Šveđani rutinski s Belorusima

Rukometaši Švedske ubedljivo su pobedili Belorusiju u trećem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj sa 29:20 (16:11).

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 22.01.2018.

22:59

Šveđani rutinski s Belorusima
Tanjug / AP Photo/Darko Bandic

Šveđani su od Belorusa bili bolji istom gol razlikom kojom je i Francuska savladala Srbiju i rutinski su slavili.

Najefikasniji su u Švedskoj bili Hampus Vane i Albin Lagergren sa po četiri pogotka. Beloruse su predvodili Uladzislav Kuleš i Artsem Karalek sa po četiri gola.

Belorusi su se držali i pružali pristojan otpor favorizovanim Skandinavcima nešto više od pola sata meča iako su Šveđani poveli vrlo rano sa 9:4 i s prednošću od pet golova otišli na odmor (16:11).

Belorusi odlučnije kreću u nastavku, ali je golom Puhovskog za 16:14 okončana serija 3:0 i tada je Švedska zaigrala mnogo bolje. Razlika je postepeno rasla do maksimalnih devet golova, koliko je iznosila i na kraju utakmice.

Švedska posle ove pobede ima šest bodova, koliko ima i Hrvatska kojoj predstoji utakmica sa Francuskom u borbi za polufinale. U drugom meču dana, Srbija je poražena od Francuske sa 39:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: