Rednap protiv Runijeve žalbe

Hari Rednap kritikovao je čelnike FS Engleske zbog žalbe na odluku UEFA da kazni napadača Vejna Runija sa tri utakmice neigranja.

Izvor: ÈŽ

Petak, 09.12.2011.

16:38

Default images

Rednap je optužio FA da postavlje dvostruke standarde, jer Runijev prekršaj jeste bio za toliku kaznu, a žalbu koja je dovela do smanjenja kazne na dva meča nazvao je "licemerjem".

"Iskreno, ako pogledate Runijev prekršaj, vidi se da je zaslužio tri meča. Ako udarite nekog namerno, zna se šta sledi. Da se žalite na sličnu situaciju u Premijer ligi, verovatno bi ljudi iz FA povećali kaznu".

Runi je u oktobru na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo namerno udario igrača Crne Gore Miodraga Džudovića koji u tom trenutku nije imao loptu. Engleski fudbaler odmah je zaradio crveni karton.

"Odluka FA da se žali može da povuče sa sobom dosta loših stvari. Sada će svi klubovi moći da se žale na slične kazne. Kako će im objasniti da FA neće da umanji eventualne kazne? Kao Engleza, raduje me činjenica da je Runiju smanjena kazna, jer on mnogo znači našoj reprezentaciji. Ipak, pravila su pravila i ne mogu da se menjaju u zavisnosti od situacije", jasan je bio Rednap.

Sličan komentar na odluku UEFA da smanji kaznu Runiju imao je i menadžer Liverpula Keni Dalgliš.

"Savez je taj koji bi trebalo da postavlja prave primere ostalima, a sada se nisu poneli u skladu sa tom ulogom", istakao je Dalgliš.

Predsednik engleskog FA Dejvid Bernštajn odbacio je optužbe o "dvostrukim aršinima" te organizacije.

"Savez ima jasnu ulogu da brine i o reprezentaciji i o domaćim takmičenjima i klubovima. Što se tiče nacionalnog tima, naša filozofija je jasna i navijači su očekivali da pokrenemo konkretne poteze. To smo i učinili i veoma mi je drago što smo uspeli da ublažimo kaznu za Runija", naveo je on.

Runi će tako moći da igra za Englesku u poslednjem kolu prve faze takmičenja u D grupi na Evropskom prvenstvu sledeće godine u Poljskoj i Ukrajini.

Engleska će igrati u grupi sa Ukrajinom, Francuskom i Švedskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: