Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 23.06.2011.

18:57

SL: Treća pobeda Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju SAD-a 11:5 (3:1, 4:1, 3:1, 1:2) u trećem kolu grupe A finalnog turnira Svetske lige u Firenci.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Srbija je pobedom protiv Amerikanaca obezbedila prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati protiv reprezentacije Kanade u petak u 17.30 časova.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Duško Pijetlović i Filip Filipović sa po tri pogotka. Po dva gola postigli su Vanja Udovičić i Slobodan Nikić, a jedan Milan Aleksić

Srbija je u prvoj četvrtini stekla dva gola prednosti, a golove su postigli Pjetlović, Udovičić i Aleksić, a Slobodan Soro je odlično branio.

U drugoj četvrtini Srbija golovima Nikića i Pjetlovića (dva) dolazi do +5, 7:2, dva i po minuta pre kraja poluvremena. Golove za Amerikance u prvom poluvremenu postigli su Azavedo i Hatn.

I u drugom poluvremenu Srbija je igrala sigurno i bez problema održavala visoku rezultatsku prednost. Sedam puta su srpski vaterpolisti imali igrača više u bazenu i samo jednom nisu uspeli da savladaju američke golmane. Smerikanci su imali znatno lošiju realizaciju sa igraćem više, 3/11.

Srbiju je sa klupe vodio pomoćni trener DejanStanojević jer je selektor Dejan Udovičić suspednovan sa dva meča zbog crvenog kartona koji je dobio u meču drugog kola sa Italijom.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 2, Ćuk, Pijetlović 3, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 3, Prlainović, Mitrović, G.Pijetlović.

SAD: Mozes, Varelas, Handt, Pauers 1, Vrajt, Bakner, Bjubien, Azevedo 1, Bejli 1, Hatn 1, Smit 1, Kruimpolc, Man.

Reprezentacija koja osvoji prvo mesto na završnom turniru Svetske lige u Firenci plasiraće se na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu