Udovičić na seminaru o nameštanju

U Švajcarskoj je počela konferencija ministara sporta zemalja članica Saveta Evrope, koja za cilj ima intenzivniju borbu protiv nameštanja sportskih rezultata.

Izvor:

Četvrtak, 18.09.2014.

14:57

Default images

Kako je saopšteno iz Ministarstva omladine i sporta, Srbiju na konferenciji predstavlja ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

Sportski zvaničnici, koji su se okupili u cilju da se Evropa ujedini u borbi protiv nameštanja utakmica, razgovaraju o sprečavanju korupcije i mehanizmima za prevenciju i sankcionisanje neetičkih pojava.

Tema diskusije biće i unapređenje saradnje u borbi protiv dopinga.

Uz ministre sporta, u radu konferencije u švajcarskom gradu Maglingenu, učestvuju i zvaničnici najznačajnih međunarodnih institucija medju kojima su evropska komesarka za obrazovanje, kulturu i omladinu Andrula Vasiliu, generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland i potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske antidoping agencije Kreg Ridi.

Očekuje se da rezultat konferencije bude Konvencija protiv nameštanja sportskih rezultata, kojoj bi se, kako je najavljeno, pridružila i Srbija.

Srbija je najavila da će zaključke i preporuke Konvencije uključiti i u novi Zakon o sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: