Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 15.05.2013.

19:50

Zvezdi titula posle 20 godina!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u majstorici slavili protiv Radničkog sa 9:7 na "Tašmajdanu".

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

'Crveno-beli' su tako osigurali 'duplu krunu', pošto su prethodno osvojili Kup Srbije, a takođe su došli do treće titule u istoriji, prve posle 20 godina.

Najbolji u trijumfu Zvezde bio je Viktor Rašović sa dva gola, koliko su za Radnički postigli Vanja Udovičić i Aleksandar Ćirić.

Posle dosta godina, finalna serija u vaterpolu konačno je bila neizvesna, a odlučena je u samom finišu majstorice. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjem minutu, kada je Nikola Rađen zatresao mrežu Kragujevčana, a prethodno je prednost 'crveno-belima' doneo Duško Pijetlović. Pored njih dvojice, epitet junaka utakmice zaslužuje Denis Šefik, koji je uspeo da odbrani mrežu Zvezde u odlučujućim trenucima i veliko slavlje na "Tašmajdanu" moglo je da počne.

Sezona za 'crveno-bele' još uvek nije gotova, pošto ih čeka 'fajnal for' Lige šampiona i duel sa Barselonetom 31. maja na Banjici. Radnički iza sebe, uprkos porazu u finalu, ima uspešnu sezonu, pošto je osvojio Evrokup.

Tok meča:

Radnički je izborio prvi napad na utakmici, ali je Zvezda odigrala sjajno u odbrani i nije dozvolila Kragujevčanima ni da upute šut. Već u svom prvom napadu 'crveno-beli' su poveli sjajnim golom Avramovića sa velike udaljenosti. Ipak, Zvezda nije dugo ostala u vođstvo, pošto je Udovičić odmah uzvratio, iako se u prvi mah činilo da će se domaćini odbraniti, uprkos isključenju Rađena.

Udovičić je vrlo brzo doveo Radnički u vođstvo, novim pogotkom sa velike distance, ali je Vapenski izjednačio u narednom napadu, iako su Kragujevčani pokušali da ga spreče u toj nameri takozvanom 'kućicom' u odbrani. 'Crveno-beli' su imali priliku da iz kontre priprete gostima, ali su omogućili Radničkom da dođe u priliku za novo vođstvo, ali je Ćiriću ispala lopta. Vapenski je odmah potom pokušao da lobuje golmana, da bi 'crveno-beli' ponovo izborili kontru, ali su početničkom greškom pružili Kragujevčanima priliku da im priprete, ali je Šefik rutinski reagovao.

U narednom napadu Zvezde, Radić je odlično isplivao, a Vapenski je vrlo brzo zaradio isključenje, pošto je praktično ošamario Filipovića. Priliku Kragujevčana spasao je Šefik, da bi golman gostiju sprečio novi pokušaj loba od strane igrača 'crveno-belih'. Do kraja prve četvrtine, na obe strane su viđeni promašaji, pa je na prvom odmoru rezultat bio 2:2.

Na početku druge četvrtine već u prvom napadu Radničkog viđena su tri isključenja, a Zvezda je iskoristila igrača više i preko Strahinje Rašovića, koji je na sličan način kao Vapenski nadmudrio Kragujevčane, povela sa 3:2. U bazenu se igralo veoma oštro, na momente na granici, a u tim trenucima isticao se Šefik koji je imao nekoliko odličnih odbrana.

Zvezda je imala sjajnu priliku da udvostruči svoju prednost prvo preko Pijetlovića, a potom i Rašovića, ali je lopta završila pored gola. 'Crveno-beli' su vodili glavnu reč u drugoj četvrtini, a do prednosti od 4:2 došli su preko Vapenskog, koji je izašao sam ispred golmana i proturio loptu u gol. Radnički nikako nije uspevao da parira Zvezdi, a najbolju priliku da smanji zaostatak imao je Udovičić, koji je bio sam tik ispred Šefika, ali je golman 'crveno-belih' odlično intervenisao. Do poluvremena, Burić je ipak smanjio na 4:3, prvo je Šefik odbranio šut Ćirića, ali je posle odbitka on odlično reagovao.

Radnički je mnogo bolje ušao u drugo poluvreme i vrlo brzoje sjajnim lobom Đorđa Filipovića izjednačio na 4:4, da bi Ranđelović vratio Zvezdu u vođstvo vrlo brzo. Usledile su sjajne odbrane na obe strane, pre nego što je Ćirić sjajnim golom doneo novo izjednačenje, da bi odmah Viktor Rašović sa desnog krila zatresao mrežu Kragujevčana za 6:5. Šefik je bio sjajan na golu Zvezde, koja je vrlo brzo iskoristila to što je imala igrača više i preko Viktora Rašovića došla do 7:5. Uzvratio je vrlo brzo Ćirić i do kraja četvrtine mreže su mirovale i u poslednju četvrtinu se ušlo vođstvom 'crveno-belih' od 7:6.

U prvim minutima poslednje četvrtine nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani, ali je bilo dosta oštrih okršaja. U trećem minutu Zloković je odlično iskoristio rupu u odbrani Zvezde i izašao sam pred Šefika i uspeo da ga nadmudri za 7:7. Posle isključenja Udovičića, 'crveno-beli' su bili u odličnoj prilici da ponovo povedu, ali su praktično stali. Šefik je bio odličan na golu u sledećem napadu Kragujevčana, da bi novu šansu vrlo brzo propustio Filipović.

Majstorskim golom Pijetlović je dva i po minuta pre kraja meča Zvezdi doneo prednost 8:7, da bi Rađen odlično reagovao i sprečio napad Kragujevčana. Igralo se dosta oštro, sa mnogo kontakta, a Zloković je pred poslednji minut pogodio stativu, što je bila najbolja prilika gostiju u poslednjim minutima. Rađen je uzvratio golom iz velike daljine i tako stavio tačku na titulu Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu