Nova vest
Tenis

Subota, 10.09.2016.

00:25

Đoković otkrio razloge čudnog meča: Vlažnost

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je razloge čudnog meča sa Gaelom Monfisom u polufinalu US opena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Đoković otkrio razloge čudnog meča: Vlažnost
Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Đoković se plasirao u finale poslednjeg Grend slema sezone trijumfom u četiri seta nad Francuzem, ali su taj duel obeležile čudne scene na 'Artur Ešu', neobični poeni i udarci, preokreti i zdravstveni problemi obojice igrača.

Na pitanje kako bi opisao ovaj meč, odgovorio je:

„Vlažan“.

On je potom istakao da je više faktora uticalo na uslove.

„Vlažnost, to je ono što smo osećali u poslednja dva seta. Bilo je teško i prethodnih dana, ali danas su bili posebni uslovi. Broj svih vas koji ste došli učinili su atmosferu naelektrisanijom i vlažnijom“.

Đoković se zahvalio publici koja nije prisustvovala previše kvalitetnom meču.

„Protiv Monfisa je uvek teško, on je jedan od najzabavnijih igrača za gledanje, atletski najspremnijih i nadam se da ste uživali u borbi koju smo prikazali“, dodao je srpski igrač.

Prvi reket sveta po sedmi put će se boriti za titulu u Njujorku, a tamo čeka pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Stan Vavrinka i Kei Nišikori.

„Nadam se da će padati kiša, da će krov da se pokvari i da će morati da igraju sutra. Šalim se. Šanse su 50:50 – Kei dobio Marija koji je imao odličnih nekoliko meseci, a Stan voli veliku scenu. Ja ću pokušati da se rehidriram, uspavam sina i možda malo stignem da pogledam taj meč“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu