Olimpijakosu oba derbija

Fudbaleri i košarkaši Olimpijakosa ostvarili su pobede u nedelju nad velikim gradskim rivalom Panatinaikosom.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

23:59

Default images

Pobeda fudbalera od 2:0 i nije veliko iznenađenje s obzirom da Olimpijakos u poslednjoj deceniji potpuno dominira u tom sportu u Grčkoj, ali trijumf košarkaša, koji su poslednji trofej države osvojili daleke 1997. godine jeste. Tim koji je izgubio u Beogradu od Partizana prošle nedelje u Evroligi pobedio je prvaka Evrope sa 87:76.

U derbiju 12. kola fudbalske Superlige oba pogotka za pirejski tim postigao je Kostas Mitroglou, prvi u sudijskoj nadoknadi prvog dela, a drugi u 54. minutu. Mitroglou je prvi gol postigao iz kaznenog prostora, a drugi posle centaršuta Zairija. Ovom pobedom Olimpiakos je preskočio najvećeg rivala na prvom mestu na tabeli. Tim iz Pireja sada ima 30 bodova, a PAO je ostao na 29.

U istom danu Olimpijakos je slavio i na parketu. Tim našeg Miloša Teodosića je u prepunoj dvorani 'Mira i prijateljstva' savladao Panatinaikos sa 87:76 (24:15, 16:22, 25:22, 22:17).

Ekipa Panajotisa Janakisa, kome je posao bio ozbiljno ugrožen pred duel sa timom Željka Obradovića, odigrala je maestralno na startu meča. Domaći su bili nezadrživi i u finišu i zasluženo su naneli prvi poraz Panatinaikosu u šampionatu Grčke.

Pobednički tim predvodili su Papaloukas sa 20 i Džoš Čildres sa 19 poena, dok je Teodosić imao devet, uz šest asistencija. Endrju Nikolas bio je najefikasniji u Panatinaikosu sa 18 poena, dok Milenko Tepić nije igrao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: