAM svoje cerke. I na kraju...koliko je gledalaca doslo da podrzi devojke na poslednjem FED kupu? Slika tribina govori vise od svih ovde napisanih reci.

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ hanibal

Odlicno, samo NEMA HRVATSKOG, to je samo hrvatska varijanta SRPSKOG JEZIKA. Kao što je u Americi to američka varijanta engleskog jezika.

I JOŠ NEŠTO - kada ste poslednji put čuli da je neko rekao SRPSKU REČ,inače prilog, POSLE...p o s l e ???

DA LI JE IZBAČENA IZ UPOTREBE??? Izgleda da jeste, jer samo postoji...nakon, što je hrvatska varijanta!

JEZIK JE važan,mnogo važan, bez jezika nema ni naroda, a cilj je da Srba ne bude!!!

ZNAČI POSLE, posle...da, posle pobede nad španskom teniserkom na red dolazi prava Iranka i nadajmo se da ćemo posle tog meča svi slaviti Jelenin ulazak u polufinale i odbranjene bodove od prošle godine.

P.S. UZGRED, da li je u duhu srpskog jezika "postignuće"-gde je sada reč uspeh, da li je u duhu srpskog jezika "pedagoškinja"......?????

Smejurija

pre 13 godina

@picasso

"Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene."
"Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca."
"Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna"

Sta si ti napisao?

Osecaj za orijentaciju, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku... Cudi me kako nisi napisao i da savrseno igra voleje na mrezi.
Naravno da je znacajnije zavrsiti godinu na prvom mestu. A o tome koliko je Jelena Jankovic duhovita nema potrebe ni pisati.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Riječ špankinja u srpskom jeziku ne postoji. Novinari bolje da se ne brukaju. U srpskom jeziku za žensku osobu iz Španije koristi se riječ španjolka. Tako se govorilo i u bivšoj nam zajedničkoj domovini. To što se ta riječ poklapa sa hrvatskom samo govori da se u suštini radi o jednom te istom jeziku samo sa više varijanti. Srpski, hrvatski, bosanski i najnoviji crnogorski su jedan te isti jezik.

Милорад

pre 13 godina

Реч Шпанкиња сковали су спортски коментатори и потпуно је у нескладу с нашим језиком:

Албанија - Албанка
Литванија - Литванка
Мауританија - Мауританка

Зашто онда забога
Шпанија - Шпанкиња?

Kan

pre 13 godina

Ne može biti najbolja teniserka u Srbiji, jer Ana ima veće rezultate, ne može biti ni prva igračica sveta, čak i da se nađe na čelu liste, jer tenis igraju Serena, Venus, Žistin, Šarapova, Kim, Kuznjecova, Ana... teniserke koje su osvajale "grend slemove" (Serena ih ima 12, a Venus 5 Vimbldona). Može biti to što jeste: trenutno rangirana na tom i tom mestu. Vi to nikada nećete razumeti, jer su vas tabloidi pogrešno školovali. Kad konačno to shvatite, za tri godine, neće vas više ni lista zanimati.

Mutua...

pre 13 godina

Mutua Madrilenja, Madrid Open, Premier Mandatory, na kraju ispade najjači turnir sezone. Čudo od turnira! Evo ko je ispao već u početku: Šarapova, Serena, Žistin, Ana, Dementijeva, Azarenka, Voznjacki, Radvanski, Safina, Peneta, Bartoli, Kuznjecova, Petrova, Cibulko, Šnider, Kleibanova, Bondarenko... Dosta je i ovo. Šljaku bi trebalo ukinuti, kao što je urađeno u košarci i rukometu.

Sale

pre 13 godina

E kako samo ne mrzi ove tipove koje posle svake pobede JJ imaju potrebu da napišu kako će Srbija da žali za takvim veličinama kao što je JJ. Te ona uvek nekom nešto dokazuje, te ovo te ono. Alo probodite se malo i živite život

bat

pre 13 godina

Kolko mi ide na živce ovo najbolje rangirana srpska teniserka, kad je ana bila bolja nije bio problem da se napiše najbolja srpska teniserka. Napišite lepo najbolja, svi znamo da je to prolazna kategorija.

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo Jeco!
Zatvorila si usta zlobnicima, koji ne postuju kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Zalice Srbija za ovakvim velikim i casnim ljudima, ali ostace samo sitne duse koje se hrane montazama, klevetama i omalovazavanjem zasluznih sportista svoje zemlje.
To vise nigde na svetu ne postoji jer sve zemlje postuju svoje vrhunske sportiste.
Napred Jelena!

Boka

pre 13 godina

Bravo Jelena, igraj tenis, guraj napred i ne obaziri se na komentare i provokacije, ostani stabilna i konstantna. Ti si neumorna i neunistiva, tvoje granice izdrzljivosti su za mnoge nedostizne, iskreno se nadam da ce taj rad i upornost ove godine biti nagradjeni jednim GS, mislim da si zasluzila.

Slobodan

pre 13 godina

Bravo Jeco, rutinski meč koji je najbolja srpska teniserka dobila bez puno problema, uostalom, kako i priliči 4. teniserki na svetu. A sada sledi Rezai, neće biti lako jer Francuskinja igra najbolji tenis u životu, ali Jeca je do sada pokazala da je veliki borac i da nikad ne odustaje. Napred JJ u nove pobede!!! PS: Moje srce si osvojila onda kad si povređena na jednoj nozi odigrala do poslednjeg atoma snage za Srbiju, jer kao što si i sama rekla SRBIJA POBEDITI MORA!

nenad

pre 13 godina

Jako ubedljivo.I 2008 je Jelena igrala mnogo polufinala, finala osvajala turnire bila prva na listi ALI NIKAD NIJE BILA OVOLIKO KVALITETNA. Samo Enan i eventualno Stosur i Serena mogu da je ugroze na RG.Pavo je uzivanje gledati ovakvu dominaciju nase teniserke...Hvala joj.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Kakva steta sto se nagrada Golden Bagel(nagrada se dodeljuje top 8 teniseru koji najvise puta u toku godine dobije set rezultatom 6:0)dodeljuje samo u muskoj konkurenciji.Ove godine bi bila tvoja :).Idemo do druge titule ove godine!

Nensi

pre 13 godina

Au, Jeco, ko da si igrala sa (lošim) sparing partnerom. Ne bilo ti zapoveđeno, isto tako uzmi finale. Pa imitiraj koga hoćeš, sve ti je oprošteno.

Dylan Dog

pre 13 godina

Jelena je ovog puta zaboravila da pogleda u sat i odužila meč na 1:08. Ipak je Garigez specijalista za šljaku.

Međutim, to joj nije smetalo da hladnokrvno i nemilosrdno "provoza na monociklu" ne tako lošu Španjolku Garigez, i to pred domaćom publikom, u sred Madrida.

Mislim da je posle ovoga Špancima jasno kako se drugi osećaju posle meča protiv Nadala na šljaci. Lica roditelja očajne Medine - govore sama za sebe.

NN

pre 13 godina

Bravo Jeco, SVAKA CAST, samo napred! A stvarno nije lepo sto si danas na kraju meca imitirala mene tako sto si se pocesala desnom rukom po levom obrazu kao ja... Bila, jesi i bices UVEK NAJBOLJA za mene!

Stop folirantima

pre 13 godina

Samo napred navijaci NASIH zvezdica. Ne bi me cudilo da Ana uskoro uzme drzavljanstvo neke druge zemlje, pod pateticnim izgovorom kako ce to unaprediti njenu igru i podici joj poljuljano samopouzdanje, a mama Jankovic zna vrlo dobro da unovci PATRIOTIZAM svoje cerke. I na kraju...koliko je gledalaca doslo da podrzi devojke na poslednjem FED kupu? Slika tribina govori vise od svih ovde napisanih reci.

Neutron

pre 13 godina

Super. Jelena je blizu zivotne forme. Nije bas tu, jer bi inace osvojila Rim, ali igra odlicno, sto je isto dokaz da je Ana na punom putu ka povratku. U Rimu je izgubila od osvajacice titule, a u Madridu, imala nesrecu da se u ranoj fazi susretne sa Jelenom, koju je dobro namucila i koja ce se, ako se neko iznenadjene ne desi, sigurno naci makar u polufinalu. Odlicne vesti sveukupno za nas tenis i , molim vas, prestanite sa detinjastim prepucavanjem oko Ane i Jelene. Sto umesto ujedinjavanja, stalno, ali stalno morate da cepate?

sima

pre 13 godina

Odlicna igra, prelep tenis;bravo Jelena; posebno me je odusevila strpljivost u 5 gemu drugog seta kad spanjolka vodi sa 30:0, lagano bez zurbe izgraduje pojen po pojen i neda nista! bravo, ranije bi sigurno pojurila izgresila... Ja mislim da Jelena lagano ulazi u najvisu formu ikad; i ne bih se uopste zacudio da uzme RG; u svakom slucaju SRECNO.

Smejurija

pre 13 godina

@picasso

"Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene."
"Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca."
"Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna"

Sta si ti napisao?

Osecaj za orijentaciju, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku... Cudi me kako nisi napisao i da savrseno igra voleje na mrezi.
Naravno da je znacajnije zavrsiti godinu na prvom mestu. A o tome koliko je Jelena Jankovic duhovita nema potrebe ni pisati.

picasso

pre 13 godina

Ne ukljucujem se gotovo nikad u ovakvu vrste rasprave, ali ovog puta vredi reci par stvari.
Kao prvo, Jelena je bolja teniserka od Ane, i to ce vam reci svako ko je ikada uzeo reket u ruke. Razlika se vidi iz aviona: tehnika, raznovrsnost udaraca, osecaj za orijentaciju, brzina, pokretljivost, pregled igre, taktika, sposobnost prilagodjavanja igre protivniku i prelaska na plan B, koncentracija, kontrola emocija, istrajnost ... sve je na strani Jelene. Anine prednosti su jedino servis, forhend i snaga (to ponekad moze biti dovoljno za jednu pobedu, ali je nedovoljno na duge staze). Jelena osvaja turnire i opstaje u TOP 5 igrajuci bez trenera, dok Ana sa svojom armijom trenera, menadzera i sponzora jos nije u stanju ni svojim emocijama da vlada. Ovo sto govorim potvrdjuje i WTA lista, i to ne samo sad, vec ukupno uzevsi u poslednjih par godina sa izuzetkom Aninog kratkotrajnog uzleta leta 2008. Osvajanje GS-je ogromna stvar, ali zavrsiti sezonu kao najbolja teniserka sveta je jos veca. Ko pogleda listu osvajacica GS videce da tu ima i zalutalih imena, ali lista teniserki koje su zavrsile sezonu na vrhu WTA liste je mnogo kraca i na nju je nemoguce zalutati.
Drugo, price o lepoti su potpuno neumesne. Kakve veze imaju lepota i sponzorski ugovori, koje neki ovde navode kao argumente, sa tenisom? Ako se takmici na tom polju, onda je Ana promasila profesiju.
Kao trece, Jelena redovno igra za Srbiju, cak i kad je povredjena, dok Ana to izbegava cak i kad nije povredjena.
Kao cetvrto, Jelena je neizmerno harizmaticna osoba, spontana, duhovita, originalna i njeni intervjui su mnogo prijatniji za gledati nego Anini, i pored te famozne lepote. Istina je da "lepo vaspitana" princeza (koja egzaltirano proslavlja protivnicke greske)nikad ne bi uradila ovakvu imitaciju. Nema ona stofa za to. Ona bi rekla da je uzbudjena, da je uzivala na terenu, da je mec bio dobar a publika divna i slicne banalnosti. Sve to uz ono strebersko njakanje.
Ako volite politicki korektno i marketinski ispeglano i sterilno ponasanje, onda razumem da ste Jelenin gest doziveli kao varvarski cin. U suprotnom, samo ste se nasmejali i zavoleli Jelenu jos vise bas zato sto je takva prgava i neukrotiva.

lucky

pre 13 godina

Jelena je najbolja a ne samo naljbolje rangirana,kad je Ana bila ispred nje govorili ste da je naljbolja a sad je razlika mnogo veća osim toga Jelena je dvaput bila prva a kako igra činimi se da če opet biti prva,a i duže je u vrhu.Ana je malo mladja i nadam se da njeno vreme tek dolazi.

Милорад

pre 13 godina

Реч Шпанкиња сковали су спортски коментатори и потпуно је у нескладу с нашим језиком:

Албанија - Албанка
Литванија - Литванка
Мауританија - Мауританка

Зашто онда забога
Шпанија - Шпанкиња?

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ hanibal

Odlicno, samo NEMA HRVATSKOG, to je samo hrvatska varijanta SRPSKOG JEZIKA. Kao što je u Americi to američka varijanta engleskog jezika.

I JOŠ NEŠTO - kada ste poslednji put čuli da je neko rekao SRPSKU REČ,inače prilog, POSLE...p o s l e ???

DA LI JE IZBAČENA IZ UPOTREBE??? Izgleda da jeste, jer samo postoji...nakon, što je hrvatska varijanta!

JEZIK JE važan,mnogo važan, bez jezika nema ni naroda, a cilj je da Srba ne bude!!!

ZNAČI POSLE, posle...da, posle pobede nad španskom teniserkom na red dolazi prava Iranka i nadajmo se da ćemo posle tog meča svi slaviti Jelenin ulazak u polufinale i odbranjene bodove od prošle godine.

P.S. UZGRED, da li je u duhu srpskog jezika "postignuće"-gde je sada reč uspeh, da li je u duhu srpskog jezika "pedagoškinja"......?????

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Riječ špankinja u srpskom jeziku ne postoji. Novinari bolje da se ne brukaju. U srpskom jeziku za žensku osobu iz Španije koristi se riječ španjolka. Tako se govorilo i u bivšoj nam zajedničkoj domovini. To što se ta riječ poklapa sa hrvatskom samo govori da se u suštini radi o jednom te istom jeziku samo sa više varijanti. Srpski, hrvatski, bosanski i najnoviji crnogorski su jedan te isti jezik.