Ponedeljak, 26.04.2010.

12:30

SAD na Italiju u finalu Fed kupa

Reprezentacija SAD-a plasirala se u ponedeljak u finale Fed kupa, pošto je u polufinalnom meču u Birmingemu u Alabami sa 3:2 savladala selekciju Rusije.

Izvor: AY

Default images

U finalu, čiji je domaćin 6. i 7. novembra, igraće protiv branioca titule Italije koja je u nedelju nakon pobede nad Češkom u Rimu od 5:0 četvrti put u poslednjih pet godina dospela u završnicu elitnog takmičenja.

Amerikanke su na startu meča povele nakon pobede Melani Odin nad Aljom Kudrjavcevom od 6:3, 6:3, da bi potom Jelena Demetijeva za izjednačenje savladala Betani Matek-Sand - 6:4, 6:3.

Ruskinje su danas prvo povele sa 2:1 trijumfom Dementijeve nad Odin - 7.6 (7:4), 0:6, 6:3, Matek-Sand je izjedanačila na 2:2 pobedivši Jekaterinu Makarovu sa 6:4, 2:6, 6:3, da bi pobednički poen ekipi SAD doneo dubl Lizel Huber/Matek-Sand koji je bio upsešniji od Dementijeve i Kudrjavceve rezultatom 6:3, 6:1.

Italija je u polufinalu u Rimu savladala reprezentaciju Češke rezultatom 4:0, pa će u novembru imati šansu da treći put u poslednjih pet godina i trijumfuje u Fed kupu.

Italijanke su prvu titulu osvojile 2006. godine, a taj uspeh su ponovile prošle godine.

Američka reprezentacija najuspešnija je u istoriji Fed kupa i ima 17 titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: