Izbačen iz reprezentacije jer nije mogao da napusti Rusiju

Finski odbojkaški reprezentativac Lauri Kerminen izbačen je iz nacionalnog tima jer nije napustio Rusiju.

Izvor: LN

Petak, 29.07.2022.

09:00

Izbačen iz reprezentacije jer nije mogao da napusti Rusiju
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Kerminen već se dam godina igra u Rusiji za Dinamo, ali to nije "dozvoljeno" tokom rata u Ukrajini.

Zbog toga što nije napustio Rusiju je izostavljen sa spiska reprezentacije, što je, kako kaže prvi čovek Finske odbojkaške asocijacije Lauri Ina, bila jedina opcija.

"Selektor Joel Banks nas je pitao o Unijinim stavovima. Reprezentacija je morala da ima fokus na bitne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i doneli smo odluku. Sada ekipa ne mora da previše brine o ovakvim stvarima. O ovom problemu smo raspravljali sa Laurijem. On je vrhunski igrač, ali trenutno nije bilo drugačije opcije", rekao je Ina.

Kerminen je u maju rekao za "STT" da je pokušao da napusti ruski klub usred sezone, ali da to nije bilo moguće iz finasijskih razloga.

"Rekli su mi da mogu da odem, ali da će to koštati. I da je iznos poprilično veliki. Bio sam šokiran tim zahtevom, pa sam zbog toga morao da ostanem u Rusiji, iz finasijskih razloga, iako sam želeo da se vratim u Finsku", rekao je Kerminen.

Dvadesetdevetogodišnji Kerminen za reprezentaciju igra od 2013. godine i gotovo sve vreme je prvo libero ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: