Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.09.2010.

18:54

SAD rekordnom pobedom do najboljih 8

Reprezentacija SAD-a očekivano lako je savladala Angolu 121:66 (33:13, 32:25, 26:18, 30:10) i plasirala se u četvrtfinale Mundobasketa u Turskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Amerikanci nisu imali problema protiv šampiona Afrike koji je ponovio svoj najbolji uspeh na SP plasmanom među 16 najboljih.

Čonsi Bilaps bio je najefikasniji sa 19 poena, dok su Kevin Durent, Rudi Gej i Erik Gordon ubacili po 17. Žoakim Gomeš odlično je parirao NBA zvezdama sa 21 poenom (9/12 iz igre), dok je Felizardo Ambrosio dodao 12 uz sedam skokova.

Pre nekoliko dana SAD je u grupi savladao Tunis koji je pružio znatno veći otpor Amerikancima od šampiona Afrike.

Na iznenađenje svih Angola je dobro počela i na startu gubila samo 12:7 posle trojke Gomeša, ali je tim Majka Kšiževskog uzvratio serijom 10:0 koju je završio polaganjem Durent. Ubrzo je Bilaps ubacio prvu od svojih pet trojki i odveo SAD na 22:7, uskoro je bilo 20 razlike, a na poluvremenu 65:38.

Sjajnu šutersku seriju Amerikanci su nastavili i u drugom delu ne smanjivši tempo ni u jednom trenutku. Do kraja su stigli do 55 poena prednosti, što je rekodr šampionata u Turskoj, a samo jedna trojka im je falila daizjednače rekord svih Mundobasketa. Pogodili su 18 iz 38 pokušaja.

Amerikanci su teren napustili u dobrom raspoloženju, Durant je izašao udarivši maskotu “Maskata” u glavu, dok su Angolci na oproštaju sa Mundobasketa ispraćeni aplauzom.

“Veoma poštujemo Angolu. Vodio sam tim protiv njih i na OI kada su odlično igrali što sam pokazao i igračima. Bili smo nesebični, imali smo 30 asistencija, odigrali smo agresivno ceo meč. Nekoliko dana treniranja nam je mnogo pomoglo. Igrali smo onako kako smo se i spremali i to je najviše što jedan trener može da traži”, rekao je posle meča selektor SAD-a Majk Kšiževski.

SAD u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Rusija – Novi Zeland koji se igra od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu