Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 07.02.2016.

14:45

Jelenić najavljuje žalbu Sudu u Lozani

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić rekao je da je spreman da se obrati Sudu za arbitražu u sportu posle izbacivanja iz regionalne Triglav lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Jelenić najavljuje žalbu Sudu u Lozani

‘Crveno-beli’ su izbačeni iz regionalnog takmičenja zbog spora oko registracije trojice igrača, a Jeleniću je izrečena zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od 18 meseci.

Tražićemo zaštitu od Vaterpolo saveza Srbije, Olimpijskog komiteta i Ministarstva omladine i sporta. Mi smo sve uradili po propisima VSS i LEN. Ovo je privatna liga. Kaznili su me jer nisam hteo da izostavim igrače koji su registrovani po svim pravilima LEN. Spremni smo da se obratimo i Sudu u Lozani, mada ne znamo da li je nadležan za ligu koja ne poštuje evropska pravila”, rekao je Jelenić, a prenose “Večernje novosti”.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ potvrdio je u ligi nisu prihvatili kompromis da sa srpskim klubovima Zvezda igra u najjačem sastavu, pošto se ti mečevi boduju i za prvenstvo Srbije, a protiv hrvatskih i crnogorskih bez trojice spornih vaterpolista.

U jednom slučaju bi da mi oproste, a u drugom da me kazne ako se ne odreknem tih igrača. Neboluoza”, istakao je Jelenić.

Upravni odbor regionalnog takmičenja prethodno nije dozvolio registraciju trojice novih igrača ’crveno-belih’ Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića. Njih trojica su igrali za Zvezdu u trijumfima nad Radničkim i Vojvodinom, ali je liga te utakmice registrovala porazima ‘crveno-belih’, kojima je oduzela i šest bodova.

Kao razlog za oštru kaznu lige navodi se da su Kljajević, Drašković i Aksentijević igrali za gruzijsku Lokomotivu u kvalifikacijama za Ligu šampiona i zato nemaju pravo nastupa za Zvezdu. Uz to, navodi se da se uprava 'crveno-belih' oglušila o odluku lige time što su pomenuti igrači igrali dve utakmice, iako po pravilniku to nisu smeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu