Nova vest
Tenis

Četvrtak, 31.08.2017.

08:40

Sjajna Krunićeva postaje prvi reket Srbije!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US opena, pošto je savladala prijateljicu Ajlu Tomljanović sa 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Sjajna Krunićeva postaje prvi reket Srbije!
Photo by Elsa/Getty Images

Krunićeva je nastavila sa odličnim partijama u Njujorku jer je u prvom kolu napravila veliko iznenađenje eliminacijom sedme na svetu Džoane Konte.

Aleksandra je ponovo pokazala da obožava da igra na poslednjem Grend slemu, gde je 2014. godine stigla do četvrtog kola, izbacivši između ostalih i Petru Kvitovu.

U prvih pet gemova videli smo tri brejka, Aleksandra je vodila sa 3:2, a onda je još jednim brejkom okončala set posle dva rutinski dobijena gema na svoj servis – 6:3.

U drugom setu 24-godišnja Krunićeva bila je još ubedljivija – oduzela je servis rivalki na startu, došla i do 3:1, da bi potom rutinski privela meč kraju.

Ovim trijumfom devojka rođena u Moskvi nastavila je uspon na WTA listi, pa će posle skoka od 13 mesta u ponedeljak biti najmanje 65. na svetu i tako postati prvi reket Srbije! Preskočiće Jelenu Janković koja i dalje posrće i koja će biti 71.

Krunićeva će se u trećoj rundi boriti sa Julijom Gerges iz Nemačke, koja je eliminisala Ženg iz Kine sa 6:2, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu