Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 21.06.2009.

19:42

SL: Bronza za Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD 9:7 (2:2, 1:2, 4:2, 2:1), i tako zauzela treće mesto na završnom turniru Svetske lige u Podgorici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U reprizi prošlogodišnjeg finala ekipu Dejena Udovičića predvodili su Andrija Prlainović sa tri i Živko Gocić sa dva pogodtka. Po jedan gol postigli su Duško Pjetlović, Stefan Mitrović i Vanja Udovičić. U ekipi SAD Bobinen i Azevedo postigli su po dva gola.

Prva deonica bila je izjednačena iako su Amerikanci u većem delu imali prednost. Početkom drugog perioda naša selekcija napravila je nekoliko grešaka koje protivnik ipak nije uspeo da kazni. Epliog takvog stanja u bazenu bilo je 4:3 za SAD na poluvremenu.

Treća i četvrta četvrtina doneli su mnogo bolju igru Srbije. Naša selekcija je pred poslednji kvartal uspela da preokrene (7:6), i tu prednost zadrži do samog kraja meča.

I pored poraza jedan od najboljih igrača u timu SAD bio je golman Meril Mozes koji je veoma dobro branio, a uspeo je da odbrani i dva peterca, Prlainoviću u drugoj i Udovičiću u trećoj četvrtini.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je zadovoljan osvojenom bronzanom medaljom na turniru u Podgorici.

"Nije lako pobediti olimpijskog vicešampiona dva puta. Igrali smo šest mečeva ove godine sa selekcijom SAD. Svaka medalja, posebno za novu ekipu je uspeh. Neka sportska pravila su bila protiv nas. Bili smo razočarani porazom u polufinalu, a Amerikanci nisu imali šta da izgube. I odnos isključenja je bio protiv nas", rekao je Udovičić posle meča.

Najefikasniji igrač utakmice Andrija Prlainović ocenio je da je reprezentacija Srbije kvalitetnija ekipa od selekcije SAD.

"Posle polufinalnog meča sa Hrvatskom nije bilo lako. Mučili smo se, ali smo na kraju ipak pokazali da smo bolji. Mogli smo i ranije da obezbedimo trijumf. Oni nisu imali šta da izgube, ali je naš kvalitet presudio", rekao je on.

Reprezentativac Srbije Duško Pjetlović rekao je da su njegovi igrači sa mnogo emocija ušli u današnji meč.

"Imali smo pritisak zbog poraza od Hrvatske, u meču u kojem smo bili bolji. Emocije su radile. Uspeli smo da uhvatimo ritam, mada neke greške ne bi smele da nam se ponavljaju", rekao je Pjetlović.

Vaterpolista Srbije Slobodan Nikić istakao je da se njegovi saigrači nadaju dobrom plasmanu na Svetskom prvenstvu u Rimu, od 17. jula do 2.
avgusta.

"Na pravom smo putu. Rim je kruna sezone i mislim da imamo pravo da se nadamo dobrom plasmanu", smatra on.

Svetsku ligu osvojila je Crna Gora koja je bila bolja od Hrvatske 8:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu