Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.08.2010.

21:17

Tim SAD pregazio i Slovence

Reprezentacija SAD-a zabeležila je i drugu ubedljivu pobedu na SP u Turskoj jer je u nedelju pobedila Sloveniju 99:77 (23:11, 19:17, 25:18, 32:21).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pet Amerikanaca je zabeležilo dvocifren broj poena pred uglavnom Slovenačkom publikom, a najefikasniji je bio Kevin Durent sa 22 poena i po četiri skoka i asistencije.

Rudi Gej ubacio je 16 poena, Vestbruk i Igudala po 11, a Lav je uz deset imao i 11 skokova. Sa druge strane, Nahbar je postigao 13, a Vidmar 10 poena.

Dominacijom u skoku, snažnom odbranom i brzim kontrama, Amerikanci su lako došli do druge pobede u grupi B, a već posle prvih deset minuta bilo je jasno ko će se radovati na kraju.

Već na startu meča napravili su seriju 12:2, ali su se Slovenci ipak uspeli vratiti početkom drugog perioda i smanjiti na 27:21. Ipak, NBA zvezde prave novu seriju i sa 15:7 dobijaju poluvreme 42:28.

SAD je u prvoj polovini treće četvrtine nokautirao rivala novom serijom, ovaj put sa 14:4, a Slovenci nisu imali odgovora na raspoloženog Kevina Lava koji je kao rezerva dominirao pod košem. Koliko je bio dominantan pokazala je situacija kada je u skoku nadjačao Slokara i sa jednom rukom uhvatio loptu pre nego što je poentirao.

Erik Gordon bio je neumoljiv sa distance protiv Hrvatske, ali nedelja je bila dan Rudija Geja koji je ubacio tri trojke. Međutim, trener Kšiževski je verovatno zadovoljniji njegovim doprinosom u odbrani. Gej je bio jedan od nekolicine Amerikanaca sa po jednom ukradenom loptom i blokadom.

"Zadovoljno smo pobedom nad solidnim timom Slovenije. Bilo je teško jer su iznudili veliki broj izgubljenih lopti. Igrali smo čvrsto, i dok god tako budemo radili biće dobro. Navijači su bili fenomenalni ali mnogi od nas su igrali i u mnogo težim uslovima od ovoga", rekao je posle meča selektor SAD-a Majk Kšiževski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu