Bošković: "Rano je za povratak!"

Izvor: B92, Ekipa

Petak, 20.05.2005.

20:55

Default images

Mogući povratak Branka Boškovića u Crvenu zvezdu izazvao je veliki broj različitih komentara. Od dolaska Vahida Halilhodžića, Bošković je imao problema u Parizu, bez objašnjenja mladi Budvanin je preseljen na tribine i prepušten zaboravu, sve do pre dva dana kada su francuski mediji objavili da je Bošković na putu povratka u Crvenu zvezdu.

Mogu Francuzi da pišu šta hoće, ali kada se bude poveo razgovor o mom odlasku ili ostanku u PSŽ-u, odlučujuću reč daćemo moj menadžer i ja, “ kaže Bošković, “Šansa za povratak postoji, ali to se može dogoditi jedino na zalasku karijere. Imam ja još mnogo toga da pokažem u inostranstvu, jer sam praktično tek počeo da pravim karijeru izvan granica naše zemlje. Osim toga, moram da razmišljam i o egzistenciji, koju neću obezbediti ako se vratim nazad.

Kada će se znati da li odlazite iz PSŽ-a i gde?“Ništa se ne zna. U klubu je sve promenjeno. Došli su novi ljudi u upravu, novi predsednik, ne zna se ni da li će ovaj aktuelni trener ostati ili će poverenje dobiti neko drugi. Moram da sačekam da se klub konsoliduje, pa da započnem razgovore. Što se tiče mog statusa, ja sam u izvanrednoj situaciji.
Imam čvrst ugovor, a to znači da sam kao i svaki drugi profesionalac u Francuskoj, sa finansijske strane, zaštićen kao beli medved. Problem počinje od činjenice da se meni igra i zato mi je želja da promenim sredinu.

Da li vam je trener rekao zašto niste u prvom planu?

Nije mi to objasnio ni onaj što je govorio moj jezik, ne očekujem ni od Furnijea. Postignem dva gola u Kupu Francuske protiv Marselja, pa me nema nigde nekoliko meseci.”

Izgleda da Halilhodžiću ne želite ni ime da spomenete?
Pokušavam da sve što je ružno potisnem i zaboravim. Ne mrzim Vahida, niti osećam potrebu da mu se svetim tako što bih ga nazivao svakakvim imenima. Na njegov zahtev došao sam u Pariz i zato mu se zahvaljujem. Šta mu se posle toga desilo u glavi, ne znam, ali bih voleo da mi jednog dana kaže.

U situaciji kada je neizvesno kako će se dalje razvijati vaša karijera, kako vam prolaze dani u Parizu?

Redovno treniram, ispunjavam svoje obaveze iz ugovora. Baš je danas došao red na mene da se posle treninga družim sa decom, našim navijačima. Pored takvih stvari, odvojim vreme i za druženje sa saigračima. Savladao sam jezik, upoznao grad, zaista mi je lepo ovde,” zaključio je Bošković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: