Nova vest
Vaterpolo

Petak, 10.07.2009.

19:19

UB09: Vaterpolisti bez finala

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena od Australije rezultatom 7:6 (3:1, 2:2, 1:1, 1:2) u polufinalu Univerzijade u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim će se u borbi za bronzanu medalju sastati sa Grčkom koja je izgubila od Hrvatske 11:8 (4:1, 4:3, 2:1, 1:3). Vaterpolisti Australije su potpuno zasluženo do pobede nad Srbijom na Banjici, pošto su vodili od samog početka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Robert Mejtland sa tri pogotka.

Za ekipu Srbije golove su postigli Miroslav Ranđić, Petar Filipović, Miloš Ćuk, Đorđe Bašić, Boris Popović i Petković, svi po jedan.

Reprezentacija Srbije imala je izuzetno lošu realizaciju napada sa igračem više (2/11) i to je jedan od glavnih uzroka pomalo neočekivanog poraza. Australijanci su od sedam prilika iskoristili četiri.

Utakmica Srbija - Grčka za bronzanu medalju igra se u nedelju od 11.40 časova, a finale Hrvatska - Australija od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu