EP: Hrvatska preozbiljna za "Plave"

Izvor: Ivan Lonèareviæ

Četvrtak, 02.02.2006.

17:42

Default images

U poslednjoj utakmici na EP u rukometu u Švajcarskoj u 3. kolu grupe II u Sent Galenu selekcija SCG izgubila je od Hrvatske rezultatom 34:30 (16:16) i oprostila se od takmičenja.

Najistaknutiji na meču bio je hrvatski golman Vlado Šola, koji je imao čak 19 uspešnih intervencija. Poređenja radi, Danijel Šarić je imao 6, a Arpad Šterbik 8 uspešnih intervencija. Najefikasniji na meču bili su Goran Šprem sa 9 i Ivano Balić sa 8 golova. U ekipi SCG Marko Krivokapić postigao je 7, a Momir Ilić i Milorad Krivokapić po 5 golova.

“Plavi” su solidno počeli meč, a prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri. Igralo se “gol za gol” do prednosti SCG 4:2, a u osmom minutu stvorili smo prvu veću prednost (6:3).

Odbranama Vlada Šole Hrvati se vraćaju, a razigrao se i Goran Šprem. U 15. minutu Balić je izjednačio na 8:8. Vujović je postavio duboku 3-2-1 obranu, koju su Hrvati teško probijali i u nastavku opet smo imali dva pogotka prednosti. S igračem više Hrvati izjednačuju na 13:13, a na poluvremene se otišlo sa 16:16.

Slično prvih 30. minuta izgledalo je i 10 minuta nastavka. Tada trener Hrvata Lino Červar umesto “neupadljivog” Nikole Blažička na golu, u igru opet šalje Šolu uz promenu odbrane (5+1). Džomba iz sedmerca u 40 minutu prvi put dovodi Hrvatsku na dva gola prednosti (22:20). Šola je branio sve, u seriju je ušao Šprem sa dva gola u trideset sekundi i Hrvatska se u šest minuta serijom 6:0 odlepila na 26:20. Vujović je pokušao da umesto Šterbika ritam Hrvatske poremeti sa Šarićem na golu, ali i pored njegove solidne partije nije bilo vremena (a ni snage) da se nešto promeni. Hrvatska je pobedila 34:30, za peto uzastopno polufinale na velikim takmičenjima.

Nama može da bude uteha najbolja partija Marka Krivokapića na takmičenju, sedam golova koje je postigao i nagovestio svoje značajnije mesto u “plavom” timu u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: