Mančester Junajted ponovo šampion

Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su treću uzastopnu titulu šampiona Engleske, osamnaestu u istoriji i jedanaestu u 17 sezona Premijer lige.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

15:43

Default images

U pretposlednjem kolu šampionata Junajted je sa Arsenalom igrao bez golova i stekao nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na jedinog pratioca Liverpul. Ser Aleks Ferguson stigao je do 31. trofeja od kada je na čelu kluba, Rajan Gigs je osvojio već jedanaestu titulu, a Nemanja Vidić dobio treću šampionsku medalju u trećoj kompletnoj sezoni na Ostrvu.

Junajted je tako nastavio da obara rekorde - prvi je klub u istoriji Engleske koji je dva puta vezao po tri uzastopne titule (po jedan het-trik imaju Hadersfild 20-ih, Arsenal 30-ih i Liverpul 80-ih godina prošlog veka).

Ove sezone Crveni đavoli već su osvojili tri velika trofeja (Premijer liga, Karling kup, Svetski klupski kup, plus Komjuniti Šild), a u slučaju da 27. maja u Rimu pobede Barselonu u finalu Lige šampiona, dostići će četvorostruku krunu, kakvu nije zborio nijedna klub u istoriji fudbala.

Sâm završni meč nije doneo mnogo uzbuđenja - Arsenal je imao znatno više loptu u posedu, ali nije stvorio mnogo prilika, domaćin je nekoliko puta zapretio, a nešto drame viđeno je u samom finišu, kada je Arsenal imao nekoliko uzastopnih prilika iz prekida.

Na kraju ispostavilo se da je titulu Mančester Junajtedu donela čvrsta odbrana, adekvatno, jer je tokom cele sezone to bio najbolji deo sezone.

Tokom sezone Ferguson je u Premijer ligi koristio 31 fudbalera, najviše je na terenu proveo Nemanja Vidić (2892 minuta na 33 meča), a najmanje Zoran Tošić (14 minuta u meču sa Vest Bromom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: