Nova vest
Košarka

Subota, 28.08.2010.

22:58

Argentina u penal završnici pobedila Nemačku

Reprezentacija Argentine pobedila je Nemačku 78:74 u derbi meču grupe A na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Izuzetno uzbudljiv meč odlučen je u penal završnici gde je Karlos Delfino bio nepogrešiv i zaustavio Nemce koji su odlično odigrali poslednji period.

Najbolji u Argentini bio je Karlos Delfino sa 27 poena i osam skokova, dok je Luis Skola dodao 20 poena. Nemceje predvodio Demond Grin sa 20 poena, dok je Pleis ubacio 12. jagla je uz osam skupio i deset skokova.

Posle izjednačene borbe u prvih 6-7 minuta, Argentina je sa nekoliko vezanih poena stigla do prve osetnije prednosti i dobila prvu četvrtinu 23:18. Međutim, drugi period u potpunosti je pripao Nemcima koji su borbenošću i timskim radom uspeli da preokrenu rezultat i na poluvreme odu sa 42:39.

Svu svoju snagu Argentina je pokazala u trečoj četvrtini. "Gaučosi" nisu dozvolili rivalu ni jednom da nametnu svoj ritam igre koji im je doneo preokret u prvom poluvremenu. Ipak, Argentina je ponovo popustila u poslednjem periodu pa je Nemačka minut pre kraja stigla na samo poen zaostatka. Deset sekundi pre kraja Delfino je pri vođstvu Argentine 75:74 pogodio oba slobodna bacanja, a potom još jedno čime je doneo pobedu svojoj ekipi jer su Nemci u među vremenu dva puta bili neprecizni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu