Petak, 10.09.2010.

22:02

Zvonarjova prva finalistkinja

Ruska teniserka Vera Zvonarjova prva je finalistkinja poslednjeg Gren slem turnira sezone, US Opena.

Izvor: JT

Zvonarjova prva finalistkinja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Mika

pre 13 godina

Zvonareva, Zvonarjeva, Zvonajrova... Dokle vise? Devojka igra vec 10 godina i jos niste odlucili kako se zove. Ne znam da li su novinari i sportski komentatori svesni koliko ovo ume da iritira.

lista

pre 13 godina

@Nenad
Nije to bodovanje uopste apsurdno, vec jednostavno treba shvatiti da se ne boduje jedan turnir vec poslednjih 12 meseci.
Nacin bodovanja u tenisu je nekima nerazumljiv, jer jednostavno ne mogu da shvate da u tenisu ne postoje sezone.
U svakom sportu postoje sezone, na pocetku godini svi klubovi krecu od nule i na osnovu napravljenih rezultata se vrsi bodovanje i prave liste.
U tenisu toga nema, sezona neprekidno traje i konstantno se boduje poslednjih 12 meseci.
Zato su normalne ovakve stvari da u jednom trenutku pakvarite poziciju na listi iako napravite dobar rezultat, ali isto tako u nekom drugom trenutku popravite poziciju na listi iako napravite los rezultat.

Konkretno Kim Klajsters je posle turnira u Sinsinatiju skocila sa 7. na 3. mesto na listi.Popravila je svoju poziciju zato sto je popravila svoj proslogodisnji rezultat, a neke teniserke koje su bile ispred nje su svoj rezultat od prethodne godine pokvarile.
Sada se desila obrnuta stvar, Klajsters je napravila isti rezultat kao i prosle godine, ali su recimo Venus i Vera popravile svoj rezultat od prosle godine i samim tim je prestigle.
Pre ovog turnira Kim je bila na 3. mestu, iako je kada se pogledaju njeni bodovi od pocetka godine bila na 9. mestu. Razlog za to je sto je dosta bodova imala od prosle godine.
Sada ce na glavnoj listi pasti za 2 mesta, ali ce na onoj godisnjoj skociti sa 9. na 3. mesto.
Zato moze vec posle nekog narednog turnira da se vrati na drugo mesto , a da ni ne igra, ako neka od teniserki ispred nje pokvari svoj proslogodisnji rezultat.
Mozda tebi deluje nelogicno da Kim psole odbranjene titule padne za 2 mesta na listi.
Medjutim pogledajsta se nedavno desilo. Prosle godine u Sinsinatiu je Klajsters ispala u cetvrtfinalu. Ove godine je pobedila u cetvrtfinalu, dobila bez borbe polufinalni mec i pobedila Sharapovu u finalu.
Dakle napravila je samo 2 pobede vise nego prethodne godine i to na turniru 3. kategorije i zahvaljujuci te 2 pobede skocila citava 4 mesta na listi sa 7. na 3. poziciju.
Sad ja mogu da kazem kako taj njen skok nema nikakve logike i da je i to apsurdno.
Medjutim shvatam sistem bodovanja i potpuno mi je logican i taj njen skok i ovaj pad.

Treba samo shvatiti da lista ne predstavlja bodove od ove godine, vec od poslednjih 12 meseci. Dakle trenutno se racunaju bodovi za prvih 8 meseci ove godine i za poslednja 4 meseca prosle godine i sa tim bodovima Kim ce biti na 5. mestu.
Ako uspete da shvatite tu cinjenicu onda vam liste i bodovanje nece delovati apsurdno.

Postoji jedna druga stvar sa kojom se u potpunosti slazem sa vama.
Lista cesto ne odrazava kvalitet tenisera, vec samo njihovu uspesnost. U svakom sportu, kao i inace u zivotu, covek moze biti uspesan iako ne poseduje velike kvalitete.
E zato postoje i ovi gren slem turniri na kojima uvek do izrazaja dodje bas taj kvalitet.
Za razliku od manjih turnira na kojima se ne pojavljuju sve teniserke i na kojima one najbolje igraju sa mnogo manje motivacije, na GS turnirima ucsetvuju svi. Zbog novcanih nagrada i bodova koji su mnogo veci nego na drugim turnirima, svi teniseri igraju mnogo motivisanije, pruzaju svoj maksimum i tek tu se vidi koliko ko u stvari vredi.
Kolika je razlika u kvalitetu izmedju Klajsters i Zvonareve videlo se u ovom finalu. Pokazao je to i konacni rezultat.
Klajsters je po uspesnosti na petom mestu, ali po kvalitetu verovatno na prvom ili drugom.
Zvonareva ce po uspesnosti biti na 4. mestu, ali po kvalitetu nije ni za prvih 20.

realista

pre 13 godina

@Vendi
Verucka je izgubila kao sto sam i rekao. Vec sam ja bio uplatio na njen poraz, ali i nije neka zarada jer je kvota bila slaba.
Veceras na Rafinom porazu bice mnogo vise para.

GO MARIJA!

pre 13 godina

Bravo Vera!!Pametnom i inteligentnom igrom dobila si protivnicu koja forsira SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Ujedno,dokazala si da ovogodisnji plasman u finale Vimbldona nije bio slucajnost.Samo,sada imam dilemu:za koga da navijam u finalu USO?Obe,i ti i Kim,ne igrate SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Kome se sada carstvu prikloniti?

Djoksa

pre 13 godina

@pavle..,koji si ti mec gledao kad si video da Karolina igra"sirovom fizickom snagom",:)?@ja..,Koliki je procenat onih koji navijaju za A.Ivanovic samo zbog fizickog izgleda?Pozamasan prijatelju,pozamasan...

Ivan

pre 13 godina

O konacno da neko pokaze ovoj klinki kako se igra tenis!
Ubise vise sa forsiranjem ove Voznjaki.Sada nek ide kod svog tatice pa nek joj prica bajke do prekosutra a nas neka ostave da uzivamo u dobrom tenisu.

Vendi

pre 13 godina

A kako su se razni realisti ovde Veri kada ju je demolirala Samanta Stosur u finalu onog vašarskog turnira u Čarlstonu. Elem kao i u swvakom sportu a naročito u tenisu svakog čuda tri dana dosta. Veručka je u drugom GS finalu zaredom što je u poslednje vreme prošlo za rukom samo Sereni, a ta vaša Samanta kako došla tako i otišla. Dobila instant slavu u stilu "Zvezde" Grand parade. Pravi talenan se kad tad pokaže. A vi ako nemate ja ću vam ceku stipendiju dati da uplatite na poraraz Veručke i Rafe.

Nenad

pre 13 godina

E ako ju je dobila. Veci anti tenis nisam video jos od "najboljih" dana JJ. Moze da zvuci cudno, ali cini mi se da cak i JJ igra ofanzivnije od Voznjacki. Inace, ko je gledao mec verovatno zna da rezultat uopste nije pravo merilo i da je na terenu postojala samo Zvonarjeva. Da nije bilo par neverovatnih stvari (od pucanja zica u vise navrata do uletanja papira u momentu kad Zvonarjeva pravi winner i koristi brejk loptu) rezultat bi bio daleko ubedljiviji narocito u drugom setu gde je pri rezultatu 4:2 za Zvonarjevu vec sve moglo da bude gotovo sa nulom (oba gema koja je Voznjacki osvojila bila su plod puke srece). U finalu Klajsters svakako jeste favorit, sve vreme je bila favorit i realno jeste najbolja u ovom trenutku. Ali isto tako siguran sam da ce Zvonarjeva biti bolji rival u finalu nego sto bi to bila Voznjacki.

Vidoh malopre citajuci komentare da je neko postavio listu koja ce uslediti nakon zavrsetka turnira. Mislim da se tu u stvari vidi sva apsurdnost WTA liste. Na primer, Kim ako osvoji turnir ne da nece uspeti da zadrzi poziciju vec ce cak i pasti za dva mesta sto je totalna glupost. Zato naravno svi koji se stvarno razumeju nikad previse ne obracaju paznju na listu nego gledaju realnu snagu i kvalitet igracica. Mogu Voznjacki, JJ, ili ranije Safina i po pola godine da budu prve na listi zahvaljujuci cudnom sistemu bodovanja, ali nikad nece biti prave sampionke.

realista

pre 13 godina

Pa jeste ona mozda slatka, ali nema veze sa tenisom. Ljudi zele da gledaju lep tenis, a ne lepe teniserke.
Normalno da je ljubiteljima sporta muka od njenog anti-tenisa. Oni koji jedino gledaju izgled neke teniserke bolje da gledaju fashion tv ili neki slican kanal.

lista

pre 13 godina

Zvonareva je ovom pobedom prestigla Jelenu i dosla na 4. mesto, a ako osvoji titulu bila bi 2.
Klajsters koja je pre ovog turnira bila 3., za sada je ulaskom u finale obezbedila 7. mesto, a sa odbranjenom titulom bila bi 5.
Evo i nove liste koja ce biti objavljena u ponedeljak:

1. SERENA 6995
2. VOZNJECKI 5910
3. VENUS 5796
4. ZVONAREVA 5550
5. JANKOVIC 5205
6. STOSUR 4950
7. KLAJSTERS 4725
8. SCHIAVONE 4670
9. RADVANSKA 3995
10.DEMENTIEVA 3945

Ovde samo treba dodati 600 bodova za Kim ili Veru, zavisno koja osvoji titulu.
I jednoj i drugoj bi titula omogucila skok za jos 2 mesta na listi.
Ana Ivanovic od ponedeljka na 38. mestu sa 1587 bodova.

ja

pre 13 godina

Vera jeste malo unapredila svoju igru, ali i dalje je ona daleko iza teniserki kao sto su Klajsters, Venus ili Serena.
Titulu naravno osvaja Kim. Vera mozda uspe da uzme jedan set i taj mec ucini zanimljivijm.
Da je slucajno Karolina usla u finale verovatno bi je Kim pocistila sa terena bez osvojenog gema i bilo bi to najsramotnije finale koje je igrano.

zelena trava

pre 13 godina

Pokusacu da ne mislim na to da je ovo Jelenina polovina i da je ovo trebalo da bude njeno mesto u finalu. Kakav grozan tenis! Kao sa druge planete u odnosu na drugi polufinalni mec. Dobro sto je Vera izdrzala, inace je bila mnogo blizu pucanja savova (sto joj se ranije dogadjalo). Caroline ima samo odlucnost i to moze da je dogura daleko u karijeri, a od igre - corak.

Predo

pre 13 godina

Steta. Mislim da Karolina nije imala svoj dan. Ona je bolja i kompletnija teiserka od Zvonareve, a i ima lepsu igru. Finale bi bilo zanimljivije da je Dankinja u njemu. Ovako, jasno je da ko pobedi u mecu Venus-Klajsters pobedice i u finalu, i to vrlo lako

bbb

pre 13 godina

Drago mi je sto je ona pobedila, navijao sam za nju u ovom mecu. Pritom, ona i Skijavone su potvrdile da nikad nisi "prestar" za vrhunski rezultat. Voleo bih da taj trend potvrdi i nasa Jelena i tako zapusi usta mnogima koji je otpisuju samo zbog njenog godista.

Novi Bg

pre 13 godina

Zasluzeno! Devojka ima sjajnu sezonu .Mislim da bi joj u finalu vise odgovarala Kim koju je pobedila dva puta u zadnja dva meseca ,na Vimbldonu i u Torontu .

pavle

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je drago! Tu Karolinu toliko forsiraju na eurosportu, da su mi je zgadili! Jos jedna pobeda tenisa, nad sirovom fizickom snagom!

tennisfan

pre 13 godina

Ovu Voznjacki je davno trebao neko da počisti sa terena a ne da stigne do polufinala. Ipak, drago mi je zbog Zvonareve, želim joj sve najbolje u finalu, pogotovo ako s druge strane mreže bude Venus.

pavle

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je drago! Tu Karolinu toliko forsiraju na eurosportu, da su mi je zgadili! Jos jedna pobeda tenisa, nad sirovom fizickom snagom!

bbb

pre 13 godina

Drago mi je sto je ona pobedila, navijao sam za nju u ovom mecu. Pritom, ona i Skijavone su potvrdile da nikad nisi "prestar" za vrhunski rezultat. Voleo bih da taj trend potvrdi i nasa Jelena i tako zapusi usta mnogima koji je otpisuju samo zbog njenog godista.

tennisfan

pre 13 godina

Ovu Voznjacki je davno trebao neko da počisti sa terena a ne da stigne do polufinala. Ipak, drago mi je zbog Zvonareve, želim joj sve najbolje u finalu, pogotovo ako s druge strane mreže bude Venus.

Novi Bg

pre 13 godina

Zasluzeno! Devojka ima sjajnu sezonu .Mislim da bi joj u finalu vise odgovarala Kim koju je pobedila dva puta u zadnja dva meseca ,na Vimbldonu i u Torontu .

Nenad

pre 13 godina

E ako ju je dobila. Veci anti tenis nisam video jos od "najboljih" dana JJ. Moze da zvuci cudno, ali cini mi se da cak i JJ igra ofanzivnije od Voznjacki. Inace, ko je gledao mec verovatno zna da rezultat uopste nije pravo merilo i da je na terenu postojala samo Zvonarjeva. Da nije bilo par neverovatnih stvari (od pucanja zica u vise navrata do uletanja papira u momentu kad Zvonarjeva pravi winner i koristi brejk loptu) rezultat bi bio daleko ubedljiviji narocito u drugom setu gde je pri rezultatu 4:2 za Zvonarjevu vec sve moglo da bude gotovo sa nulom (oba gema koja je Voznjacki osvojila bila su plod puke srece). U finalu Klajsters svakako jeste favorit, sve vreme je bila favorit i realno jeste najbolja u ovom trenutku. Ali isto tako siguran sam da ce Zvonarjeva biti bolji rival u finalu nego sto bi to bila Voznjacki.

Vidoh malopre citajuci komentare da je neko postavio listu koja ce uslediti nakon zavrsetka turnira. Mislim da se tu u stvari vidi sva apsurdnost WTA liste. Na primer, Kim ako osvoji turnir ne da nece uspeti da zadrzi poziciju vec ce cak i pasti za dva mesta sto je totalna glupost. Zato naravno svi koji se stvarno razumeju nikad previse ne obracaju paznju na listu nego gledaju realnu snagu i kvalitet igracica. Mogu Voznjacki, JJ, ili ranije Safina i po pola godine da budu prve na listi zahvaljujuci cudnom sistemu bodovanja, ali nikad nece biti prave sampionke.

ja

pre 13 godina

Vera jeste malo unapredila svoju igru, ali i dalje je ona daleko iza teniserki kao sto su Klajsters, Venus ili Serena.
Titulu naravno osvaja Kim. Vera mozda uspe da uzme jedan set i taj mec ucini zanimljivijm.
Da je slucajno Karolina usla u finale verovatno bi je Kim pocistila sa terena bez osvojenog gema i bilo bi to najsramotnije finale koje je igrano.

realista

pre 13 godina

Pa jeste ona mozda slatka, ali nema veze sa tenisom. Ljudi zele da gledaju lep tenis, a ne lepe teniserke.
Normalno da je ljubiteljima sporta muka od njenog anti-tenisa. Oni koji jedino gledaju izgled neke teniserke bolje da gledaju fashion tv ili neki slican kanal.

zelena trava

pre 13 godina

Pokusacu da ne mislim na to da je ovo Jelenina polovina i da je ovo trebalo da bude njeno mesto u finalu. Kakav grozan tenis! Kao sa druge planete u odnosu na drugi polufinalni mec. Dobro sto je Vera izdrzala, inace je bila mnogo blizu pucanja savova (sto joj se ranije dogadjalo). Caroline ima samo odlucnost i to moze da je dogura daleko u karijeri, a od igre - corak.

lista

pre 13 godina

Zvonareva je ovom pobedom prestigla Jelenu i dosla na 4. mesto, a ako osvoji titulu bila bi 2.
Klajsters koja je pre ovog turnira bila 3., za sada je ulaskom u finale obezbedila 7. mesto, a sa odbranjenom titulom bila bi 5.
Evo i nove liste koja ce biti objavljena u ponedeljak:

1. SERENA 6995
2. VOZNJECKI 5910
3. VENUS 5796
4. ZVONAREVA 5550
5. JANKOVIC 5205
6. STOSUR 4950
7. KLAJSTERS 4725
8. SCHIAVONE 4670
9. RADVANSKA 3995
10.DEMENTIEVA 3945

Ovde samo treba dodati 600 bodova za Kim ili Veru, zavisno koja osvoji titulu.
I jednoj i drugoj bi titula omogucila skok za jos 2 mesta na listi.
Ana Ivanovic od ponedeljka na 38. mestu sa 1587 bodova.

Ivan

pre 13 godina

O konacno da neko pokaze ovoj klinki kako se igra tenis!
Ubise vise sa forsiranjem ove Voznjaki.Sada nek ide kod svog tatice pa nek joj prica bajke do prekosutra a nas neka ostave da uzivamo u dobrom tenisu.

Vendi

pre 13 godina

A kako su se razni realisti ovde Veri kada ju je demolirala Samanta Stosur u finalu onog vašarskog turnira u Čarlstonu. Elem kao i u swvakom sportu a naročito u tenisu svakog čuda tri dana dosta. Veručka je u drugom GS finalu zaredom što je u poslednje vreme prošlo za rukom samo Sereni, a ta vaša Samanta kako došla tako i otišla. Dobila instant slavu u stilu "Zvezde" Grand parade. Pravi talenan se kad tad pokaže. A vi ako nemate ja ću vam ceku stipendiju dati da uplatite na poraraz Veručke i Rafe.

Djoksa

pre 13 godina

@pavle..,koji si ti mec gledao kad si video da Karolina igra"sirovom fizickom snagom",:)?@ja..,Koliki je procenat onih koji navijaju za A.Ivanovic samo zbog fizickog izgleda?Pozamasan prijatelju,pozamasan...

Predo

pre 13 godina

Steta. Mislim da Karolina nije imala svoj dan. Ona je bolja i kompletnija teiserka od Zvonareve, a i ima lepsu igru. Finale bi bilo zanimljivije da je Dankinja u njemu. Ovako, jasno je da ko pobedi u mecu Venus-Klajsters pobedice i u finalu, i to vrlo lako

GO MARIJA!

pre 13 godina

Bravo Vera!!Pametnom i inteligentnom igrom dobila si protivnicu koja forsira SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Ujedno,dokazala si da ovogodisnji plasman u finale Vimbldona nije bio slucajnost.Samo,sada imam dilemu:za koga da navijam u finalu USO?Obe,i ti i Kim,ne igrate SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Kome se sada carstvu prikloniti?

lista

pre 13 godina

@Nenad
Nije to bodovanje uopste apsurdno, vec jednostavno treba shvatiti da se ne boduje jedan turnir vec poslednjih 12 meseci.
Nacin bodovanja u tenisu je nekima nerazumljiv, jer jednostavno ne mogu da shvate da u tenisu ne postoje sezone.
U svakom sportu postoje sezone, na pocetku godini svi klubovi krecu od nule i na osnovu napravljenih rezultata se vrsi bodovanje i prave liste.
U tenisu toga nema, sezona neprekidno traje i konstantno se boduje poslednjih 12 meseci.
Zato su normalne ovakve stvari da u jednom trenutku pakvarite poziciju na listi iako napravite dobar rezultat, ali isto tako u nekom drugom trenutku popravite poziciju na listi iako napravite los rezultat.

Konkretno Kim Klajsters je posle turnira u Sinsinatiju skocila sa 7. na 3. mesto na listi.Popravila je svoju poziciju zato sto je popravila svoj proslogodisnji rezultat, a neke teniserke koje su bile ispred nje su svoj rezultat od prethodne godine pokvarile.
Sada se desila obrnuta stvar, Klajsters je napravila isti rezultat kao i prosle godine, ali su recimo Venus i Vera popravile svoj rezultat od prosle godine i samim tim je prestigle.
Pre ovog turnira Kim je bila na 3. mestu, iako je kada se pogledaju njeni bodovi od pocetka godine bila na 9. mestu. Razlog za to je sto je dosta bodova imala od prosle godine.
Sada ce na glavnoj listi pasti za 2 mesta, ali ce na onoj godisnjoj skociti sa 9. na 3. mesto.
Zato moze vec posle nekog narednog turnira da se vrati na drugo mesto , a da ni ne igra, ako neka od teniserki ispred nje pokvari svoj proslogodisnji rezultat.
Mozda tebi deluje nelogicno da Kim psole odbranjene titule padne za 2 mesta na listi.
Medjutim pogledajsta se nedavno desilo. Prosle godine u Sinsinatiu je Klajsters ispala u cetvrtfinalu. Ove godine je pobedila u cetvrtfinalu, dobila bez borbe polufinalni mec i pobedila Sharapovu u finalu.
Dakle napravila je samo 2 pobede vise nego prethodne godine i to na turniru 3. kategorije i zahvaljujuci te 2 pobede skocila citava 4 mesta na listi sa 7. na 3. poziciju.
Sad ja mogu da kazem kako taj njen skok nema nikakve logike i da je i to apsurdno.
Medjutim shvatam sistem bodovanja i potpuno mi je logican i taj njen skok i ovaj pad.

Treba samo shvatiti da lista ne predstavlja bodove od ove godine, vec od poslednjih 12 meseci. Dakle trenutno se racunaju bodovi za prvih 8 meseci ove godine i za poslednja 4 meseca prosle godine i sa tim bodovima Kim ce biti na 5. mestu.
Ako uspete da shvatite tu cinjenicu onda vam liste i bodovanje nece delovati apsurdno.

Postoji jedna druga stvar sa kojom se u potpunosti slazem sa vama.
Lista cesto ne odrazava kvalitet tenisera, vec samo njihovu uspesnost. U svakom sportu, kao i inace u zivotu, covek moze biti uspesan iako ne poseduje velike kvalitete.
E zato postoje i ovi gren slem turniri na kojima uvek do izrazaja dodje bas taj kvalitet.
Za razliku od manjih turnira na kojima se ne pojavljuju sve teniserke i na kojima one najbolje igraju sa mnogo manje motivacije, na GS turnirima ucsetvuju svi. Zbog novcanih nagrada i bodova koji su mnogo veci nego na drugim turnirima, svi teniseri igraju mnogo motivisanije, pruzaju svoj maksimum i tek tu se vidi koliko ko u stvari vredi.
Kolika je razlika u kvalitetu izmedju Klajsters i Zvonareve videlo se u ovom finalu. Pokazao je to i konacni rezultat.
Klajsters je po uspesnosti na petom mestu, ali po kvalitetu verovatno na prvom ili drugom.
Zvonareva ce po uspesnosti biti na 4. mestu, ali po kvalitetu nije ni za prvih 20.

realista

pre 13 godina

@Vendi
Verucka je izgubila kao sto sam i rekao. Vec sam ja bio uplatio na njen poraz, ali i nije neka zarada jer je kvota bila slaba.
Veceras na Rafinom porazu bice mnogo vise para.

Mika

pre 13 godina

Zvonareva, Zvonarjeva, Zvonajrova... Dokle vise? Devojka igra vec 10 godina i jos niste odlucili kako se zove. Ne znam da li su novinari i sportski komentatori svesni koliko ovo ume da iritira.

Predo

pre 13 godina

Steta. Mislim da Karolina nije imala svoj dan. Ona je bolja i kompletnija teiserka od Zvonareve, a i ima lepsu igru. Finale bi bilo zanimljivije da je Dankinja u njemu. Ovako, jasno je da ko pobedi u mecu Venus-Klajsters pobedice i u finalu, i to vrlo lako

Djoksa

pre 13 godina

@pavle..,koji si ti mec gledao kad si video da Karolina igra"sirovom fizickom snagom",:)?@ja..,Koliki je procenat onih koji navijaju za A.Ivanovic samo zbog fizickog izgleda?Pozamasan prijatelju,pozamasan...

pavle

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je drago! Tu Karolinu toliko forsiraju na eurosportu, da su mi je zgadili! Jos jedna pobeda tenisa, nad sirovom fizickom snagom!

tennisfan

pre 13 godina

Ovu Voznjacki je davno trebao neko da počisti sa terena a ne da stigne do polufinala. Ipak, drago mi je zbog Zvonareve, želim joj sve najbolje u finalu, pogotovo ako s druge strane mreže bude Venus.

Nenad

pre 13 godina

E ako ju je dobila. Veci anti tenis nisam video jos od "najboljih" dana JJ. Moze da zvuci cudno, ali cini mi se da cak i JJ igra ofanzivnije od Voznjacki. Inace, ko je gledao mec verovatno zna da rezultat uopste nije pravo merilo i da je na terenu postojala samo Zvonarjeva. Da nije bilo par neverovatnih stvari (od pucanja zica u vise navrata do uletanja papira u momentu kad Zvonarjeva pravi winner i koristi brejk loptu) rezultat bi bio daleko ubedljiviji narocito u drugom setu gde je pri rezultatu 4:2 za Zvonarjevu vec sve moglo da bude gotovo sa nulom (oba gema koja je Voznjacki osvojila bila su plod puke srece). U finalu Klajsters svakako jeste favorit, sve vreme je bila favorit i realno jeste najbolja u ovom trenutku. Ali isto tako siguran sam da ce Zvonarjeva biti bolji rival u finalu nego sto bi to bila Voznjacki.

Vidoh malopre citajuci komentare da je neko postavio listu koja ce uslediti nakon zavrsetka turnira. Mislim da se tu u stvari vidi sva apsurdnost WTA liste. Na primer, Kim ako osvoji turnir ne da nece uspeti da zadrzi poziciju vec ce cak i pasti za dva mesta sto je totalna glupost. Zato naravno svi koji se stvarno razumeju nikad previse ne obracaju paznju na listu nego gledaju realnu snagu i kvalitet igracica. Mogu Voznjacki, JJ, ili ranije Safina i po pola godine da budu prve na listi zahvaljujuci cudnom sistemu bodovanja, ali nikad nece biti prave sampionke.

zelena trava

pre 13 godina

Pokusacu da ne mislim na to da je ovo Jelenina polovina i da je ovo trebalo da bude njeno mesto u finalu. Kakav grozan tenis! Kao sa druge planete u odnosu na drugi polufinalni mec. Dobro sto je Vera izdrzala, inace je bila mnogo blizu pucanja savova (sto joj se ranije dogadjalo). Caroline ima samo odlucnost i to moze da je dogura daleko u karijeri, a od igre - corak.

realista

pre 13 godina

Pa jeste ona mozda slatka, ali nema veze sa tenisom. Ljudi zele da gledaju lep tenis, a ne lepe teniserke.
Normalno da je ljubiteljima sporta muka od njenog anti-tenisa. Oni koji jedino gledaju izgled neke teniserke bolje da gledaju fashion tv ili neki slican kanal.

ja

pre 13 godina

Vera jeste malo unapredila svoju igru, ali i dalje je ona daleko iza teniserki kao sto su Klajsters, Venus ili Serena.
Titulu naravno osvaja Kim. Vera mozda uspe da uzme jedan set i taj mec ucini zanimljivijm.
Da je slucajno Karolina usla u finale verovatno bi je Kim pocistila sa terena bez osvojenog gema i bilo bi to najsramotnije finale koje je igrano.

bbb

pre 13 godina

Drago mi je sto je ona pobedila, navijao sam za nju u ovom mecu. Pritom, ona i Skijavone su potvrdile da nikad nisi "prestar" za vrhunski rezultat. Voleo bih da taj trend potvrdi i nasa Jelena i tako zapusi usta mnogima koji je otpisuju samo zbog njenog godista.

Novi Bg

pre 13 godina

Zasluzeno! Devojka ima sjajnu sezonu .Mislim da bi joj u finalu vise odgovarala Kim koju je pobedila dva puta u zadnja dva meseca ,na Vimbldonu i u Torontu .

Ivan

pre 13 godina

O konacno da neko pokaze ovoj klinki kako se igra tenis!
Ubise vise sa forsiranjem ove Voznjaki.Sada nek ide kod svog tatice pa nek joj prica bajke do prekosutra a nas neka ostave da uzivamo u dobrom tenisu.

lista

pre 13 godina

Zvonareva je ovom pobedom prestigla Jelenu i dosla na 4. mesto, a ako osvoji titulu bila bi 2.
Klajsters koja je pre ovog turnira bila 3., za sada je ulaskom u finale obezbedila 7. mesto, a sa odbranjenom titulom bila bi 5.
Evo i nove liste koja ce biti objavljena u ponedeljak:

1. SERENA 6995
2. VOZNJECKI 5910
3. VENUS 5796
4. ZVONAREVA 5550
5. JANKOVIC 5205
6. STOSUR 4950
7. KLAJSTERS 4725
8. SCHIAVONE 4670
9. RADVANSKA 3995
10.DEMENTIEVA 3945

Ovde samo treba dodati 600 bodova za Kim ili Veru, zavisno koja osvoji titulu.
I jednoj i drugoj bi titula omogucila skok za jos 2 mesta na listi.
Ana Ivanovic od ponedeljka na 38. mestu sa 1587 bodova.

Vendi

pre 13 godina

A kako su se razni realisti ovde Veri kada ju je demolirala Samanta Stosur u finalu onog vašarskog turnira u Čarlstonu. Elem kao i u swvakom sportu a naročito u tenisu svakog čuda tri dana dosta. Veručka je u drugom GS finalu zaredom što je u poslednje vreme prošlo za rukom samo Sereni, a ta vaša Samanta kako došla tako i otišla. Dobila instant slavu u stilu "Zvezde" Grand parade. Pravi talenan se kad tad pokaže. A vi ako nemate ja ću vam ceku stipendiju dati da uplatite na poraraz Veručke i Rafe.

GO MARIJA!

pre 13 godina

Bravo Vera!!Pametnom i inteligentnom igrom dobila si protivnicu koja forsira SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Ujedno,dokazala si da ovogodisnji plasman u finale Vimbldona nije bio slucajnost.Samo,sada imam dilemu:za koga da navijam u finalu USO?Obe,i ti i Kim,ne igrate SNAGATORSKI,URLATORSKI tenis.Kome se sada carstvu prikloniti?

realista

pre 13 godina

@Vendi
Verucka je izgubila kao sto sam i rekao. Vec sam ja bio uplatio na njen poraz, ali i nije neka zarada jer je kvota bila slaba.
Veceras na Rafinom porazu bice mnogo vise para.

lista

pre 13 godina

@Nenad
Nije to bodovanje uopste apsurdno, vec jednostavno treba shvatiti da se ne boduje jedan turnir vec poslednjih 12 meseci.
Nacin bodovanja u tenisu je nekima nerazumljiv, jer jednostavno ne mogu da shvate da u tenisu ne postoje sezone.
U svakom sportu postoje sezone, na pocetku godini svi klubovi krecu od nule i na osnovu napravljenih rezultata se vrsi bodovanje i prave liste.
U tenisu toga nema, sezona neprekidno traje i konstantno se boduje poslednjih 12 meseci.
Zato su normalne ovakve stvari da u jednom trenutku pakvarite poziciju na listi iako napravite dobar rezultat, ali isto tako u nekom drugom trenutku popravite poziciju na listi iako napravite los rezultat.

Konkretno Kim Klajsters je posle turnira u Sinsinatiju skocila sa 7. na 3. mesto na listi.Popravila je svoju poziciju zato sto je popravila svoj proslogodisnji rezultat, a neke teniserke koje su bile ispred nje su svoj rezultat od prethodne godine pokvarile.
Sada se desila obrnuta stvar, Klajsters je napravila isti rezultat kao i prosle godine, ali su recimo Venus i Vera popravile svoj rezultat od prosle godine i samim tim je prestigle.
Pre ovog turnira Kim je bila na 3. mestu, iako je kada se pogledaju njeni bodovi od pocetka godine bila na 9. mestu. Razlog za to je sto je dosta bodova imala od prosle godine.
Sada ce na glavnoj listi pasti za 2 mesta, ali ce na onoj godisnjoj skociti sa 9. na 3. mesto.
Zato moze vec posle nekog narednog turnira da se vrati na drugo mesto , a da ni ne igra, ako neka od teniserki ispred nje pokvari svoj proslogodisnji rezultat.
Mozda tebi deluje nelogicno da Kim psole odbranjene titule padne za 2 mesta na listi.
Medjutim pogledajsta se nedavno desilo. Prosle godine u Sinsinatiu je Klajsters ispala u cetvrtfinalu. Ove godine je pobedila u cetvrtfinalu, dobila bez borbe polufinalni mec i pobedila Sharapovu u finalu.
Dakle napravila je samo 2 pobede vise nego prethodne godine i to na turniru 3. kategorije i zahvaljujuci te 2 pobede skocila citava 4 mesta na listi sa 7. na 3. poziciju.
Sad ja mogu da kazem kako taj njen skok nema nikakve logike i da je i to apsurdno.
Medjutim shvatam sistem bodovanja i potpuno mi je logican i taj njen skok i ovaj pad.

Treba samo shvatiti da lista ne predstavlja bodove od ove godine, vec od poslednjih 12 meseci. Dakle trenutno se racunaju bodovi za prvih 8 meseci ove godine i za poslednja 4 meseca prosle godine i sa tim bodovima Kim ce biti na 5. mestu.
Ako uspete da shvatite tu cinjenicu onda vam liste i bodovanje nece delovati apsurdno.

Postoji jedna druga stvar sa kojom se u potpunosti slazem sa vama.
Lista cesto ne odrazava kvalitet tenisera, vec samo njihovu uspesnost. U svakom sportu, kao i inace u zivotu, covek moze biti uspesan iako ne poseduje velike kvalitete.
E zato postoje i ovi gren slem turniri na kojima uvek do izrazaja dodje bas taj kvalitet.
Za razliku od manjih turnira na kojima se ne pojavljuju sve teniserke i na kojima one najbolje igraju sa mnogo manje motivacije, na GS turnirima ucsetvuju svi. Zbog novcanih nagrada i bodova koji su mnogo veci nego na drugim turnirima, svi teniseri igraju mnogo motivisanije, pruzaju svoj maksimum i tek tu se vidi koliko ko u stvari vredi.
Kolika je razlika u kvalitetu izmedju Klajsters i Zvonareve videlo se u ovom finalu. Pokazao je to i konacni rezultat.
Klajsters je po uspesnosti na petom mestu, ali po kvalitetu verovatno na prvom ili drugom.
Zvonareva ce po uspesnosti biti na 4. mestu, ali po kvalitetu nije ni za prvih 20.

Mika

pre 13 godina

Zvonareva, Zvonarjeva, Zvonajrova... Dokle vise? Devojka igra vec 10 godina i jos niste odlucili kako se zove. Ne znam da li su novinari i sportski komentatori svesni koliko ovo ume da iritira.