Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

22:43

Ivković ponosan na svoje igrače

Posle pobede nad Argentinom u poslednjem meču takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Turskoj Dušan Ivković je istakao da je ponosan na izabranike.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je, takođe, naglasio da je derbi A grupe bio do sada najbolji meč šampionata za selekciju Srbije.

“Posle ranog vođstva Argentine od 13 poena razlike, uspeli smo da se vratimo i stigli smo do 22:20. Utakmica je bila puna preokreta. U poslednjem minutu je bilo jako zanimljivo. Mislim da smo zasluženo slavili”, rekao je Ivković.

I u nastavku takmičenja moramo da igramo kao sada protiv Argentine i da stičemo iskustva, bez nekih grešaka iz finiša. Nije kritika, ali ne smemo da primimo lake poene, niti da pravimo onakve faulove u završnici”, dodao je Ivković.

Selektora posebno raduje činjenica da je naša reprezentacija najefikasnija ekipa na planetarnom šampionatu i što je do sada prikazala modernu košarku.

Ne igramo košarku na 50 već na 90 poena. Prvi smo po broju datih koševa, u skoku, asistencijama, procentu realizacije. Od moderne košarke ne može više da se traži. Ali, još ima mnogo prostora za napredak”. rekao je Ivković, “Do sada su stabilno su igrali Kešelj i Bjelica, ali oni su zbog neiskustva imali teži dan protiv Argentine. Dobili smo Rašića koji je na početku pravio greške, a prve četiri utakmice odigrao maltene savršeno. Imamo dobru unutrašnju igru, prepoznatjiv stil, agresivnu odbranu, što više koševa iz tranzicije. Nekada nam se to obije o glavu”. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu