Nova vest
Vaterpolo

Subota, 17.09.2011.

11:10

Vojvodina spremna za novu sezonu

Vaterpolo klub Vojvodina kreće u novu sezonu, a prvi put u istoriji u nju ulazi sa potpuno istim timom, uz dva pojačanja.

Izvor: B92, dnevnik.rs

Autor:B92, dnevnik.rs

Default images

Vicešampiona Srbije od prošle sezone pojačali su Australijanac Ejdan Rouč i iskusni Nenad Bosančić.

Rouč je stigao iz kikindskog ŽAK -a, mlad je i veoma perspektivan, a Bosančić je ponikao u Vojvodini, nastupao je za dosta klubova i njegovo iskustvo puno će nam značiti kako bismo igrali još bolje. Čak devet igrača Vojvodine i trener Dejan Stanojević imali su naporno i dugo reprezentativno leto. Dejan je sa seniorskom reprezentacijom osvojio zlato u Svetskoj ligi i srebro na Svetskom prvenstvu u Šangaju, a onda je sa univerzitetskom i juniorskom selekcijom doneo u Srbiju još dva zlatna odličja. Na Univerzijadi smo imali igrače i u reprezentaciji Srbije i u reprezentaciji Makedonije, koja je osvojila bronzu, a onda je šest momaka nastupalo i za juniorski tim. Na sve te rezultate veoma smo ponosni”, rekao je sportski direktor Kolja Lazor.

Lazor je istakao da je klub postao prepoznatljiv i stekao ugled i u Novom Sadu i u pokrajini i u Srbiji.

“Želja nam je i da ove sezone opravdamo sve ono što smo do sada radili i da napravimo još jedan iskorak. Naravno da to neće biti lako, ali daćemo sve od sebe”, naglasio je Lazor.

Vaterpoliste Vojvodine sledeće nedelje prvo očekuje kvalifikacioni turnir za Evroligu, koji će se igrati u Novom Sadu, u “Spensu”. Pored Vojvodine nastupiće kotorski Primorac, francuski Marsej i nemački Duisburg. Bez obzira što mnogi misle da je Vojvodina imala sreće na žrebu, trener Dejan Stanojević poziva na oprez.

Mi ne možemo da igramo ako nismo maksimalno spremni. Prvi put ćemo sada igrati na važnom i značajnom takmičenju a da nismo potpuno spremni. Motiv i želja nam ne nedostaju, ali je problem što smo se tek okupili zbog reprezentativnih obaveza i do kvalifikacionog turnira imamo nedelju dana”, rekao je Stanojević.

Vojvodina ima i novog kapitena, to je iskusni centar Vladimir Cukić.

Trudićemo se da opravdamo poverenje koje nam je ukazao klub. Neće nam biti lako na kvalifikacionom turniru, jer su to sve dobre ekipe. Kod igrača koji su nastupali u reprezentativnim selekcijama ima doze premora. Ostatak tima je trenirao sa pomoćnim trenerima Bilićem i Vasilovskim. Inače, 18 igrača konkuriše i svi se maksimalno zalažu, tako da će teško biti izboriti se u 13. Dobro smo pokriveni na svim mestima”, rekao je Cukić.

Zamenik kapitena Miroslav Ranđić je istakao je da je najveći uspeh kluba to što je uspeo da zadrži ekipu sa trenerom Stanojevićem.

Za kvalifikacioni turnir smo izvukli rivale sa kojima možemo da igramo. Problem je što nas je sustigao umor zbog reprezentativnih obaveza, ali mi smo favoriti i nadamo se da ćemo uz dozu sreće, što je u sportu potrebno, disciplinu i zalaganje uspeti da ispunimo cilj, a to je plasman u Evroligu”, rekao je Ranđić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu