LŠ: Pep se vraća na mesto uspeha

Posle utakmice između Atletika i Čelsija u utorak, dan kasnije igra se drugo polufinale Lige šampiona između Real Madrida i Bajerna.

Izvor: ÐN

Sreda, 23.04.2014.

11:24

Default images

Bavarci u prvom meču gostuju ’kraljevskom klubu’ od 20.45 na ’Bernabeu’, a imaju mogućnost da postanu prva ekipa u istoriji takmičenja koja će odbraniti titulu.

Izabranici Pepa Gvardiole prošlog meseca obezbedili su ’salataru’ u Nemačkoj i sada potpuno mogu da se posvete igranju u Ligi šampiona.

Sa druge strane, Real je i dalje u trci za titulu u Španiji, tokom prošle nedelje uzeo je Kup kralja pobedom nad Barselonom. Madriđani žele da osvoje desetu titulu u LŠ, a do popularne „La Desime“, moraće preko najtežeg rivala na turniru.

Real nije osvojio ’ušati’ pehar već 12 godine, tačnije od legendarnog gola Zinedina Zidana u finalu protiv Bajera iz Leverkuzena.

Dve ekipe sastale su se u istoj fazi takmičenja pre dve godine, kada je Bajern slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tokom istorije, Bajern i Real odmeravali su snage pet puta, a domaćini na ovom susretu bili su uspešni u čak četiri navrata – 1976, 1987, 2001 i 2012. godine.
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Dobra vest za katalonskog stručnjaka jeste povratak Manuela Nojera na gol tima, dok Karlo Ančeloti može da odahne, pošto se u tim najverovatnije vraćaju dve najveće zvezde – Kristijano Ronaldo posle povrede kolena i Garet Bejl, koji se oporavio od gripa.

Trener Bajerna Pep Gvardiola istakao je da će i u slučaju da Kristijano Ronaldo ne bude igrao Real biti opasan jer poseduje veliki broj kvalitetnih igrača.

“Nadam se da će Kristijano igrati. Želimo da napravimo šou za navijače, a on je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Ako on i ne bude igrao zameniće ga neki kvalitetan igrač drugačijeg tipa, možda Isko”, rekao je Gvardiola.

On je svestan da njegov protivnik ima veoma raznovrsnu ekipu.

“Ako ih pustimo oni mogu da kontolišu loptu. Šabi Alonso, Modrić i Ramos su igrači koji jako dobro iznose loptu na protivničku polovinu, Koentrao i Marselo imaju odličnu kontrolu , kao i Benzema. Velika opasnost preti i od utrčavanja u prostor jer pored Ronalda i Bejl, Benzema i Di Marija znaju da se nađu iza leđa odbrane”, rekao je bivši trener Barselone.
Beta/AP Photo/Martin Meissner
Katalonac je na kraju priznao da nije priželjkivao Real u polufinalu i istakao da je kraljevski klub najteži mogući protivnik u polufinalu.

“Bez obzira ko igra za njih ili ko je trener Real je uvek Real, uvek poseduju nešto specijalno. Oni su najteži protivnik koga smo mogli izvući u polufinalu, niko drugi nema takav tim”, istakao je Gvardiola.

Fenomenalni Španac se u trenerskoj karijeri, dok je bio na klupi Barselone, čak 15 puta sastajao sa najvećim rivalom i ima skor od devet pobeda, četiri remija i dva poraza u svim takmičenjima.

Kapiten prvaka Nemačke Filip Lam rekao je da će pobeda nad Braunšvajgom za vikend, mnogo pomoći celom timu u duelu sa ’kraljevićima’.

„Odigrali smo veoma dobro, naročito u drugom poluvremenu. Bitno je da ih kod kuće dočekamo u dobrom raspoloženju i to je ono što radimo. Protiv Reala će biti senzacionalno, baš se radujem tome. Videćemo dve ogromne utakmice. U sredu ćemo pokazati da smo uvek spremni za važne utakmice, ali je i dalje 50-50“, rekao je Lam.

Njegov saigrač Toni Kros dodao je da Real neće iznenaditi njegov sastav.

„Mislim da ne mogu da nas iznenade. Naš trener zna sve od Madridu i dao nam je mnogo saveta. Ali, svojim individualnim kvalitetom mogu nauditi svakom protivniku, čak i kad ne urade ništa iznenađujuće. I dalje mogu biti opasni. Kada se govori o individualnom kvalitetu, Madrid je jedan od najjačih klubova na svetu. Ne smemo izgubiti koncentraciju ni sekunda. Potreban nam je dobar rezultat u gostima, sa jednim ili dva gola. Sve ćemo dati da se plasiramo u finale, niko za to ne treba da brine“, rekao je Kros.
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Trener Madriđana Karlo Ančeloti rekao je da njegov tim ovaj duel u okviru polufinala Lige šampiona dočekuje veoma motivisan i da će im to biti osnovna prednost.

„Kvalitet naše igre vremenom napreduje. U važnom smo polufinalu i spremniji od svih da osvojimo ovo takmičenje. To je prednost i velika motivacija za nas, a ne opsesija“, rekao je Ančeloti.

Italijan je dodao da se neće prilagođavati protivniku, već će igrati svoju igru.

„Nećemo pokušati da zaustavimo protivnika da igra fudbal, već ćemo pokušati da iskoristimo naše kvalitete i prednosti da bismo pobedili. Ravnoteža je, kao i uvek najvažnija, a mi moramo biti kompaktni na svakom delu terena“, dodao je strateg Reala.

Karlo se za trenutak osvrnuo i na zdravstveno stanje Kristijana Ronalda, za koga je rekao da će igrati, samo ukoliko bude bio potpuno spreman.

„Bio je povređen, imao je terapije i posećivao je klupske doktore. Trenira tri dana, a od juče je sa ekipom. Juče se osećao dobro i danas ćemo mu dati odmor. Ako bude bio dobro – igraće, ali ako postoji rizik, nećemo ga puštati“, naveo je Ančeloti.
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
On je u sredu postao tek drugi trener u istoriji koji je osvojio kupove u Italiji, Engleskoj i Španiji, a ističe da će im i ovoga puta biti potrebna pomoć navijača.

„Šavi Alonso zna ove navijače bolje od mene. Atmosfera koju smo imali u Valensiji je bila veoma dobra i nezaboravna. To je bio ključ i sigurno će biti tako i protiv Bajerna“, zaključio je Italijan.

Šabi Alonso rekao je da Real mora protiv minhenskog Bajerna da odigra najbolje što može ukoliko želi da eliminiše branioca trofeja u polufinalu Lige šampiona.

"Ne razmišljamo o tome šta je bilo pre dve godine, sada su okolnosti drugačije. Moramo da odigramo perfektan meč, jer je Bajern veliki tim. Prethodne tri godine ispadali smo u polufinalu Lige šampiona i nadam se da ćemo konačno napraviti korak unapred", rekao je Alonso na konferenciji za medije u Madridu.

Utakmica se igra od 20.45 na 'Santijago Bernabeu', dok je revanš sledeće nedelje na 'Alijanc areni'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: