Poraženi finalista Kupa ne ide u LE

Poraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo,

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.11.2014.

00:15

Default images

To je odlučio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije.

Do sada, u slučaju da jedan klub osvoji duplu krunu - titulu šampiona i trofej u Kupu, u kvalifikacije za Ligu Evrope prohodnost je imao poraženi finalista Kupa, ali od ove sezone uvodi se promena i prohodnost u kvalifikacije imaće prvi klub sa tabele posle onih koji su to pravo već ostvarili, a ne poraženi finalista.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su i predlog članova Komisije FS S za transfere i status igrača da se u periodu od 1. decembra 2014. do 15. januara 2015. godine obavi proces preregistracije igrača, kako bi se omogućio lakši rad.

Takodje, od sezone 2014/15. u Ligi šampiona mladih učestvovaće 64 kluba, pa će tako i Srbija imati predstavnika - prvak omladinske lige iz tekuće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: