Mandić: Možda je dobro da te Bog spusti na zemlju

Vaterpolista Srbije Dušan Mandić vidi i pozitivne strane u tome što Srbija neće osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Miloš SimanovićIzvor: B92
Podeli
EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

Od našeg novinara iz Budimpešte – Miloša Simanovića.

Posle pobede nad Grčkom (12:9), dva dana nakon eliminacije od Španije u četvrtfinalu na peterce, Mandić smatra da bi ovakav epilog mogao da bude dobar bez obzira što su "delfini" ostali bez petog zlata u nizu.

* Nasmejani Savić: Nismo navikli, ovo je kao bračna kriza

* Filipović o "odbojci" u bazenu: Naučio sam od supruge

"Nije lako, nismo očekivali da ćemo ispasti u četvrtfinalu, ali dešava se. Protivnik je bio dobar. Dobili smo Španiju dva puta na peterce na velikim turnirima, čak i u njihovom gradu, a sada su oni bili bolji. Trebalo bi znati priznati poraz", iskren je Mandić u razgovoru sa srpskim izveštačima u Mađarskoj.

Čak i utakmice u borbi za plasman od petog do osmog mesta imaju veliki značaj za Srbiju, naglašava Mandić.

"Moramo da mislimo na Olimpijske igre i to je razlog zašto moramo da igramo jako svaku utakmicu. Nemamo puno prilike da se skupljamo kao druge reprezentacije, zato nam je svaka utakmica bitna borili se za peto, šesto ili osmo mesto. Nama znači i ozbiljno je shvatamo".

Reprezentacija Srbije, čije je zvanično osiguranje "UNIQA", duel sa Italjom za petu poziciju igra u nedelju sa početkom u 16 sati.

"Eto, to je sport. Ne mogu uvek da se osvajaju medalje, možda je u dobro da te Bog malo spusti na zemlju posle silnih uspeha i medalja", bez ustezanja je poručio Mandić.