Nedelja, 12.09.2010.

21:52

Ivković traži ostavke čelnika FIBA

Dušan Ivković pozvao je čelne ljude FIBA da se izvine zbog lošeg suđenja u polufinalnoj utakmici njegovog tima protiv Turske ili da podnesu ostavke.

Izvor: AK

Ivkoviæ traži ostavke èelnika FIBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

bice dana......

pre 13 godina

Dve najodvratnije utakmice za gledanje (kada su u pitanju sudijska potkradanja), su bile 1987 na polufinalnoj utakmici EP izmedju Grcke i SFRJ u Grckoj, i preksinoc ona polufinalna u Turskoj......... Glavne uzdanice tadasnje Grcke (Galis, Janakis i Fasulas) su bukvalno bile zasticene od svakog pogleda tadasnjih igraca SFRJ. Svaki pogled sledi faul, kontakt sledi tehnicka, rulja urla sa tribina, a sudije "posteno" odradjuju svoj posao......

Ovo sinoc u Turskoj je samo repriza svega toga......Glumatanje, udaranje, protesti, halabuka..... ceo repertoar kao da su verno kopirali, gle cuda, grcki najveci prijatelji Turci..........

Medjutim, zanimljivo je da teze o sudijskim podvalama upravo dolaze od tih "bogova sa loptom" Grka, a sada i od njihove brace po podvalama Turaka ( manje vise su isti, sem u veri )........Da bude jos zabavnije, celom tom repertoaru pljuvacine i podvala, verno robuju jos jedni "domaci sampioni" Hrvati koji, citam nedavno na Indexu, u znak protesta sto smo “sudijskim kradjama” pobedili Litvaniju, sidjose sa postolja..........Sidjose i nikad vise nisu prismrdeli istom

I u kometarima se opet moze procitati ta ' 95-ta, gde je navodno tadasnja Jugoslavija bila protezirana od sudijske organizacije i Bore Stankovica.

Dakle sta je po svim tim "postenjacinama" reper za podvalu i kradju, a sta reper za pravdu ?...........Ocigledno to kako rulja sa tribina (Grcka naravno), odlucuje i tumaci sta je faul, sta tehnicka, sta su koraci itd itd............Za razliku od jucerasnjih sudija sa banana-ostrva, tadasnji sudija je vise nego casno vodio ceo mec........U pitanju je bio Amerikanac Toliver (crnoput covek), mislim da se tako prezivao, koji nije dozvolio da mu grcka rulja pravi kriterijum u sudjenju. Ko zeli da se priseti, jasno ce uociti PRVO dosudjene DVE tehnicke greske nasoj reprezentaciji na toj utakmici, a tek kasnije, tokom utakmice litvanskim izmanipulisanim i izmajmunisam kosarkasima od strane grcke gomile ........Kriterijum je i bukvalno bio podjednak za oba tima, i u kasnijoj ekspertizi je jasno naznaceno da je americki sudija na tom mecu imao izjednacen kriteruijum za finaliste.......Dakle, da se primetiti da sudija nije sa nekakvih ostrvaca, koralnih grebena ili kojim slucajem Eskim, vec je iz zemlje koja ima bazu od vise miliona registrovanih kosarkasa........Toliko o kredibilitetu ondasnjeg sudije i preksinocnih latino-baraba iz sapunskih serija.

Ovo sve pisem zbog onih, koji i dalje pominju Atinu ' 95, sa nekom zeljom da se valjda osecamo lose zbog te zlatne medalje, i njihovog bezanja u misiju rupu odakle nikad vise izasli nisu..........Posto nisu shvatili lekciju (Index i njegovi konzumenti), moracemo pedagoski da se odnosimo prema njima............ici ce naizmenicno pobeda sa pola kosa, pa 15 razlike, pa pola kosa , pa ponovo 15-20 .............dok ne shvate ko su i sta su........Za Kecmana, ne mozemo da im garantujemo, obzirom da covek ima pravo na odmor

Inace da napomenem, kako Hrvati jesu drasticno osteceni od sudija u Bgd-u, ali ne zbog eventualnog intoniranja himne ljepe njine ( ko im je garantovao prvo mesto ? ), vec iskljucivo zbog Spanije koja je samo dva ili tri prvenstva ranije imala takodje obilatu pomoc sudija u mecu protiv Litvanije u cetvrt finalu......Sabonisu ( koji se poigravao sa njima, kao Teo sa Turcima ), sudjena su tri nepostojeca faula, sto je naravno znatno uticalo na krajnji ishod .......Spanija je prosla dalje, bas kao i u Beogradu

Ako ista mozemo da okarakterisemo kao poklon nasoj reprezentaciji tokom svih ovih godina (od ' 95-te), to je oprosten faul nad Skonokinijem u zadnjoj sekundi finalnog meca sa Argentinom u Indijanopolisu...........Nadam se da je preksinocnom pljackom u Turskoj, taj poklon vracen i da cemo na sledecim takmicenjima imati bar malo postenijeg sudjenja.......

Igracima i selektoru Ivkovicu mogu samo da zahvalim na svemu sto su prikazali, ponasali se i stoicki podneli ono sto bi malo ko uspeo u onakoj reziranoj podvali.........nakon svega vidjenog, potpuno je nebitno da li si treci ili cetvrti........

Sale Ars

pre 13 godina

Uh, kako mi je drago. Prognozirao i prizeljkivao sam 20 razlike, bilo je 17, dovoljno. Oni lopovi su se stvarno nadali da ce biti sampioni??? Ameri sa ni 80% mogucnosti pregazise lopuze ko plitak potok.

Ono sto su napravili u polu finalu je sramota kompletnu kosarku, i za nas sto vise nemamo nikakvog uticaja, za Turke, za Tanjevica (koji je ispao neverovatno jadan sto nije zveknuo samar onom govn*ru da ustane i izvodi bacanja, sto se radovao onakvoj pobedi i najgore sto je to uradio protiv svoje zemlje), i ponajvise za FIBA-u jer posle ovoga mozemo ocekivati da svaki domacin bude u finalu.

Nije samo sto su nas pokrali, nego su i ostatak sveta (sve osim Turaka) ostavili bez mogucnosti da posmatraju potencionalno odlicnu utakmicu u finalu. Ne verujem da bi pobedili ali bi pruzili sigurno veci otpor od lopova, plus bi bili jos dodatno motivisani ali sta je tu je, jadni Turci i jos jadniji Tanjevic su izrezirali ulazak u finale sa zeljom da se Turkoglu oprosti sa sto sjajnijim odlicjem kao njihov najveci "star" u nikakvoj kosarkaskoj istoriji.

Iskreno pribojavao sam se neceg takvog ali ni sanjao nisam da sve to moze da poprimi toliki stepen bezlicja. Posle prvog sam se nadao makar da zadrze onakav kriterijum i prosli bi 110%. Navikao sam da kradu za Spance, slicno za Italijane ali smo uvek imali toliko veci kvalitet od drugih (neracunajuci SAD) da ni sa takvim stvarima nisu mogli uvek da nas slome. Nazalost sad jesmo bili kvalitetniji ali falila je ta nijansa, a ruku na srce i nikad nas nisu bas ovoliko pokrali (sto se reprezentacije tice).

Licno volim da pobedim vise nego ista ali posle onakve pobede bi se osecao strasno jadno, nije mi jasno kako neko moze toliko debeo obraz da ima? Biti pozitivno, malo prljav je pozeljno, mangup, sa ulicnim forama ali da te neko onoliko pogura i da na jedvite jade pobedis pola kosa razlike, pa ja bi prisao i izvinio se protivniku za to sto su arbitri napravili, makar da znaju da znam(o) da su oni trebali biti tamo.

Ali meni nije jasno da se niko u ovoj ovakvoj propaloj drzavi ne zapita gde smo mi u stvri. Nismo sila ni u kom pogledu ali u sportu smo bili, pokusavamo da se odrzimo i dalje ali nam ne daju. Setite se Partizan u vaterpolu, u kosarci na odlucujucim mecevima kakv je tretman imao, reprezentacije isto, generalno nista narucito bolji, sad su ovi mladi momci doziveli vrhunac lopovluka u svemu tome. Ako neki pametni i mocniji ljudi ne pocnu da se bave tim pitanjima, pobedjivace nas i mnogo slabiji na kraju od Turske, po potrebi (slabiji po razlici u kvalitetu nego sto je sad bio slucaj).

Vise ne znam sta da kazem, ako je pored svih svera zagadjenog drustva korupcijom i sport postao isti takav, pa gde covek moze da trazi onda vise postenje ili nesto makar nalik tome. Gde ce biti, ako ne u sportu nek pobedi bolji, ili mozda srecniji?

Bojan

pre 13 godina

koliko neobjektivnosti u komentarima
ozlojedjeni vichu kako je ceo svet uvek protiv nas i kako navodno igramo protiv ne samo protiv suparnickog tima, vec i protiv sudija, sto objektivno i nije tacno, dok drugi vichu kako nam je ovo kao nekakva kazna za prethodna namestanja za nas, kojih objektivno opet nije bilo.

Da krenem od ovih sto govore da je Bora Stankovic namestao za Srbiju
1995. protiv Litvanije, Jugoslavija je bila bolja, bila je predvodjena Djordjevicem i Danilovicem. Da utakmica nije imala naklonjene sudije ni na jednu stranu, 31 faul Litvanaca naspram 27 Jugoslavije govori u prilog tome, s tim da ovim brojem nije bilo manipulisano u fnishu kako bi se brojke ujednacile. Litvanci imaju nesto vishe faulova jer su vijali rezultat.
Dalje, 12 minuta pre kraja, Divac je dobio 5. lichnu. Tesko da bi neko namestao nesto uklanjajuci najvecu zvezdu tima sa terena toliko vremena pre kraja. Nashi su se posle mecha zhalili da su i protiv sudija morali da igraju, ali bih rekao da je to bila samo reakcija na kuknjave Litvanaca, bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani, sasvim normalno za jednu kosarkasku utakmicu.

Sto se tiche 2002. godine, Argentina jeste zasluzila titulu svetkog prvaka na tom prvenstvu, igrali su dobro tokom celog prvenstva, sem finisha finala i produzhetka koji su odigrali katastrofalno. Jeste se desila sudijska greska u finishu mecha, ali to je bila ipak samo greska u sveopstoj trci i zbrci na kraju gde su se svi sudarali i gurali, sudija nije ni znao sta da svira pa je pustio da sve samo ode do kraja. Na taj nachin je nesvesno prebacio tas na nashu stranu.

Eto, ta druga utakmica je dokaz da ovi sto govore da se uvek sudi protiv nas nisu u pravu, ali obe situacije ni najmanje ne idu u prilog tome da se prvenstva namestaju za nas.

Nije mi jasno ni sto se spominje utakmica Hrvatska Spanija u nekom kontekstu protiv nas. Jeste bilo sudjeno za Spance, ali to je bilo zato sto je to u pitanju bila Spanije, a ne zato sto se igralo u Beogradu.

Dalje, sto se tiche ove utakmice, ne bih rekao da su sudije bile potplacene, ili da im je bilo naredjeno da pomazu Turcima. Blaga naklonost domacinu je uvek za ochekivati, znachi sumnjive lopte da se dodeljuju njima je sasvim prihvatljivo, ali ono na sta se Duda zhali je sto su za sudije izabrani totalno nekompetentni likovi, koji su prvi put bili u takvoj atmosferi i sigurno jos vise podlegli njoj, te samim tim svirali i nepostojece situacije, a Turcima nisu svirali ocigledne faulove koje su pravili. Kao posledicu su imali 10 slobodnih vishe.
Nemoguce je ne primetiti da su nasi imali vise napravljenih faulova, a pri tome su Turci sve vreme vijali rezultat, za minut ipo stigli u bonus u cetvrtoj cetvrtini (i to sve pri prednosti od 6-7 poena), a poslednjih minut ipo je sudjenje iz sfere katastrofalnog preslo u sferu kriminalnog.
Jeste Turchin bio zakachen po licu (na snimku se jasno vidi da je bilo sasvim sluchajno, Teo je krenuo da uhvati coveka za ruke, a on je (za Tea neochekivano) sageo se na trenutak i dobio po licu), ali jasno se vidi da tek kada je dobio signal sa klupe, da je legao na parket i simulirao da ne moze da nastava. Faul nije bio ni sluchajno za tehnichku, jer nije postojala namera da se chovek udari po licu.
U sledecem napadu Turske Krstic dobija 5 lichnu a da nije ni dotakao choveka, krenuo je u blok, sudario se sa plejom i odleteo par koraka nazad. Nesumnjivo da bi to bio faul da je imao kontakta sa Onanom, ali kontakta nije bilo. Zatim u akciji u kojoj je Velickovic postigao kosh je dobio takav udarac po shaci da mu se verovatno josh crveni ruka, ali nije dobio faul. Znachi to su bile 3 situacije koje su direktno odredile pobednika a nijedna nije bila chak ni za to da se chovek zapita sta da se sudi. Za onu gazhenu liniju na kraju mozhe se i pomisliti da je sudija nije video.
Da ponovim, ne mislim da su sudije bile potplacene da sude za Turke, ali da su izabrani bili nekompetentni, to je chinjenica. Za onakvo skakanje za svaku odluku morala je uslediti jedna tehnicka ranije za turke, pa kasnije ni ne bi bilo potrebe da se sudije plashe da dosude neku nepopularnu odluku po domacina.

arsenije pesic

pre 13 godina

Za sve one sto pominju Sabonisove suze i Litvaniju i nepravdu koju su im sudije nanele u cuvenom finalu sa Jugoslavijom http://www.youtube.com/watch?v=xfiupZgN4VU
Sta im je drugo ostalo da rade posle ovoga nego da placu!!!

Dragan

pre 13 godina

Sad još kad sam video i ovo gaženje aut linije od strane Tunčerija u zadnjem napadu... nemam više reči. Pogotovu što snimak pokazuje da sudija jasno vidi situaciju.

zahav

pre 13 godina

Sve se vrti oko para. Sponzori platili, a ja necu da kupujem sponzorske proizvode. Da smo malo slozniji, pa da ih lepo bojkotujemo...

професор

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=j7y9SNNeeZU
погледати обавезно.. иначе, на фибином сајту су ми блокирали ову поруку.

pera zdera

pre 13 godina

Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!
(Angel, 13. septembar 2010 01:51)

Bogdan Tanjevic nikada nije bio drzavljanin Srbije! Odakle ti ideja da je on vodio ekipu protiv svoje zemlje?

zeljko

pre 13 godina

Moram da dodam jos nesto, ne secam se jesam li i to spomenuo.
Naime ako hocemo da pozitivno uticemo u kosarkaskom svetu onda nasi ljudi treba da rade u svtskoj organizaciji i imaju uticaja tamo, nesto se ne secam da je iko sada tamo posle odlaska Bore Stankovica. Tako samo mozemo uticati i povratiti respekt nasoj kosarci. Mi smo to imali kao Jugoslavija a sada MORAMO TO STECI.

kizza

pre 13 godina

Ako niste pogledali, imate na Youtubu snimak prenosa ESPN-a, gde na kraju komentatori pominju Asikovu fake injury, kako su rekli. Da ne pominjemo ostalo...

Milos

pre 13 godina

šta ćeš, PARA VRTI GDE BURGIJA NECE...to uzima maha, tako je i u politici, Loše je što samim tim uništavaju sport polako. Mislim da je isto tako veliki problem što ameri nemaju doping kontrole, ko zna čime ih sve zalivaju i bodu. Ne znam da li mogu sve ove stvari da se promene kako sport ne bi bio privredna grana u kojoj je sve dozvoljeno.

slavko

pre 13 godina

Nego kako! Ne moze se tek tako gumicom izbrisati neciji trud,znoj,znanjei postenje.Ma niste Vi g-ne Ivkovicu B.Tadic pa da pljujete i lizete! Vi znate sta znate,znate sta mozete,znate da ste covek od autoriteta i ugleda ,Vi ste BRE za sve njih GOSPODIN!!!! i ako ste SRBIN!!! GOSPODiN BRE,nego sta...
Molim VAS u ime milione napacenih Srba da ostanete,ovoj zemlji a ne samo kosarci neophodni su takvi LJUDI.Pa ako treba i na izbore za Predsednika ove napacene zemlje i naroda sa njom...
Trebate nam g-ne IVKOVICU!!!!

FIBA=FIFA

pre 13 godina

Svaka čast g.dine Ivkoviću. Treba reći istinu
i boriti se protiv ljudi kojima nije mesto u sportu.

Na žalost, ne verujem da bilo ko u FIBI ima savesti, i pošto im košarka nije osnovna "briga", možda je došlo vreme za neki novi savez... (pretpostavljam da će se i ubuduće isto ponašati, a prema nama još i gore).

Sve čestitke na prikazanoj igri, ponašanju i ostvarenim rezultatima.

Dshn

pre 13 godina

E sad mi je pritisak 300!!!!

http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/133105/%28Video%29+Tun%C4%8Deri+iz+auta+doneo+pobedu+Turskoj.html

Kenan_austria

pre 13 godina

Gledao sam finale na nemackoj televiziji Sport1, uz komentar Franka Buschmanna, on je izneo podatak da su svi poznavaoci svetske kosarke bili misljenja, da je jedino Srbija imala kvalitet u sirini kadra da se suprostavi USA. I velika je steta sto do tog susreta nije doslo.Valjda cemo se susresti za dve godine u Londonu.

Mecklejn

pre 13 godina

a ljudi moji,je l mislite da je ULEB nastao zato sto je FIBA dobro radila svoj posao?FIBA je jedna raspala organizacija koja na nasu veliku zalost ima prava da organizuje ova takmicenja!Uostalmo pogledajte kako UEFA radi naspram FIFA!Isto nebo i zemlja!

covek

pre 13 godina

http://www.kss.rs/pag/sav_news.php

Vrlo diskutabilno... Naravno ne postoji bolji snimak, iako je u areni bilo 20-ak kamera, ako ne i vise...

joe dumars

pre 13 godina

Sada sam opet pogledao snimak zadnje minute i uvjerio se da je Ivkovic potpuno u pravu, http://www.youtube.com/watch?v=unubo6vVV2c . Vidi se kako Krstic nije ni pipnuo igraca broj 9 dok je zakucavao dok su Velickovica dvojica udarila po ruci cim je izbacio loptu kod naseg zadnjeg poena.
No comments :-(

Andrija

pre 13 godina

Ovaj D nije normalan. Tehnicka greska je trebala da ode onom idiotu koji je osamario Velickovica. Za ono prenemaganje ste pokazali da ste najveci foleri na svetu. A sto mi uvek tako prolazimo - MI PROLAZIMO!!! A vi ste sad i nikad vise. I NIGDE!!!

Zoran

pre 13 godina

Prazne price...Sve sto ce se pamtiti je da nismo osvojili medalju, ni bronzanu....A mogli smo da smo se prestali na vrijeme baviti porazom protiv Turske I okrenuli Litvaniji. Ko nije u stanju da podnese rizik od varijabilnog sudijskog kriterja kao dijela igre, tesko njemu u sportu.

Ivkovic I tim su bili sjajni, to je jedina prava utjeha.

Mario

pre 13 godina

Podržka za dudu! Isterajte to do kraja. Neke granice pristojnosti i kod domaćinskog suđenja se ne smeju prelaziti. To ubija sport.

Reprezentativna takmičenja su bila jedno od retkih uporišta sporta gde novac ne igra glavnu ulogu, a sada je i to počelo da nestaje.

Detroit

pre 13 godina

Ato mi ne objavi komentar, urednice? Je li za to sto sam napisao da smo utakmicu protiv Turske izgubili losom taktikom Ivkovica u zadnjim minutima, a posebno u zadnje 4 sekunde. Sudije jesu svirale domacinski ali mi smo bili pred pobedom. U kosarci, poraz u zadnja 2 minuta je TRENEROVA greska! Dosta vadjenja na sudije Dudo, daj malo samokritike!

marina

pre 13 godina

Sramota za sudije...Sumnjam da ce tu iko snositi odgovornost,sve ce se to zataskati.Ali kad Srbinu treba da se sudi,onda mu se sudi do kraja,kao Krsticu i Teu protiv Grka.(sto su naravno zasluzili,treba pravda da postoji)

blue rider

pre 13 godina

Sad je kasno Dudo, moram to da napisem i pored nevidjenog repsekta prema svemu sto je uradio. Da je na tekmi, par puta kada smo imali plus 8 i trebali da idemo dalje a sudije nas ubile, ustao, drao se, dobio tehnicku, to bi bio pritisak na sudije pa bi se mozda nesto promenilo. Ovako, sudije nastavile po svome i ubile nas.

Bobota

pre 13 godina

Kasno Marko na Kosovo stize.Od pocetka utakmice sudjenje je bilo sa dvostrukim arsinima ali u granicama,bas kako se sudi domacinima.Ali kad dodje zadnja cetvrtina tad treba da se sudi svaki kontakt na obe strane.Kad smo posle minut i 20sekundi izasli iz bonusa Ivkovic je trebao progutati svoj ponos i reci sudijama sve i svasta,dobiti tehnicku i tako zastititi svoje igrace(decu)i promeniti odnos sudija prema nama.Za te stvari je Vujosevic doktor.

Covek

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)

E sto lupas kad ne znas, ti da si gledao to finale 2002. godine, znao bi da je bilo mnogo odluka u korist Argentine, a onaj potez Divca u poslednjoj sekundi je bila samo kompenzacija za 6-7 situacija u kojima smo bili osteceni! Stvarno se ne secam kada smo mi u bilo kom sportu bili povlasceni kod sudija...

Bas vrtim film od polufinala i setih se kada je neki od onih gancija udario Tea na metar od sudije, i sudija krece da smiruje turcina bez ikakve tehnicke, icega...

Stvarno bre, dokle vise!?!?!?!?!

Srle

pre 13 godina

Da su nas krali i na kraju pokrali, jesu. Da je za vrijeme Bore Stankovica nasa reprezentacija "pogurana" nekoliko puta, takodje je istina. Dva losa ne cine dobro, i problem sudjenja u sportovima gdje Evropa kolo vodi (fudbal, kosarka pod okriljem FIBA-e, vaterpolo, rukomet, itd) je oduvijek postojao i postojace dok mi gledaoci, navijaci, oni koji konzumiramo taj njihov produkt se vracamo kao ovce da ponovo sve to gledamo, navijamo, kupujemo dresove itd... Kad pocnemo bojkotovati sportove; lige i prvenstva u kojima je neregularnost sudjenja dnevna stvar, stvar ce se promijeniti. Pogledajte americke sportove, oni znaju da je regularnost i postenje najvaznija stvar, jer ako se to izgubi, gube gledaoce, gube rejtinge, na kraju gube SVE. Ali ne mozes ti to u Evropi, gdje su niski interesi uvijek iznad svega. Tako je u drzavama, tako je u drustvu, a na kraju i u sportu.

Eh

pre 13 godina

Kasno je sad. Ni luk jeo ni luk mirisao. Trebalo je ne izaci na parket u borbi za 3 mesto i tako jasno staviti do znanja sta mislimo o sudjenju u polufinalu. Ovako sve ce to narod pozlatiti realno.

Srbin

pre 13 godina

Kao prvo zamolio bih one koji nisu srbi da ne lupetaju, ili neka ostave broj telefona pa da se lepo raspravi kako treba. Dudo svaka cast za izjavu, treba tako, samo mislim da je to trebalo da se kaze pre utakmice, da malo i mi pritisnemo. Kako moze da sudi POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA neko ko je iz Dominikanske republike, pa oni nemaju ni jedan kosarkaski klub. A mislim da se sada videlo to sto je raduljica otpao, sto se forsirao Tepic, i sto se Bjelici nije dala veca minutaza, Perovic nesnadjen kao i uvek i .....
U svakom slucaju, duda treba da ostane i da na Olimpijadi uzmemo medalju. Pozdrav svima

zoran

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Ivkovicu na uspehu sa ovim mladim timom. Stvorili ste temelj na kome ce izrasti gradjevina koju niko nece moci srusiti u narednoj deceniji. Ja u to nemam sumnje. Mozda ce samo trebati na poziciji centra malo vise rada i naci jos nekog kvalitetnijeg igraca, ali to su sada samo nijanse i finese.

Sto se tice medjunarodnih organizacija kao sto je FIBA i slicne to je sve ponzato. Medija na sve strane pisu lose i sa nipodistavanjem o nasim sportistima. Sa podsmehom. Samo citajte ,na primer, tekstove o Novaku Djokovicu, pa ce vam biti jasno sta znace zapadna medija i njihove "demokratije".
Glas se treba podici i zvezde nase kosarke, kao sto su i oni starije generacije (Dalipagic,Kicanovic,Slavnic..) sa ovima iz skorije proslosti (Divac,Djordjevic,PAspalj..)trebaju zajedno sa Dudom Ivkovicem podici glas protiv kriminalnih radnji na ovakvim takmicenjima.
Sudije na utakmici sa Turskom su dopustile igru na granici sa tucom. Znali su da nas mladi tim ne mzoe da se nosi sa tim. Jasno kao dan. Ono je bila tipicna kradja. Namestaljka od strane FIBA organizacije, jer ipak sa domacinom u finalu reklame mnogo vise kostaju.

Sramno...nista drugo..

marvin

pre 13 godina

Kada ovako nešto izjavi takva veličina kakva je gospodin Ivković, u nekim iole normalnim sportskim organizacijama bi trebalo da dodje do tektonskih poremećaja. Nažalost u ovoj i ovakvoj FIBA verovatno će sve ostati samo na rečima. U svakom slučaju svaka čast selektoru Ivkoviću, i na vođenju reprezentacija i na iskazanoj hrabrosti da im bar u lice kaže šta misli.

realan

pre 13 godina

nikad neću shvatiti da se u basketu delegira sudija iz dominikanske republike, u fudbalu iz tanzanije, u vaterpolu iz velike britanije, u odbojci iz gane.. najveće zlo sporta su sudije!!!!!!! ovo više nije normalno! sve se vrti oko njih! postali su važniji od samih sportista! stvarno sramota.. da su nama dozvolili da igramo onakvu odbranu kao amerima, dobili bismo ih bez problema.. ne razumem ljude koji kažu da smo samo krivi i da su turci bili bolji! pogledajte još jednom utakmicu. svih 40min smo bili pod faulom a svirali su 20% od toga.. neka svako od vas "pametnih" proba da bude "normalan" kad protivnik tuče sve vreme a sudije to tolerišu. nemojte molim vas da pričate gluposti.. igrači se kažnjavaju nakon odgledanog snimka a sudije??? pa neka mi neko posle kaže da nisu postali važniji od samih sportista, odnosno igrača..

Pera

pre 13 godina

hoce li se oglasiti i ostali: Zeljko, Boza, Pesic, Dule Ivanovic, Vujosevic, Subotic, Sakota?? Ajmo novinari, kampanja mora da se napravi!

pera

pre 13 godina

Pirke ti si pa žalostan.
Jesu nam pomagali ponekad, ali to je bila jedna sudijska namerna greška, pa ako si majstor ti je iskoristiš. U ovoj utakmici su napravili "X" namernih grešaka, a u zadnjim minutama najmanje tri (velika je greška da posle koša ne dosudiš očigledan faul na Veličkovića, a predhodno dosudiš koš i onakav faul Krstiću,). Turci nisu imali kuda i su morali da iskoriste nekoliko namernih sudijsjih grešaka.

Red Bull

pre 13 godina

najzad da se neko od autoriteta oglasi. I slepac bi video da smo drasticno pokradeni. Ni u jednoj cetvrtini turci nisu usli u bonus.Svaki njihov kos iz ulaza i dodatnobacanje. Velickovicu otkinuse ruku i nije bilo ni kosa ni dodatnog bacanja i nakraju Asikova simuliranja. Sudije u svakom sportu postaju igraci.Onemogucuju mlade ljude da ostvare svoj sportski san, a funkcioneri u FIBA sve to mirno gledaju jer su placeni od organizatora.Zato treba organizovati prvenstva u zemljama koje nemaju sanse da dodju ni do cetvrtfinala. U zenskoj odbojci vec nekoliko puta se SP odrzava u japanu. Patrick Bauman nas drasticno kaznio mislio da ce tooda nas pokoleba a mi otisli dalje i onda sledeci korak sudije.Posle svake sumnjive odluke Turkoglu nesto sapuce na uvo sudijama

isandic

pre 13 godina

Hvala Vam profesore Ivkovicu sto smo imali priliku da kao nacija prisustvujemo casovima kosarke iz utakmice u utakmicu! Hvala Vam profesore sto ste nam vratili veru da Srbi nisu zaboravili da igraju kosarku! Kosarkaski savez Srbije MORA da zadrzi svetski priznatog strucnjaka, jer ce nam se u suprotnom kosarka ponovo vratiti u zapecak evropske i svetske kosarke!!! Jednom nam se to desilo, drugi put bi bilo fatalno! Generacije klinaca koje tek dolaze takvo stanje ne sme da saceka.

d

pre 13 godina

gledao sam zavrsnicu i tu je turska ostecena
prvo nije svirana cista tehnicka/namjerna teodosicu kad je osamario turskog centra (svian je samo faul). dakle tu su turskoj ukrali jednu loptu
drugo, srbiji su vratili zadnji napad na utakmici iako je on vec izveden. i to je dakle jos sa centra. nikad nisam vidio da se vraca zadnji napad
tako da stvarno nemam pojma o cemu ovaj prica
a degutantno je bilo vodit kad je teodosic napravio tu tehnicku kako se ovaj ivkovic i svi srpski igraci cude sta je uopce bio sviran faul a ovaj teodosic osamatrio covjeka!!! ne mogu vjerovat koja su to govna. tako da njegove rijeci definitvno nemaju tezinu. druge situacije su bile realno suđene
nego, ako pricamo o krađi pricamo o utakmici spanjolska vs hrvatska u beogradu kad hrvatskoj nije dozvoljeno da slucajno uđe u polufinale u beogradu. znamo jako dobro ko je to organizirano. cika bora. di je ovaj bio tad!? sto se nije bunio za pravdu kosarke!? ipak se igralo u njegovom dvoristu, mogao je nesto reci

sad sam procitao i clanak, stara sprska klasika. laz i samo laz. prica se kako je asik glumio faul...ma kako vas nije sramota
zato vam se i desava stro vas se desava svih zadnjih godina

Srle

pre 13 godina

Covek je 1000% u pravu. Vi nazovi objktivni koji pominjete pobjede protiv Litvanije i Argentine u koji su kao sudije kumovale prenebregavate cinjenicu da je naprimer protiv Argentine Sale Djordjevic postigao oko 40 poenta u vjerovatno najmaestralniju igru jednog plejmejkera u Evropi u posljednje 2-3 decenije, zaboravljate nacin na koji je igrala reprezentacija u USA, i zaboravljate da pomenete da se u tim utakmicama radilo o nekim spornim situacijama i detaljima kakvih ima u svakoj utakmici a ne o konstantnoj kradji kroz sudijski kriterijum kakv je vidjen u ovoj utakmici bukvalno citavim tokom. Kada je Srbija vodila 8 i 10 razlike negdje polovinom utakmice Turska je sutirala vise nego dvostruko vise slobodnih bacanja, u poslednjoj cetvrtini Srbija je ispunila bonus nakon 1:35 sekundi igre sto je omogucilo Turskoj slobodna bacanja do kraja utakmice na svaki faul, ona situacija sa Asikom i slobodnim bacanjima je nessto nevidjeno u poslednjih 2-3 decenije i sudije na to nisu nasele nego su ocigledno svesno pustile, ulazak Turskih igraca u teren svaki cas i trazenje namernih licnih kao ona koja je dosudjena teodosicu za prekrsaj ispod kosa kada je u klasicnom kosarkaskom guranju bio iza ledja Turskom igracu i ne da nije bilo namere nego se vrlo cesto takav faul uopste i ne svira kao faul oni su dosudili namernu licnu i Turska je iz jednog napada dala 4 poena.
Takvi dogadjaji nisu postojali na utakmicama protiv Litvanije i Argentine, osim toga ekipe koje su tada dobijale Litvaniju i Argentinu bile su prepune asova ovog sporta koji su vanserijski asovi u svetskim razmerama, a reprezentacija Turske uz svo duzno postovanje nema ni priblizno nijednog takvog igraca kojeg ce se svetska kosarka rado secati i 10 godina nakon sto zavrsi karijeru, njihova igra je lisena bilo kakve atrakcije i lucidnosti i jednostavno su neuporedivi sa bilo kojom od pomenutih reprezentacija.

A taj rezon u stilu sve se vraca sve se placa koji pojedinci ove ispisuju je tek posebno interesantan. Kakav je to izgovor, jel to znaci da je nepravda pravedna kada se dogodi nekome nakon sto je taj neko nekome drugom ucinio nepravdu. Sve i da je tako i da evropske i svetske titule za Srbiju, SCG i SRJ jesu bile sve od reda pokradene sudijskim odlukama kakav je to izgovor da trebaju da se dogadjaju nove nepravde. Kada negde citamo kako neko zlocine u ratu objasnjava zlocinima suprotne strane na njim koji su prethodili njegovim zlocinima u tom istom ili nekom bivsem ratu, zgrazamo naravno sa punim pravom, jer to sto je neko zrtva zlocina ne abolira ga u slucaju ako pocini zlocin.
Ali kada tu logiku treba da primenimo na sportski dogadjaj onda cemo da napisemo sve se vraca sve se placa...i slicne baljzgarije, i da stvar bude crnja taj koji to pise misli da je napisao nesto pametno, a takvom izjavom u pretjeranoj zelji da izigrava nekog objektivnog ga u stvari stavlja u istu ravan sa onima koji pravdaju zlocine nekim drugim zlocinima.

t3rror bl4d3

pre 13 godina

Ovo nije ništa nasuprot one krađe protiv Argentine i Litve kada su vam sudije praktično donijele pobjede.Pa ako je onda bilo nemoralnosti zašto sada govoriti moralnosti u fibi.Sve se jednom vrati i vratit će se još.......0.05sec..

Surovi

pre 13 godina

Sindrom Antić inficirao je i Ivkovića.Kad izgubiš zbog svojih gluposti onda udri po sudijama.Kakvo je to nameštanje kad vodiš 4 sekunde pre kraja?Znale sudije da nećemo moći da se odbranimo 4 sekunde pa režirale bolje od Hičkoka.Ivković treba da razmisli zašto je poveo samo dva teška centra bez kojih je ostao u finišu utakmice i izgubio bitku pod košem.Poveo je pet bekova,mogao je komotno da izostavi Paunića i da ima još jednog snažnog centra u ekipi.Taj Paunić je utkmicu odgledao sa klupe a centri puni ličnih grešaka.Još jedan promašen igrač je Mačvan,ništa nije pokazao,a Raduljica ostavljen kući iako nam je trebao kao hleb.

mikso

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

o kakvoj kradji vi pricate? Pa to se igralo u centru Atine gde je cela dvorana bila protiv Srbije, a Litvanci su unapred rezervisali zlatnu medalju ne racunavsi na nasu tada sigurno najjacu ekipu. To sto oni nisu mogli da prihvate da igramo bolje od njih, zato sto su bili matori i ovo im je verovatno bilo poslednje veliko takmicenje, je njihov problem a nijedna sudijska odluka nije bila tendeciozna kao u ovom polufinalu. Da li su sudije ubacile 9 trojki ili je to uradio Djordjevic? Da je to tacno videlo se narednih godina gde smo redovno drali sve protivnike, za razliku od Turaka koji mogu da uzmu medalju samo onda kada su oni domacini. Sram vas bre bilo

Joca

pre 13 godina

Aj nemojte da lupate i da poredite ovo sa Argentinom iz 2002g. Tada su sudije samo poslednji napad ukrali Argentini, ali se ono nikada i ne svira - nisu ni nama svirali faul kada smo sutirali 0,5s pre kraja. Nama je svih 40min bilo sudjenje po dvostrukim standardima, nama je svirano sve, a turcima skoro nista, 3 puta su cak turci probali da isprovociraju nase igrace udarajuci ih pred sudijama u lice, 4 lopte koje su otisle u aut od turaka su poklonili turcima, Krticev 5 faul, Novicin poslednji kos uz faul, Asikovo prenemaganje. Onakvo sudjenje nikada nije bilo i onakva kradja ne verujem da ce se ikada ponoviti. A tek poredjenje sa LItvanijom iz 95 je stvarno smesno.

Nemos

pre 13 godina

Da je kojim slučajem Duda bio selektor Turske Omar Ašik bi 1001% šutirao slobodna bacanja po ceni da oba promaši...
E zato mi imamo tolika zaslužena zlata kojima se ponosimo a turci jedva jedno namešteno srebro uz koje će večno da se pamti da su ga osvojili u šibicarskom stilu na mala vrata...

Goran

pre 13 godina

Sve je tako kako ste i rekli. Ali moramo shvatiti da velika riba uvek pojede malu, tako da je ovo ipak velika borba protiv vetrenjača. I čini mi se da je to sve uzalud, jer ipak se sve unapred zna, koliko ko plaća, ko koliko kome daje novca i drugih privilegija i zbog toga nešto se mora unapred obećati i ispuniti.

Dušan Jovanović

pre 13 godina

Bravo, majstore. Pokazao si da si veliki košarkaški stručnjak i pravi mag. Sad dokazuješ da imaš i svoje dostojanstvo i ponos i da si spreman da svoju decu zaštitiš od lopova. Kako bilo da bilo, svet je sve video, a mi vam svima od srca zahvaljujemo na svemu što ste uradili. Samo ima jedan uslov: OSTANI! I London 2012. biće naš.

Rod

pre 13 godina

Ajde, majke vam, postavite video materijal negde, odakle može da se učita normalno (npr. YouTube ili sl.)... Svaki put kad probam da pogledam neki intervju do kraja, zakoči se i ne može dalje - uvek samo na jednom mestu stane i više se ne učitava, bez obzira koliko puta refreshovao i bez obzira gde sam: kući ili na poslu, a optika je i jedno i drugo. Pozdrav iz Slovenije.

SArKazam

pre 13 godina

Mogla bi Srbija da posalje ekipu sa VMA da pomognu onom liku sto se uhvatio za glavu kada je trebao da puca penale... Mislim creva smo mu izvadili kao obilic muratu. Red bi bio da mu posaljemo pomoc.

čika velja

pre 13 godina

A kada progovori jedan drugi Dule, onda se priča o kulturi, vaspitanju, teorijama zavere i sl. !? Sve je tačno što je selektor naveo ali, da nismo imali po jednu "žutu minutu" Tepića i Markovića(u tom periodu je ukupan minus 15 poena) sve bi bilo drugačije. Ipak, Turska ima sjajan tim, bili su "pravi domaćini" i tu se nema šta više dodati. Čestitke svim igračima na prikazanom zalaganju i kolektivnom duhu, a rezultat će doći, možda već u Litvaniji. Živeli!

DeDa

pre 13 godina

Ako imas nei problem i ne mozes da go resis so pati ti go resis so mnogo pari. Filozofija modernog zivota(pa i modernog sporta). Nazalost je tako

nenad

pre 13 godina

Jao koliko smo se samo naljutili na sudije sto nas pokrase u utakmici protiv Turske. A nismo ni najmanje bili ljuti na njih u finalu SP 2002 protiv Argentine, i u finalu EP 1995 protiv Litvanije. Nemam reci.

cia,nato i masoni

pre 13 godina

Drage komšije, mislim da je Vaš najveći problem u vašim komentatorima koji utakmice ne prenose kao "objektivni" posmatrači već kao "strastveni navijači".Napale vas do bola pa se onda kulturno povuču..Već danas slušam Šarenca kako tuguje zbog nedostatka sreće i kako to ipak izgleda sve malo drugačije posle prespavane noći i ponovo odgledane utakmice...

Maree

pre 13 godina

Gledam sve ove komentare i....Srbin sam, i iznervirao sam se kad su nas onako lopvski pokrali, ali...hej, to je samo igra, sport...a ovi nasi komentari pokazuju da smo stvarno jadni kad je to jedino cime imamo da se ponosimo. Nadjite zivot, narode, znam da je tesko ali pogledajte se, sako jada. O cemu vi razmisljate...c c c Generalna dijagnoza naroda: Nezrelost! To sto se mrstite na ulici ne znaci da ste ozbiljni i odgovorni...

Angel

pre 13 godina

Bravo Dudp. Svaka ti cast. Ti si ziva legenda, profesor za sve njih!!!
Ne mogu da verujem da neki ljudi ovde traze da se Tanjevic dovede za selektora. Mislim da je sramota sa kojim je zarom on vodio Tursku protiv svoje drzave. Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!

aleksandar

pre 13 godina

Hrvati, zasto ste toliko iskopleksirani, pominjete Sabonisa, a zaboravili ste kako je skakako i i vikao na sudiju a da ni tehnicku nije dobio, a sto se tice Argentine, sudija je mogao da svira faul nad Skonakiniem, ali verovatno se setio da je celu utakmicu pustio Oberta i Skolu da rade sta hoce, i na kraju vas sudije jesu pokrale 2005. protiv Spanaca ali ne razumem sta smo vam mi tu krivi pa da se toliko radujete sinocnjoj kradji

Strahinja

pre 13 godina

Ovi dezurni hateri, kojima smeta svaki uspeh Srbije, i raduju se svakom neuspehu, porucujem da se zavuku u misje rupe iz kojih sve cesce izvire i da se ne brukaju svojim karakterom i kulturom!

slavoljub

pre 13 godina

Ne treba vise da se cuti. Treba im sve sasuti u lice i u kosarci i u fudbalu. To je banda koja manipulise javnim mnjenjem preko sporta i pri tome misli da su nedodirljivi.

blokovi

pre 13 godina

HVALA VAM NA SVEMU Dr.Mr.Gdine.Profesore,Genije,Virtuozu...DUDO IVKOVICU!!!
Voleo bi kao i svi normalni ljudi da ostanete trener ove mlade ekipe...Nadam se da ce ovaj nas savez shvatiti sta moze da izgubi...a likovi kao sto ???!!! i slicni koji ovde ostavljaju komentare mogu da vam pljunu pod prozor...VOLIMO VAS SVE!!!

Slavko Cvitkovic

pre 13 godina

Srbija je pokradena. Bilo je jasno da je u posljednjem napadu Tunceri bio u dubokom zaledju. Ovakvu kradju nisam vidio jos od finala u Indianapolisu 2002. godine.

Dudo

pre 13 godina

Dudo jesam mlad i zelen,ali ti si LEGENDA NAD LEGENDAMA,TRENER NAD TRENERIMA,SRBIN NAD SRBINIMA!Dajte VUJAKLIJU da nadjemo reci za ovog coveka!

gibo

pre 13 godina

Ma super je sve to da im sada skresemo i da se durimo, jedino sto nema nikakve vajde od toga.
Nije prvi put da je sudjenje naklonjeno nekome (domacinu, trenutnom sampionu, itd.). Mozda je samo prvi put da smo mi zrtve.
Trebalo je mi lepo da napravimo dovoljnu razliku pred kraj utakmice tako da ni sudijska naklonost ne bude Turcima od pomoci.

Nikola

pre 13 godina

Bravo Dudo! FIBA je privatni savez bogatih drzava. Igre su nemestene jer se tu vrti mnogo para. Zato mi dodje da izadjem na ulicu i gledam decu kako igraju basket. Tu jedino nema namestanja!

kira

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)
ko si ti?

dvolicnost

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

E moj balkane, sve se vraca, sve se placa

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Bravo profesore, konacno srpski odgovor. Iskreno, i pravo u oci. Tako nas volim. A ne neko foliranje i pravljenja se gospode a iza ledja da ogovaramo. Zato sam ponosan sto sam Srbin. Kazemo sve u oci, pa kud puklo.

////

pre 13 godina

Оће то Пантићу, оће! Свуда около јуре трамваји пуни с девизе умотани у прљави пешкирић!

Nislija

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Ivkovicu! Treba da im se iznakrsi samo tako... Takodje ocekujem kazne za sudije pre svega a potom i ostavke celnika FIBA! Stvarno je sramota da se tako veliki sport upropasti na ovakav nacin! Nemam reci...

dasajev

pre 13 godina

kao prvo koje on da traži da neko odstupi. kao drugo nisam baš vidio da se oglasio kad su pokradene argentina i onomad litva, a sabonis plakao kao malo dijete. to su bile veće pljačke za robiju no nikom ništa pojeo vuk magare, ili je to sredio tad čika Bora.

meredith

pre 13 godina

sad se malo bunite ? 2005 se niste bunili, sve vam se vartilo, žao mi je da ste izgubili na takav načim, bili ste bolji i navijhao sma za vas ali žalosno je da nama, malima oduzimaju pobjede sudci, nama 2005, vama sad

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

Turke smo morali da dobijemo i uz katastrofalno suđenje, za klasu smo bolji od njih. Plađim se da je Duda svestan sopstvene greške što je igrao bez ijednog centra 4 minuta pri kraju poslednje četvrtine. Tada smo izgubili prednost od 8 poena, a za to nam nisu sudije krive...

političko ekonomski sporazum

pre 13 godina

Kad sam u loži video onog baksuza, i kad sam posle pročitao kako je usvlačionci tešio igrače....
Pametnom je dosta.

Moris

pre 13 godina

Dudo trebali ste na sred utakmice svi da napustite halu u znak protesta! Ne mozes vise ni na sportskom nadmetanju casno da se boris! Kuda ide sve ovo!?? Sramota!

Sanja

pre 13 godina

Podržavam Dudu ali mi je žao zašto mi nismo razvalili Turke kao što su ih Ameri. Ipak ipak, jeste bila sudijska krađa, ali ako si mnogo bolji ne mogu te pokrati sudije. Mogu ako si nešto bolji.

dalmos

pre 13 godina

Znao sam da Duda nece ocutati na ono sto se sinoc desilo, kao sto ni nasem savezu nikada nije nista ocutao! Samo je sacekao da prodje ova utakmica za trece mesto i da se glava malo ohladi, da ne bi preterao! I rekao im je sve sto je imao, dostojanstveno i sa stilom... izgleda da samo tako ume!

???!!!

pre 13 godina

Moze to i jednostavnije, da zamenimo njega i Antica (jer se pravdaju nedolicnim stvarima i nerealno posmatraju situaciju), a umesto njih dovedemo Tanjevica i Rajevica koji ostvaruju bolje rezultate.

mare

pre 13 godina

Mi bi rebalo da zapretimo napustanjem FIBA! Ipak smo mi sila u kosarci i sigurno bi za sobom povukli veliki broj zemalja plus sto su ovi iz FIBA povecali i br ucesnika na EP! Mnogi su ljuti! By the way Ameri ubise turke!!! Hahahaha

Svaka Vam Cast!

pre 13 godina

E svaka Vam cast gdine DUDO!Dostaa je bilo .u pravu ste.ono juce je bilo sahrana kosarke. ono je za SID i Sram za celu FIBA.Ziveo Duda i njegovi Golubovi!!!!

bravo momci!!

pre 13 godina

dudo svaka cast!! ali ni te eventualne kazne nece resiti nase probleme!! nama je savez u rasulu.. niko nas ne slusa ni 3%!! a toliko smo dali kosarci (pre sat vremena su divac i kicanovic usli u kucu slavnih)!! moramo pod hitno da vratimo savez na noge, i nase ljude u fiba.. ako mislimo da nas iko postuje!! dudi i momcima svaka cast!! hvala vam!!

Dejan

pre 13 godina

Svi smo mi videli sta se juce desavalo na utakmici i cela Srbija misli kao Duda, ali na ovom svetu ne postoji pravda. Mlad sam, ne znam kako je bilo ranije, ali danas para vrti tamo gde burgija ne moze. Proci ce Duda kao Antic.

Kleptomanija

pre 13 godina

Ova gorepomenuta dijagnoza povlaci za sobom jedinu delotvornu terapiju.Propisana je odavno:Dusanov zakonik tri fibica dnevno posle jela.Potom obavezno sutiranje trojki kaznjenom rukom.Rehabilitacije radi.Alternativno resenje,besplatni viseseansni provod 10. oktobra u Beogradu.

pharaoh

pre 13 godina

To Dudo, carčino. Sada MORAJU da se jave naše legende, i da stanu iza njegovih reči (Bodiroga, Danilović, Đorđević, Divac, Paspalj...). Srećom, imamo ih (i previše).

P.S. Kapičiću ODLAZI.

Placko Cmizdrovic

pre 13 godina

E neka si im rekao Dudo. Boze mili, moze li se bez plakanja, kukanja, cmizdrenja, teorija zavera, "ceo svet protiv nas" i slicnih gluposti? Moze li se dostojanstveno izgubiti, prihvatiti situacija i nastaviti dalje? I ovo je veliki uspeh za mladu ekipu.

jordan

pre 13 godina

Mislim da danas niste trebali odigrati utakmicu i da bi to
bio naj veci protest sudjenju polufinala.Ovako ,cini mi se da ce sve brzo pasti u zaborav.Sudije su samo profesionalno odradile utakmicu po nalogu i to je ono sto je tuzno.

dejan

pre 13 godina

protiv amera ne moze im niko pomoci! ono nije bilo sudjenje vec velika sramota! nek im je na cast! buducnost je nasa a turci mogu da se nadaju medalji tek za 20-tak ako opet organizuju neko takmicenje!

pirke

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem

pharaoh

pre 13 godina

To Dudo, carčino. Sada MORAJU da se jave naše legende, i da stanu iza njegovih reči (Bodiroga, Danilović, Đorđević, Divac, Paspalj...). Srećom, imamo ih (i previše).

P.S. Kapičiću ODLAZI.

dalmos

pre 13 godina

Znao sam da Duda nece ocutati na ono sto se sinoc desilo, kao sto ni nasem savezu nikada nije nista ocutao! Samo je sacekao da prodje ova utakmica za trece mesto i da se glava malo ohladi, da ne bi preterao! I rekao im je sve sto je imao, dostojanstveno i sa stilom... izgleda da samo tako ume!

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Bravo profesore, konacno srpski odgovor. Iskreno, i pravo u oci. Tako nas volim. A ne neko foliranje i pravljenja se gospode a iza ledja da ogovaramo. Zato sam ponosan sto sam Srbin. Kazemo sve u oci, pa kud puklo.

Svaka Vam Cast!

pre 13 godina

E svaka Vam cast gdine DUDO!Dostaa je bilo .u pravu ste.ono juce je bilo sahrana kosarke. ono je za SID i Sram za celu FIBA.Ziveo Duda i njegovi Golubovi!!!!

bravo momci!!

pre 13 godina

dudo svaka cast!! ali ni te eventualne kazne nece resiti nase probleme!! nama je savez u rasulu.. niko nas ne slusa ni 3%!! a toliko smo dali kosarci (pre sat vremena su divac i kicanovic usli u kucu slavnih)!! moramo pod hitno da vratimo savez na noge, i nase ljude u fiba.. ako mislimo da nas iko postuje!! dudi i momcima svaka cast!! hvala vam!!

mare

pre 13 godina

Mi bi rebalo da zapretimo napustanjem FIBA! Ipak smo mi sila u kosarci i sigurno bi za sobom povukli veliki broj zemalja plus sto su ovi iz FIBA povecali i br ucesnika na EP! Mnogi su ljuti! By the way Ameri ubise turke!!! Hahahaha

jordan

pre 13 godina

Mislim da danas niste trebali odigrati utakmicu i da bi to
bio naj veci protest sudjenju polufinala.Ovako ,cini mi se da ce sve brzo pasti u zaborav.Sudije su samo profesionalno odradile utakmicu po nalogu i to je ono sto je tuzno.

Dejan

pre 13 godina

Svi smo mi videli sta se juce desavalo na utakmici i cela Srbija misli kao Duda, ali na ovom svetu ne postoji pravda. Mlad sam, ne znam kako je bilo ranije, ali danas para vrti tamo gde burgija ne moze. Proci ce Duda kao Antic.

dejan

pre 13 godina

protiv amera ne moze im niko pomoci! ono nije bilo sudjenje vec velika sramota! nek im je na cast! buducnost je nasa a turci mogu da se nadaju medalji tek za 20-tak ako opet organizuju neko takmicenje!

političko ekonomski sporazum

pre 13 godina

Kad sam u loži video onog baksuza, i kad sam posle pročitao kako je usvlačionci tešio igrače....
Pametnom je dosta.

Moris

pre 13 godina

Dudo trebali ste na sred utakmice svi da napustite halu u znak protesta! Ne mozes vise ni na sportskom nadmetanju casno da se boris! Kuda ide sve ovo!?? Sramota!

Nislija

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Ivkovicu! Treba da im se iznakrsi samo tako... Takodje ocekujem kazne za sudije pre svega a potom i ostavke celnika FIBA! Stvarno je sramota da se tako veliki sport upropasti na ovakav nacin! Nemam reci...

Sanja

pre 13 godina

Podržavam Dudu ali mi je žao zašto mi nismo razvalili Turke kao što su ih Ameri. Ipak ipak, jeste bila sudijska krađa, ali ako si mnogo bolji ne mogu te pokrati sudije. Mogu ako si nešto bolji.

realan

pre 13 godina

nikad neću shvatiti da se u basketu delegira sudija iz dominikanske republike, u fudbalu iz tanzanije, u vaterpolu iz velike britanije, u odbojci iz gane.. najveće zlo sporta su sudije!!!!!!! ovo više nije normalno! sve se vrti oko njih! postali su važniji od samih sportista! stvarno sramota.. da su nama dozvolili da igramo onakvu odbranu kao amerima, dobili bismo ih bez problema.. ne razumem ljude koji kažu da smo samo krivi i da su turci bili bolji! pogledajte još jednom utakmicu. svih 40min smo bili pod faulom a svirali su 20% od toga.. neka svako od vas "pametnih" proba da bude "normalan" kad protivnik tuče sve vreme a sudije to tolerišu. nemojte molim vas da pričate gluposti.. igrači se kažnjavaju nakon odgledanog snimka a sudije??? pa neka mi neko posle kaže da nisu postali važniji od samih sportista, odnosno igrača..

zoran

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Ivkovicu na uspehu sa ovim mladim timom. Stvorili ste temelj na kome ce izrasti gradjevina koju niko nece moci srusiti u narednoj deceniji. Ja u to nemam sumnje. Mozda ce samo trebati na poziciji centra malo vise rada i naci jos nekog kvalitetnijeg igraca, ali to su sada samo nijanse i finese.

Sto se tice medjunarodnih organizacija kao sto je FIBA i slicne to je sve ponzato. Medija na sve strane pisu lose i sa nipodistavanjem o nasim sportistima. Sa podsmehom. Samo citajte ,na primer, tekstove o Novaku Djokovicu, pa ce vam biti jasno sta znace zapadna medija i njihove "demokratije".
Glas se treba podici i zvezde nase kosarke, kao sto su i oni starije generacije (Dalipagic,Kicanovic,Slavnic..) sa ovima iz skorije proslosti (Divac,Djordjevic,PAspalj..)trebaju zajedno sa Dudom Ivkovicem podici glas protiv kriminalnih radnji na ovakvim takmicenjima.
Sudije na utakmici sa Turskom su dopustile igru na granici sa tucom. Znali su da nas mladi tim ne mzoe da se nosi sa tim. Jasno kao dan. Ono je bila tipicna kradja. Namestaljka od strane FIBA organizacije, jer ipak sa domacinom u finalu reklame mnogo vise kostaju.

Sramno...nista drugo..

pirke

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

Turke smo morali da dobijemo i uz katastrofalno suđenje, za klasu smo bolji od njih. Plađim se da je Duda svestan sopstvene greške što je igrao bez ijednog centra 4 minuta pri kraju poslednje četvrtine. Tada smo izgubili prednost od 8 poena, a za to nam nisu sudije krive...

Srle

pre 13 godina

Covek je 1000% u pravu. Vi nazovi objktivni koji pominjete pobjede protiv Litvanije i Argentine u koji su kao sudije kumovale prenebregavate cinjenicu da je naprimer protiv Argentine Sale Djordjevic postigao oko 40 poenta u vjerovatno najmaestralniju igru jednog plejmejkera u Evropi u posljednje 2-3 decenije, zaboravljate nacin na koji je igrala reprezentacija u USA, i zaboravljate da pomenete da se u tim utakmicama radilo o nekim spornim situacijama i detaljima kakvih ima u svakoj utakmici a ne o konstantnoj kradji kroz sudijski kriterijum kakv je vidjen u ovoj utakmici bukvalno citavim tokom. Kada je Srbija vodila 8 i 10 razlike negdje polovinom utakmice Turska je sutirala vise nego dvostruko vise slobodnih bacanja, u poslednjoj cetvrtini Srbija je ispunila bonus nakon 1:35 sekundi igre sto je omogucilo Turskoj slobodna bacanja do kraja utakmice na svaki faul, ona situacija sa Asikom i slobodnim bacanjima je nessto nevidjeno u poslednjih 2-3 decenije i sudije na to nisu nasele nego su ocigledno svesno pustile, ulazak Turskih igraca u teren svaki cas i trazenje namernih licnih kao ona koja je dosudjena teodosicu za prekrsaj ispod kosa kada je u klasicnom kosarkaskom guranju bio iza ledja Turskom igracu i ne da nije bilo namere nego se vrlo cesto takav faul uopste i ne svira kao faul oni su dosudili namernu licnu i Turska je iz jednog napada dala 4 poena.
Takvi dogadjaji nisu postojali na utakmicama protiv Litvanije i Argentine, osim toga ekipe koje su tada dobijale Litvaniju i Argentinu bile su prepune asova ovog sporta koji su vanserijski asovi u svetskim razmerama, a reprezentacija Turske uz svo duzno postovanje nema ni priblizno nijednog takvog igraca kojeg ce se svetska kosarka rado secati i 10 godina nakon sto zavrsi karijeru, njihova igra je lisena bilo kakve atrakcije i lucidnosti i jednostavno su neuporedivi sa bilo kojom od pomenutih reprezentacija.

A taj rezon u stilu sve se vraca sve se placa koji pojedinci ove ispisuju je tek posebno interesantan. Kakav je to izgovor, jel to znaci da je nepravda pravedna kada se dogodi nekome nakon sto je taj neko nekome drugom ucinio nepravdu. Sve i da je tako i da evropske i svetske titule za Srbiju, SCG i SRJ jesu bile sve od reda pokradene sudijskim odlukama kakav je to izgovor da trebaju da se dogadjaju nove nepravde. Kada negde citamo kako neko zlocine u ratu objasnjava zlocinima suprotne strane na njim koji su prethodili njegovim zlocinima u tom istom ili nekom bivsem ratu, zgrazamo naravno sa punim pravom, jer to sto je neko zrtva zlocina ne abolira ga u slucaju ako pocini zlocin.
Ali kada tu logiku treba da primenimo na sportski dogadjaj onda cemo da napisemo sve se vraca sve se placa...i slicne baljzgarije, i da stvar bude crnja taj koji to pise misli da je napisao nesto pametno, a takvom izjavom u pretjeranoj zelji da izigrava nekog objektivnog ga u stvari stavlja u istu ravan sa onima koji pravdaju zlocine nekim drugim zlocinima.

Covek

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)

E sto lupas kad ne znas, ti da si gledao to finale 2002. godine, znao bi da je bilo mnogo odluka u korist Argentine, a onaj potez Divca u poslednjoj sekundi je bila samo kompenzacija za 6-7 situacija u kojima smo bili osteceni! Stvarno se ne secam kada smo mi u bilo kom sportu bili povlasceni kod sudija...

Bas vrtim film od polufinala i setih se kada je neki od onih gancija udario Tea na metar od sudije, i sudija krece da smiruje turcina bez ikakve tehnicke, icega...

Stvarno bre, dokle vise!?!?!?!?!

Bobota

pre 13 godina

Kasno Marko na Kosovo stize.Od pocetka utakmice sudjenje je bilo sa dvostrukim arsinima ali u granicama,bas kako se sudi domacinima.Ali kad dodje zadnja cetvrtina tad treba da se sudi svaki kontakt na obe strane.Kad smo posle minut i 20sekundi izasli iz bonusa Ivkovic je trebao progutati svoj ponos i reci sudijama sve i svasta,dobiti tehnicku i tako zastititi svoje igrace(decu)i promeniti odnos sudija prema nama.Za te stvari je Vujosevic doktor.

Kenan_austria

pre 13 godina

Gledao sam finale na nemackoj televiziji Sport1, uz komentar Franka Buschmanna, on je izneo podatak da su svi poznavaoci svetske kosarke bili misljenja, da je jedino Srbija imala kvalitet u sirini kadra da se suprostavi USA. I velika je steta sto do tog susreta nije doslo.Valjda cemo se susresti za dve godine u Londonu.

////

pre 13 godina

Оће то Пантићу, оће! Свуда около јуре трамваји пуни с девизе умотани у прљави пешкирић!

Nemos

pre 13 godina

Da je kojim slučajem Duda bio selektor Turske Omar Ašik bi 1001% šutirao slobodna bacanja po ceni da oba promaši...
E zato mi imamo tolika zaslužena zlata kojima se ponosimo a turci jedva jedno namešteno srebro uz koje će večno da se pamti da su ga osvojili u šibicarskom stilu na mala vrata...

Joca

pre 13 godina

Aj nemojte da lupate i da poredite ovo sa Argentinom iz 2002g. Tada su sudije samo poslednji napad ukrali Argentini, ali se ono nikada i ne svira - nisu ni nama svirali faul kada smo sutirali 0,5s pre kraja. Nama je svih 40min bilo sudjenje po dvostrukim standardima, nama je svirano sve, a turcima skoro nista, 3 puta su cak turci probali da isprovociraju nase igrace udarajuci ih pred sudijama u lice, 4 lopte koje su otisle u aut od turaka su poklonili turcima, Krticev 5 faul, Novicin poslednji kos uz faul, Asikovo prenemaganje. Onakvo sudjenje nikada nije bilo i onakva kradja ne verujem da ce se ikada ponoviti. A tek poredjenje sa LItvanijom iz 95 je stvarno smesno.

Placko Cmizdrovic

pre 13 godina

E neka si im rekao Dudo. Boze mili, moze li se bez plakanja, kukanja, cmizdrenja, teorija zavera, "ceo svet protiv nas" i slicnih gluposti? Moze li se dostojanstveno izgubiti, prihvatiti situacija i nastaviti dalje? I ovo je veliki uspeh za mladu ekipu.

aleksandar

pre 13 godina

Hrvati, zasto ste toliko iskopleksirani, pominjete Sabonisa, a zaboravili ste kako je skakako i i vikao na sudiju a da ni tehnicku nije dobio, a sto se tice Argentine, sudija je mogao da svira faul nad Skonakiniem, ali verovatno se setio da je celu utakmicu pustio Oberta i Skolu da rade sta hoce, i na kraju vas sudije jesu pokrale 2005. protiv Spanaca ali ne razumem sta smo vam mi tu krivi pa da se toliko radujete sinocnjoj kradji

mikso

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

o kakvoj kradji vi pricate? Pa to se igralo u centru Atine gde je cela dvorana bila protiv Srbije, a Litvanci su unapred rezervisali zlatnu medalju ne racunavsi na nasu tada sigurno najjacu ekipu. To sto oni nisu mogli da prihvate da igramo bolje od njih, zato sto su bili matori i ovo im je verovatno bilo poslednje veliko takmicenje, je njihov problem a nijedna sudijska odluka nije bila tendeciozna kao u ovom polufinalu. Da li su sudije ubacile 9 trojki ili je to uradio Djordjevic? Da je to tacno videlo se narednih godina gde smo redovno drali sve protivnike, za razliku od Turaka koji mogu da uzmu medalju samo onda kada su oni domacini. Sram vas bre bilo

meredith

pre 13 godina

sad se malo bunite ? 2005 se niste bunili, sve vam se vartilo, žao mi je da ste izgubili na takav načim, bili ste bolji i navijhao sma za vas ali žalosno je da nama, malima oduzimaju pobjede sudci, nama 2005, vama sad

dasajev

pre 13 godina

kao prvo koje on da traži da neko odstupi. kao drugo nisam baš vidio da se oglasio kad su pokradene argentina i onomad litva, a sabonis plakao kao malo dijete. to su bile veće pljačke za robiju no nikom ništa pojeo vuk magare, ili je to sredio tad čika Bora.

Srbin

pre 13 godina

Kao prvo zamolio bih one koji nisu srbi da ne lupetaju, ili neka ostave broj telefona pa da se lepo raspravi kako treba. Dudo svaka cast za izjavu, treba tako, samo mislim da je to trebalo da se kaze pre utakmice, da malo i mi pritisnemo. Kako moze da sudi POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA neko ko je iz Dominikanske republike, pa oni nemaju ni jedan kosarkaski klub. A mislim da se sada videlo to sto je raduljica otpao, sto se forsirao Tepic, i sto se Bjelici nije dala veca minutaza, Perovic nesnadjen kao i uvek i .....
U svakom slucaju, duda treba da ostane i da na Olimpijadi uzmemo medalju. Pozdrav svima

dvolicnost

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

E moj balkane, sve se vraca, sve se placa

marvin

pre 13 godina

Kada ovako nešto izjavi takva veličina kakva je gospodin Ivković, u nekim iole normalnim sportskim organizacijama bi trebalo da dodje do tektonskih poremećaja. Nažalost u ovoj i ovakvoj FIBA verovatno će sve ostati samo na rečima. U svakom slučaju svaka čast selektoru Ivkoviću, i na vođenju reprezentacija i na iskazanoj hrabrosti da im bar u lice kaže šta misli.

Red Bull

pre 13 godina

najzad da se neko od autoriteta oglasi. I slepac bi video da smo drasticno pokradeni. Ni u jednoj cetvrtini turci nisu usli u bonus.Svaki njihov kos iz ulaza i dodatnobacanje. Velickovicu otkinuse ruku i nije bilo ni kosa ni dodatnog bacanja i nakraju Asikova simuliranja. Sudije u svakom sportu postaju igraci.Onemogucuju mlade ljude da ostvare svoj sportski san, a funkcioneri u FIBA sve to mirno gledaju jer su placeni od organizatora.Zato treba organizovati prvenstva u zemljama koje nemaju sanse da dodju ni do cetvrtfinala. U zenskoj odbojci vec nekoliko puta se SP odrzava u japanu. Patrick Bauman nas drasticno kaznio mislio da ce tooda nas pokoleba a mi otisli dalje i onda sledeci korak sudije.Posle svake sumnjive odluke Turkoglu nesto sapuce na uvo sudijama

Pera

pre 13 godina

hoce li se oglasiti i ostali: Zeljko, Boza, Pesic, Dule Ivanovic, Vujosevic, Subotic, Sakota?? Ajmo novinari, kampanja mora da se napravi!

joe dumars

pre 13 godina

Sada sam opet pogledao snimak zadnje minute i uvjerio se da je Ivkovic potpuno u pravu, http://www.youtube.com/watch?v=unubo6vVV2c . Vidi se kako Krstic nije ni pipnuo igraca broj 9 dok je zakucavao dok su Velickovica dvojica udarila po ruci cim je izbacio loptu kod naseg zadnjeg poena.
No comments :-(

SArKazam

pre 13 godina

Mogla bi Srbija da posalje ekipu sa VMA da pomognu onom liku sto se uhvatio za glavu kada je trebao da puca penale... Mislim creva smo mu izvadili kao obilic muratu. Red bi bio da mu posaljemo pomoc.

Angel

pre 13 godina

Bravo Dudp. Svaka ti cast. Ti si ziva legenda, profesor za sve njih!!!
Ne mogu da verujem da neki ljudi ovde traze da se Tanjevic dovede za selektora. Mislim da je sramota sa kojim je zarom on vodio Tursku protiv svoje drzave. Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!

isandic

pre 13 godina

Hvala Vam profesore Ivkovicu sto smo imali priliku da kao nacija prisustvujemo casovima kosarke iz utakmice u utakmicu! Hvala Vam profesore sto ste nam vratili veru da Srbi nisu zaboravili da igraju kosarku! Kosarkaski savez Srbije MORA da zadrzi svetski priznatog strucnjaka, jer ce nam se u suprotnom kosarka ponovo vratiti u zapecak evropske i svetske kosarke!!! Jednom nam se to desilo, drugi put bi bilo fatalno! Generacije klinaca koje tek dolaze takvo stanje ne sme da saceka.

Dudo

pre 13 godina

Dudo jesam mlad i zelen,ali ti si LEGENDA NAD LEGENDAMA,TRENER NAD TRENERIMA,SRBIN NAD SRBINIMA!Dajte VUJAKLIJU da nadjemo reci za ovog coveka!

???!!!

pre 13 godina

Moze to i jednostavnije, da zamenimo njega i Antica (jer se pravdaju nedolicnim stvarima i nerealno posmatraju situaciju), a umesto njih dovedemo Tanjevica i Rajevica koji ostvaruju bolje rezultate.

Strahinja

pre 13 godina

Ovi dezurni hateri, kojima smeta svaki uspeh Srbije, i raduju se svakom neuspehu, porucujem da se zavuku u misje rupe iz kojih sve cesce izvire i da se ne brukaju svojim karakterom i kulturom!

pera

pre 13 godina

Pirke ti si pa žalostan.
Jesu nam pomagali ponekad, ali to je bila jedna sudijska namerna greška, pa ako si majstor ti je iskoristiš. U ovoj utakmici su napravili "X" namernih grešaka, a u zadnjim minutama najmanje tri (velika je greška da posle koša ne dosudiš očigledan faul na Veličkovića, a predhodno dosudiš koš i onakav faul Krstiću,). Turci nisu imali kuda i su morali da iskoriste nekoliko namernih sudijsjih grešaka.

Dragan

pre 13 godina

Sad još kad sam video i ovo gaženje aut linije od strane Tunčerija u zadnjem napadu... nemam više reči. Pogotovu što snimak pokazuje da sudija jasno vidi situaciju.

slavko

pre 13 godina

Nego kako! Ne moze se tek tako gumicom izbrisati neciji trud,znoj,znanjei postenje.Ma niste Vi g-ne Ivkovicu B.Tadic pa da pljujete i lizete! Vi znate sta znate,znate sta mozete,znate da ste covek od autoriteta i ugleda ,Vi ste BRE za sve njih GOSPODIN!!!! i ako ste SRBIN!!! GOSPODiN BRE,nego sta...
Molim VAS u ime milione napacenih Srba da ostanete,ovoj zemlji a ne samo kosarci neophodni su takvi LJUDI.Pa ako treba i na izbore za Predsednika ove napacene zemlje i naroda sa njom...
Trebate nam g-ne IVKOVICU!!!!

Nikola

pre 13 godina

Bravo Dudo! FIBA je privatni savez bogatih drzava. Igre su nemestene jer se tu vrti mnogo para. Zato mi dodje da izadjem na ulicu i gledam decu kako igraju basket. Tu jedino nema namestanja!

Dušan Jovanović

pre 13 godina

Bravo, majstore. Pokazao si da si veliki košarkaški stručnjak i pravi mag. Sad dokazuješ da imaš i svoje dostojanstvo i ponos i da si spreman da svoju decu zaštitiš od lopova. Kako bilo da bilo, svet je sve video, a mi vam svima od srca zahvaljujemo na svemu što ste uradili. Samo ima jedan uslov: OSTANI! I London 2012. biće naš.

Bojan

pre 13 godina

koliko neobjektivnosti u komentarima
ozlojedjeni vichu kako je ceo svet uvek protiv nas i kako navodno igramo protiv ne samo protiv suparnickog tima, vec i protiv sudija, sto objektivno i nije tacno, dok drugi vichu kako nam je ovo kao nekakva kazna za prethodna namestanja za nas, kojih objektivno opet nije bilo.

Da krenem od ovih sto govore da je Bora Stankovic namestao za Srbiju
1995. protiv Litvanije, Jugoslavija je bila bolja, bila je predvodjena Djordjevicem i Danilovicem. Da utakmica nije imala naklonjene sudije ni na jednu stranu, 31 faul Litvanaca naspram 27 Jugoslavije govori u prilog tome, s tim da ovim brojem nije bilo manipulisano u fnishu kako bi se brojke ujednacile. Litvanci imaju nesto vishe faulova jer su vijali rezultat.
Dalje, 12 minuta pre kraja, Divac je dobio 5. lichnu. Tesko da bi neko namestao nesto uklanjajuci najvecu zvezdu tima sa terena toliko vremena pre kraja. Nashi su se posle mecha zhalili da su i protiv sudija morali da igraju, ali bih rekao da je to bila samo reakcija na kuknjave Litvanaca, bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani, sasvim normalno za jednu kosarkasku utakmicu.

Sto se tiche 2002. godine, Argentina jeste zasluzila titulu svetkog prvaka na tom prvenstvu, igrali su dobro tokom celog prvenstva, sem finisha finala i produzhetka koji su odigrali katastrofalno. Jeste se desila sudijska greska u finishu mecha, ali to je bila ipak samo greska u sveopstoj trci i zbrci na kraju gde su se svi sudarali i gurali, sudija nije ni znao sta da svira pa je pustio da sve samo ode do kraja. Na taj nachin je nesvesno prebacio tas na nashu stranu.

Eto, ta druga utakmica je dokaz da ovi sto govore da se uvek sudi protiv nas nisu u pravu, ali obe situacije ni najmanje ne idu u prilog tome da se prvenstva namestaju za nas.

Nije mi jasno ni sto se spominje utakmica Hrvatska Spanija u nekom kontekstu protiv nas. Jeste bilo sudjeno za Spance, ali to je bilo zato sto je to u pitanju bila Spanije, a ne zato sto se igralo u Beogradu.

Dalje, sto se tiche ove utakmice, ne bih rekao da su sudije bile potplacene, ili da im je bilo naredjeno da pomazu Turcima. Blaga naklonost domacinu je uvek za ochekivati, znachi sumnjive lopte da se dodeljuju njima je sasvim prihvatljivo, ali ono na sta se Duda zhali je sto su za sudije izabrani totalno nekompetentni likovi, koji su prvi put bili u takvoj atmosferi i sigurno jos vise podlegli njoj, te samim tim svirali i nepostojece situacije, a Turcima nisu svirali ocigledne faulove koje su pravili. Kao posledicu su imali 10 slobodnih vishe.
Nemoguce je ne primetiti da su nasi imali vise napravljenih faulova, a pri tome su Turci sve vreme vijali rezultat, za minut ipo stigli u bonus u cetvrtoj cetvrtini (i to sve pri prednosti od 6-7 poena), a poslednjih minut ipo je sudjenje iz sfere katastrofalnog preslo u sferu kriminalnog.
Jeste Turchin bio zakachen po licu (na snimku se jasno vidi da je bilo sasvim sluchajno, Teo je krenuo da uhvati coveka za ruke, a on je (za Tea neochekivano) sageo se na trenutak i dobio po licu), ali jasno se vidi da tek kada je dobio signal sa klupe, da je legao na parket i simulirao da ne moze da nastava. Faul nije bio ni sluchajno za tehnichku, jer nije postojala namera da se chovek udari po licu.
U sledecem napadu Turske Krstic dobija 5 lichnu a da nije ni dotakao choveka, krenuo je u blok, sudario se sa plejom i odleteo par koraka nazad. Nesumnjivo da bi to bio faul da je imao kontakta sa Onanom, ali kontakta nije bilo. Zatim u akciji u kojoj je Velickovic postigao kosh je dobio takav udarac po shaci da mu se verovatno josh crveni ruka, ali nije dobio faul. Znachi to su bile 3 situacije koje su direktno odredile pobednika a nijedna nije bila chak ni za to da se chovek zapita sta da se sudi. Za onu gazhenu liniju na kraju mozhe se i pomisliti da je sudija nije video.
Da ponovim, ne mislim da su sudije bile potplacene da sude za Turke, ali da su izabrani bili nekompetentni, to je chinjenica. Za onakvo skakanje za svaku odluku morala je uslediti jedna tehnicka ranije za turke, pa kasnije ni ne bi bilo potrebe da se sudije plashe da dosude neku nepopularnu odluku po domacina.

Kleptomanija

pre 13 godina

Ova gorepomenuta dijagnoza povlaci za sobom jedinu delotvornu terapiju.Propisana je odavno:Dusanov zakonik tri fibica dnevno posle jela.Potom obavezno sutiranje trojki kaznjenom rukom.Rehabilitacije radi.Alternativno resenje,besplatni viseseansni provod 10. oktobra u Beogradu.

blokovi

pre 13 godina

HVALA VAM NA SVEMU Dr.Mr.Gdine.Profesore,Genije,Virtuozu...DUDO IVKOVICU!!!
Voleo bi kao i svi normalni ljudi da ostanete trener ove mlade ekipe...Nadam se da ce ovaj nas savez shvatiti sta moze da izgubi...a likovi kao sto ???!!! i slicni koji ovde ostavljaju komentare mogu da vam pljunu pod prozor...VOLIMO VAS SVE!!!

kira

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)
ko si ti?

Rod

pre 13 godina

Ajde, majke vam, postavite video materijal negde, odakle može da se učita normalno (npr. YouTube ili sl.)... Svaki put kad probam da pogledam neki intervju do kraja, zakoči se i ne može dalje - uvek samo na jednom mestu stane i više se ne učitava, bez obzira koliko puta refreshovao i bez obzira gde sam: kući ili na poslu, a optika je i jedno i drugo. Pozdrav iz Slovenije.

FIBA=FIFA

pre 13 godina

Svaka čast g.dine Ivkoviću. Treba reći istinu
i boriti se protiv ljudi kojima nije mesto u sportu.

Na žalost, ne verujem da bilo ko u FIBI ima savesti, i pošto im košarka nije osnovna "briga", možda je došlo vreme za neki novi savez... (pretpostavljam da će se i ubuduće isto ponašati, a prema nama još i gore).

Sve čestitke na prikazanoj igri, ponašanju i ostvarenim rezultatima.

Srle

pre 13 godina

Da su nas krali i na kraju pokrali, jesu. Da je za vrijeme Bore Stankovica nasa reprezentacija "pogurana" nekoliko puta, takodje je istina. Dva losa ne cine dobro, i problem sudjenja u sportovima gdje Evropa kolo vodi (fudbal, kosarka pod okriljem FIBA-e, vaterpolo, rukomet, itd) je oduvijek postojao i postojace dok mi gledaoci, navijaci, oni koji konzumiramo taj njihov produkt se vracamo kao ovce da ponovo sve to gledamo, navijamo, kupujemo dresove itd... Kad pocnemo bojkotovati sportove; lige i prvenstva u kojima je neregularnost sudjenja dnevna stvar, stvar ce se promijeniti. Pogledajte americke sportove, oni znaju da je regularnost i postenje najvaznija stvar, jer ako se to izgubi, gube gledaoce, gube rejtinge, na kraju gube SVE. Ali ne mozes ti to u Evropi, gdje su niski interesi uvijek iznad svega. Tako je u drzavama, tako je u drustvu, a na kraju i u sportu.

blue rider

pre 13 godina

Sad je kasno Dudo, moram to da napisem i pored nevidjenog repsekta prema svemu sto je uradio. Da je na tekmi, par puta kada smo imali plus 8 i trebali da idemo dalje a sudije nas ubile, ustao, drao se, dobio tehnicku, to bi bio pritisak na sudije pa bi se mozda nesto promenilo. Ovako, sudije nastavile po svome i ubile nas.

Eh

pre 13 godina

Kasno je sad. Ni luk jeo ni luk mirisao. Trebalo je ne izaci na parket u borbi za 3 mesto i tako jasno staviti do znanja sta mislimo o sudjenju u polufinalu. Ovako sve ce to narod pozlatiti realno.

slavoljub

pre 13 godina

Ne treba vise da se cuti. Treba im sve sasuti u lice i u kosarci i u fudbalu. To je banda koja manipulise javnim mnjenjem preko sporta i pri tome misli da su nedodirljivi.

zahav

pre 13 godina

Sve se vrti oko para. Sponzori platili, a ja necu da kupujem sponzorske proizvode. Da smo malo slozniji, pa da ih lepo bojkotujemo...

професор

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=j7y9SNNeeZU
погледати обавезно.. иначе, на фибином сајту су ми блокирали ову поруку.

kizza

pre 13 godina

Ako niste pogledali, imate na Youtubu snimak prenosa ESPN-a, gde na kraju komentatori pominju Asikovu fake injury, kako su rekli. Da ne pominjemo ostalo...

Andrija

pre 13 godina

Ovaj D nije normalan. Tehnicka greska je trebala da ode onom idiotu koji je osamario Velickovica. Za ono prenemaganje ste pokazali da ste najveci foleri na svetu. A sto mi uvek tako prolazimo - MI PROLAZIMO!!! A vi ste sad i nikad vise. I NIGDE!!!

bice dana......

pre 13 godina

Dve najodvratnije utakmice za gledanje (kada su u pitanju sudijska potkradanja), su bile 1987 na polufinalnoj utakmici EP izmedju Grcke i SFRJ u Grckoj, i preksinoc ona polufinalna u Turskoj......... Glavne uzdanice tadasnje Grcke (Galis, Janakis i Fasulas) su bukvalno bile zasticene od svakog pogleda tadasnjih igraca SFRJ. Svaki pogled sledi faul, kontakt sledi tehnicka, rulja urla sa tribina, a sudije "posteno" odradjuju svoj posao......

Ovo sinoc u Turskoj je samo repriza svega toga......Glumatanje, udaranje, protesti, halabuka..... ceo repertoar kao da su verno kopirali, gle cuda, grcki najveci prijatelji Turci..........

Medjutim, zanimljivo je da teze o sudijskim podvalama upravo dolaze od tih "bogova sa loptom" Grka, a sada i od njihove brace po podvalama Turaka ( manje vise su isti, sem u veri )........Da bude jos zabavnije, celom tom repertoaru pljuvacine i podvala, verno robuju jos jedni "domaci sampioni" Hrvati koji, citam nedavno na Indexu, u znak protesta sto smo “sudijskim kradjama” pobedili Litvaniju, sidjose sa postolja..........Sidjose i nikad vise nisu prismrdeli istom

I u kometarima se opet moze procitati ta ' 95-ta, gde je navodno tadasnja Jugoslavija bila protezirana od sudijske organizacije i Bore Stankovica.

Dakle sta je po svim tim "postenjacinama" reper za podvalu i kradju, a sta reper za pravdu ?...........Ocigledno to kako rulja sa tribina (Grcka naravno), odlucuje i tumaci sta je faul, sta tehnicka, sta su koraci itd itd............Za razliku od jucerasnjih sudija sa banana-ostrva, tadasnji sudija je vise nego casno vodio ceo mec........U pitanju je bio Amerikanac Toliver (crnoput covek), mislim da se tako prezivao, koji nije dozvolio da mu grcka rulja pravi kriterijum u sudjenju. Ko zeli da se priseti, jasno ce uociti PRVO dosudjene DVE tehnicke greske nasoj reprezentaciji na toj utakmici, a tek kasnije, tokom utakmice litvanskim izmanipulisanim i izmajmunisam kosarkasima od strane grcke gomile ........Kriterijum je i bukvalno bio podjednak za oba tima, i u kasnijoj ekspertizi je jasno naznaceno da je americki sudija na tom mecu imao izjednacen kriteruijum za finaliste.......Dakle, da se primetiti da sudija nije sa nekakvih ostrvaca, koralnih grebena ili kojim slucajem Eskim, vec je iz zemlje koja ima bazu od vise miliona registrovanih kosarkasa........Toliko o kredibilitetu ondasnjeg sudije i preksinocnih latino-baraba iz sapunskih serija.

Ovo sve pisem zbog onih, koji i dalje pominju Atinu ' 95, sa nekom zeljom da se valjda osecamo lose zbog te zlatne medalje, i njihovog bezanja u misiju rupu odakle nikad vise izasli nisu..........Posto nisu shvatili lekciju (Index i njegovi konzumenti), moracemo pedagoski da se odnosimo prema njima............ici ce naizmenicno pobeda sa pola kosa, pa 15 razlike, pa pola kosa , pa ponovo 15-20 .............dok ne shvate ko su i sta su........Za Kecmana, ne mozemo da im garantujemo, obzirom da covek ima pravo na odmor

Inace da napomenem, kako Hrvati jesu drasticno osteceni od sudija u Bgd-u, ali ne zbog eventualnog intoniranja himne ljepe njine ( ko im je garantovao prvo mesto ? ), vec iskljucivo zbog Spanije koja je samo dva ili tri prvenstva ranije imala takodje obilatu pomoc sudija u mecu protiv Litvanije u cetvrt finalu......Sabonisu ( koji se poigravao sa njima, kao Teo sa Turcima ), sudjena su tri nepostojeca faula, sto je naravno znatno uticalo na krajnji ishod .......Spanija je prosla dalje, bas kao i u Beogradu

Ako ista mozemo da okarakterisemo kao poklon nasoj reprezentaciji tokom svih ovih godina (od ' 95-te), to je oprosten faul nad Skonokinijem u zadnjoj sekundi finalnog meca sa Argentinom u Indijanopolisu...........Nadam se da je preksinocnom pljackom u Turskoj, taj poklon vracen i da cemo na sledecim takmicenjima imati bar malo postenijeg sudjenja.......

Igracima i selektoru Ivkovicu mogu samo da zahvalim na svemu sto su prikazali, ponasali se i stoicki podneli ono sto bi malo ko uspeo u onakoj reziranoj podvali.........nakon svega vidjenog, potpuno je nebitno da li si treci ili cetvrti........

DeDa

pre 13 godina

Ako imas nei problem i ne mozes da go resis so pati ti go resis so mnogo pari. Filozofija modernog zivota(pa i modernog sporta). Nazalost je tako

Surovi

pre 13 godina

Sindrom Antić inficirao je i Ivkovića.Kad izgubiš zbog svojih gluposti onda udri po sudijama.Kakvo je to nameštanje kad vodiš 4 sekunde pre kraja?Znale sudije da nećemo moći da se odbranimo 4 sekunde pa režirale bolje od Hičkoka.Ivković treba da razmisli zašto je poveo samo dva teška centra bez kojih je ostao u finišu utakmice i izgubio bitku pod košem.Poveo je pet bekova,mogao je komotno da izostavi Paunića i da ima još jednog snažnog centra u ekipi.Taj Paunić je utkmicu odgledao sa klupe a centri puni ličnih grešaka.Još jedan promašen igrač je Mačvan,ništa nije pokazao,a Raduljica ostavljen kući iako nam je trebao kao hleb.

pera zdera

pre 13 godina

Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!
(Angel, 13. septembar 2010 01:51)

Bogdan Tanjevic nikada nije bio drzavljanin Srbije! Odakle ti ideja da je on vodio ekipu protiv svoje zemlje?

covek

pre 13 godina

http://www.kss.rs/pag/sav_news.php

Vrlo diskutabilno... Naravno ne postoji bolji snimak, iako je u areni bilo 20-ak kamera, ako ne i vise...

arsenije pesic

pre 13 godina

Za sve one sto pominju Sabonisove suze i Litvaniju i nepravdu koju su im sudije nanele u cuvenom finalu sa Jugoslavijom http://www.youtube.com/watch?v=xfiupZgN4VU
Sta im je drugo ostalo da rade posle ovoga nego da placu!!!

Maree

pre 13 godina

Gledam sve ove komentare i....Srbin sam, i iznervirao sam se kad su nas onako lopvski pokrali, ali...hej, to je samo igra, sport...a ovi nasi komentari pokazuju da smo stvarno jadni kad je to jedino cime imamo da se ponosimo. Nadjite zivot, narode, znam da je tesko ali pogledajte se, sako jada. O cemu vi razmisljate...c c c Generalna dijagnoza naroda: Nezrelost! To sto se mrstite na ulici ne znaci da ste ozbiljni i odgovorni...

čika velja

pre 13 godina

A kada progovori jedan drugi Dule, onda se priča o kulturi, vaspitanju, teorijama zavere i sl. !? Sve je tačno što je selektor naveo ali, da nismo imali po jednu "žutu minutu" Tepića i Markovića(u tom periodu je ukupan minus 15 poena) sve bi bilo drugačije. Ipak, Turska ima sjajan tim, bili su "pravi domaćini" i tu se nema šta više dodati. Čestitke svim igračima na prikazanom zalaganju i kolektivnom duhu, a rezultat će doći, možda već u Litvaniji. Živeli!

Mecklejn

pre 13 godina

a ljudi moji,je l mislite da je ULEB nastao zato sto je FIBA dobro radila svoj posao?FIBA je jedna raspala organizacija koja na nasu veliku zalost ima prava da organizuje ova takmicenja!Uostalmo pogledajte kako UEFA radi naspram FIFA!Isto nebo i zemlja!

Dshn

pre 13 godina

E sad mi je pritisak 300!!!!

http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/133105/%28Video%29+Tun%C4%8Deri+iz+auta+doneo+pobedu+Turskoj.html

d

pre 13 godina

gledao sam zavrsnicu i tu je turska ostecena
prvo nije svirana cista tehnicka/namjerna teodosicu kad je osamario turskog centra (svian je samo faul). dakle tu su turskoj ukrali jednu loptu
drugo, srbiji su vratili zadnji napad na utakmici iako je on vec izveden. i to je dakle jos sa centra. nikad nisam vidio da se vraca zadnji napad
tako da stvarno nemam pojma o cemu ovaj prica
a degutantno je bilo vodit kad je teodosic napravio tu tehnicku kako se ovaj ivkovic i svi srpski igraci cude sta je uopce bio sviran faul a ovaj teodosic osamatrio covjeka!!! ne mogu vjerovat koja su to govna. tako da njegove rijeci definitvno nemaju tezinu. druge situacije su bile realno suđene
nego, ako pricamo o krađi pricamo o utakmici spanjolska vs hrvatska u beogradu kad hrvatskoj nije dozvoljeno da slucajno uđe u polufinale u beogradu. znamo jako dobro ko je to organizirano. cika bora. di je ovaj bio tad!? sto se nije bunio za pravdu kosarke!? ipak se igralo u njegovom dvoristu, mogao je nesto reci

sad sam procitao i clanak, stara sprska klasika. laz i samo laz. prica se kako je asik glumio faul...ma kako vas nije sramota
zato vam se i desava stro vas se desava svih zadnjih godina

gibo

pre 13 godina

Ma super je sve to da im sada skresemo i da se durimo, jedino sto nema nikakve vajde od toga.
Nije prvi put da je sudjenje naklonjeno nekome (domacinu, trenutnom sampionu, itd.). Mozda je samo prvi put da smo mi zrtve.
Trebalo je mi lepo da napravimo dovoljnu razliku pred kraj utakmice tako da ni sudijska naklonost ne bude Turcima od pomoci.

marina

pre 13 godina

Sramota za sudije...Sumnjam da ce tu iko snositi odgovornost,sve ce se to zataskati.Ali kad Srbinu treba da se sudi,onda mu se sudi do kraja,kao Krsticu i Teu protiv Grka.(sto su naravno zasluzili,treba pravda da postoji)

Milos

pre 13 godina

šta ćeš, PARA VRTI GDE BURGIJA NECE...to uzima maha, tako je i u politici, Loše je što samim tim uništavaju sport polako. Mislim da je isto tako veliki problem što ameri nemaju doping kontrole, ko zna čime ih sve zalivaju i bodu. Ne znam da li mogu sve ove stvari da se promene kako sport ne bi bio privredna grana u kojoj je sve dozvoljeno.

Slavko Cvitkovic

pre 13 godina

Srbija je pokradena. Bilo je jasno da je u posljednjem napadu Tunceri bio u dubokom zaledju. Ovakvu kradju nisam vidio jos od finala u Indianapolisu 2002. godine.

Sale Ars

pre 13 godina

Uh, kako mi je drago. Prognozirao i prizeljkivao sam 20 razlike, bilo je 17, dovoljno. Oni lopovi su se stvarno nadali da ce biti sampioni??? Ameri sa ni 80% mogucnosti pregazise lopuze ko plitak potok.

Ono sto su napravili u polu finalu je sramota kompletnu kosarku, i za nas sto vise nemamo nikakvog uticaja, za Turke, za Tanjevica (koji je ispao neverovatno jadan sto nije zveknuo samar onom govn*ru da ustane i izvodi bacanja, sto se radovao onakvoj pobedi i najgore sto je to uradio protiv svoje zemlje), i ponajvise za FIBA-u jer posle ovoga mozemo ocekivati da svaki domacin bude u finalu.

Nije samo sto su nas pokrali, nego su i ostatak sveta (sve osim Turaka) ostavili bez mogucnosti da posmatraju potencionalno odlicnu utakmicu u finalu. Ne verujem da bi pobedili ali bi pruzili sigurno veci otpor od lopova, plus bi bili jos dodatno motivisani ali sta je tu je, jadni Turci i jos jadniji Tanjevic su izrezirali ulazak u finale sa zeljom da se Turkoglu oprosti sa sto sjajnijim odlicjem kao njihov najveci "star" u nikakvoj kosarkaskoj istoriji.

Iskreno pribojavao sam se neceg takvog ali ni sanjao nisam da sve to moze da poprimi toliki stepen bezlicja. Posle prvog sam se nadao makar da zadrze onakav kriterijum i prosli bi 110%. Navikao sam da kradu za Spance, slicno za Italijane ali smo uvek imali toliko veci kvalitet od drugih (neracunajuci SAD) da ni sa takvim stvarima nisu mogli uvek da nas slome. Nazalost sad jesmo bili kvalitetniji ali falila je ta nijansa, a ruku na srce i nikad nas nisu bas ovoliko pokrali (sto se reprezentacije tice).

Licno volim da pobedim vise nego ista ali posle onakve pobede bi se osecao strasno jadno, nije mi jasno kako neko moze toliko debeo obraz da ima? Biti pozitivno, malo prljav je pozeljno, mangup, sa ulicnim forama ali da te neko onoliko pogura i da na jedvite jade pobedis pola kosa razlike, pa ja bi prisao i izvinio se protivniku za to sto su arbitri napravili, makar da znaju da znam(o) da su oni trebali biti tamo.

Ali meni nije jasno da se niko u ovoj ovakvoj propaloj drzavi ne zapita gde smo mi u stvri. Nismo sila ni u kom pogledu ali u sportu smo bili, pokusavamo da se odrzimo i dalje ali nam ne daju. Setite se Partizan u vaterpolu, u kosarci na odlucujucim mecevima kakv je tretman imao, reprezentacije isto, generalno nista narucito bolji, sad su ovi mladi momci doziveli vrhunac lopovluka u svemu tome. Ako neki pametni i mocniji ljudi ne pocnu da se bave tim pitanjima, pobedjivace nas i mnogo slabiji na kraju od Turske, po potrebi (slabiji po razlici u kvalitetu nego sto je sad bio slucaj).

Vise ne znam sta da kazem, ako je pored svih svera zagadjenog drustva korupcijom i sport postao isti takav, pa gde covek moze da trazi onda vise postenje ili nesto makar nalik tome. Gde ce biti, ako ne u sportu nek pobedi bolji, ili mozda srecniji?

Goran

pre 13 godina

Sve je tako kako ste i rekli. Ali moramo shvatiti da velika riba uvek pojede malu, tako da je ovo ipak velika borba protiv vetrenjača. I čini mi se da je to sve uzalud, jer ipak se sve unapred zna, koliko ko plaća, ko koliko kome daje novca i drugih privilegija i zbog toga nešto se mora unapred obećati i ispuniti.

t3rror bl4d3

pre 13 godina

Ovo nije ništa nasuprot one krađe protiv Argentine i Litve kada su vam sudije praktično donijele pobjede.Pa ako je onda bilo nemoralnosti zašto sada govoriti moralnosti u fibi.Sve se jednom vrati i vratit će se još.......0.05sec..

zeljko

pre 13 godina

Moram da dodam jos nesto, ne secam se jesam li i to spomenuo.
Naime ako hocemo da pozitivno uticemo u kosarkaskom svetu onda nasi ljudi treba da rade u svtskoj organizaciji i imaju uticaja tamo, nesto se ne secam da je iko sada tamo posle odlaska Bore Stankovica. Tako samo mozemo uticati i povratiti respekt nasoj kosarci. Mi smo to imali kao Jugoslavija a sada MORAMO TO STECI.

nenad

pre 13 godina

Jao koliko smo se samo naljutili na sudije sto nas pokrase u utakmici protiv Turske. A nismo ni najmanje bili ljuti na njih u finalu SP 2002 protiv Argentine, i u finalu EP 1995 protiv Litvanije. Nemam reci.

Zoran

pre 13 godina

Prazne price...Sve sto ce se pamtiti je da nismo osvojili medalju, ni bronzanu....A mogli smo da smo se prestali na vrijeme baviti porazom protiv Turske I okrenuli Litvaniji. Ko nije u stanju da podnese rizik od varijabilnog sudijskog kriterja kao dijela igre, tesko njemu u sportu.

Ivkovic I tim su bili sjajni, to je jedina prava utjeha.

cia,nato i masoni

pre 13 godina

Drage komšije, mislim da je Vaš najveći problem u vašim komentatorima koji utakmice ne prenose kao "objektivni" posmatrači već kao "strastveni navijači".Napale vas do bola pa se onda kulturno povuču..Već danas slušam Šarenca kako tuguje zbog nedostatka sreće i kako to ipak izgleda sve malo drugačije posle prespavane noći i ponovo odgledane utakmice...

Mario

pre 13 godina

Podržka za dudu! Isterajte to do kraja. Neke granice pristojnosti i kod domaćinskog suđenja se ne smeju prelaziti. To ubija sport.

Reprezentativna takmičenja su bila jedno od retkih uporišta sporta gde novac ne igra glavnu ulogu, a sada je i to počelo da nestaje.

Detroit

pre 13 godina

Ato mi ne objavi komentar, urednice? Je li za to sto sam napisao da smo utakmicu protiv Turske izgubili losom taktikom Ivkovica u zadnjim minutima, a posebno u zadnje 4 sekunde. Sudije jesu svirale domacinski ali mi smo bili pred pobedom. U kosarci, poraz u zadnja 2 minuta je TRENEROVA greska! Dosta vadjenja na sudije Dudo, daj malo samokritike!

pirke

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem

???!!!

pre 13 godina

Moze to i jednostavnije, da zamenimo njega i Antica (jer se pravdaju nedolicnim stvarima i nerealno posmatraju situaciju), a umesto njih dovedemo Tanjevica i Rajevica koji ostvaruju bolje rezultate.

dasajev

pre 13 godina

kao prvo koje on da traži da neko odstupi. kao drugo nisam baš vidio da se oglasio kad su pokradene argentina i onomad litva, a sabonis plakao kao malo dijete. to su bile veće pljačke za robiju no nikom ništa pojeo vuk magare, ili je to sredio tad čika Bora.

meredith

pre 13 godina

sad se malo bunite ? 2005 se niste bunili, sve vam se vartilo, žao mi je da ste izgubili na takav načim, bili ste bolji i navijhao sma za vas ali žalosno je da nama, malima oduzimaju pobjede sudci, nama 2005, vama sad

dvolicnost

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

E moj balkane, sve se vraca, sve se placa

Placko Cmizdrovic

pre 13 godina

E neka si im rekao Dudo. Boze mili, moze li se bez plakanja, kukanja, cmizdrenja, teorija zavera, "ceo svet protiv nas" i slicnih gluposti? Moze li se dostojanstveno izgubiti, prihvatiti situacija i nastaviti dalje? I ovo je veliki uspeh za mladu ekipu.

////

pre 13 godina

Оће то Пантићу, оће! Свуда около јуре трамваји пуни с девизе умотани у прљави пешкирић!

Dojčin Plavšić

pre 13 godina

Turke smo morali da dobijemo i uz katastrofalno suđenje, za klasu smo bolji od njih. Plađim se da je Duda svestan sopstvene greške što je igrao bez ijednog centra 4 minuta pri kraju poslednje četvrtine. Tada smo izgubili prednost od 8 poena, a za to nam nisu sudije krive...

Kleptomanija

pre 13 godina

Ova gorepomenuta dijagnoza povlaci za sobom jedinu delotvornu terapiju.Propisana je odavno:Dusanov zakonik tri fibica dnevno posle jela.Potom obavezno sutiranje trojki kaznjenom rukom.Rehabilitacije radi.Alternativno resenje,besplatni viseseansni provod 10. oktobra u Beogradu.

d

pre 13 godina

gledao sam zavrsnicu i tu je turska ostecena
prvo nije svirana cista tehnicka/namjerna teodosicu kad je osamario turskog centra (svian je samo faul). dakle tu su turskoj ukrali jednu loptu
drugo, srbiji su vratili zadnji napad na utakmici iako je on vec izveden. i to je dakle jos sa centra. nikad nisam vidio da se vraca zadnji napad
tako da stvarno nemam pojma o cemu ovaj prica
a degutantno je bilo vodit kad je teodosic napravio tu tehnicku kako se ovaj ivkovic i svi srpski igraci cude sta je uopce bio sviran faul a ovaj teodosic osamatrio covjeka!!! ne mogu vjerovat koja su to govna. tako da njegove rijeci definitvno nemaju tezinu. druge situacije su bile realno suđene
nego, ako pricamo o krađi pricamo o utakmici spanjolska vs hrvatska u beogradu kad hrvatskoj nije dozvoljeno da slucajno uđe u polufinale u beogradu. znamo jako dobro ko je to organizirano. cika bora. di je ovaj bio tad!? sto se nije bunio za pravdu kosarke!? ipak se igralo u njegovom dvoristu, mogao je nesto reci

sad sam procitao i clanak, stara sprska klasika. laz i samo laz. prica se kako je asik glumio faul...ma kako vas nije sramota
zato vam se i desava stro vas se desava svih zadnjih godina

t3rror bl4d3

pre 13 godina

Ovo nije ništa nasuprot one krađe protiv Argentine i Litve kada su vam sudije praktično donijele pobjede.Pa ako je onda bilo nemoralnosti zašto sada govoriti moralnosti u fibi.Sve se jednom vrati i vratit će se još.......0.05sec..

političko ekonomski sporazum

pre 13 godina

Kad sam u loži video onog baksuza, i kad sam posle pročitao kako je usvlačionci tešio igrače....
Pametnom je dosta.

mare

pre 13 godina

Mi bi rebalo da zapretimo napustanjem FIBA! Ipak smo mi sila u kosarci i sigurno bi za sobom povukli veliki broj zemalja plus sto su ovi iz FIBA povecali i br ucesnika na EP! Mnogi su ljuti! By the way Ameri ubise turke!!! Hahahaha

jordan

pre 13 godina

Mislim da danas niste trebali odigrati utakmicu i da bi to
bio naj veci protest sudjenju polufinala.Ovako ,cini mi se da ce sve brzo pasti u zaborav.Sudije su samo profesionalno odradile utakmicu po nalogu i to je ono sto je tuzno.

Surovi

pre 13 godina

Sindrom Antić inficirao je i Ivkovića.Kad izgubiš zbog svojih gluposti onda udri po sudijama.Kakvo je to nameštanje kad vodiš 4 sekunde pre kraja?Znale sudije da nećemo moći da se odbranimo 4 sekunde pa režirale bolje od Hičkoka.Ivković treba da razmisli zašto je poveo samo dva teška centra bez kojih je ostao u finišu utakmice i izgubio bitku pod košem.Poveo je pet bekova,mogao je komotno da izostavi Paunića i da ima još jednog snažnog centra u ekipi.Taj Paunić je utkmicu odgledao sa klupe a centri puni ličnih grešaka.Još jedan promašen igrač je Mačvan,ništa nije pokazao,a Raduljica ostavljen kući iako nam je trebao kao hleb.

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Bravo profesore, konacno srpski odgovor. Iskreno, i pravo u oci. Tako nas volim. A ne neko foliranje i pravljenja se gospode a iza ledja da ogovaramo. Zato sam ponosan sto sam Srbin. Kazemo sve u oci, pa kud puklo.

nenad

pre 13 godina

Jao koliko smo se samo naljutili na sudije sto nas pokrase u utakmici protiv Turske. A nismo ni najmanje bili ljuti na njih u finalu SP 2002 protiv Argentine, i u finalu EP 1995 protiv Litvanije. Nemam reci.

cia,nato i masoni

pre 13 godina

Drage komšije, mislim da je Vaš najveći problem u vašim komentatorima koji utakmice ne prenose kao "objektivni" posmatrači već kao "strastveni navijači".Napale vas do bola pa se onda kulturno povuču..Već danas slušam Šarenca kako tuguje zbog nedostatka sreće i kako to ipak izgleda sve malo drugačije posle prespavane noći i ponovo odgledane utakmice...

Slavko Cvitkovic

pre 13 godina

Srbija je pokradena. Bilo je jasno da je u posljednjem napadu Tunceri bio u dubokom zaledju. Ovakvu kradju nisam vidio jos od finala u Indianapolisu 2002. godine.

Sanja

pre 13 godina

Podržavam Dudu ali mi je žao zašto mi nismo razvalili Turke kao što su ih Ameri. Ipak ipak, jeste bila sudijska krađa, ali ako si mnogo bolji ne mogu te pokrati sudije. Mogu ako si nešto bolji.

Moris

pre 13 godina

Dudo trebali ste na sred utakmice svi da napustite halu u znak protesta! Ne mozes vise ni na sportskom nadmetanju casno da se boris! Kuda ide sve ovo!?? Sramota!

Eh

pre 13 godina

Kasno je sad. Ni luk jeo ni luk mirisao. Trebalo je ne izaci na parket u borbi za 3 mesto i tako jasno staviti do znanja sta mislimo o sudjenju u polufinalu. Ovako sve ce to narod pozlatiti realno.

Maree

pre 13 godina

Gledam sve ove komentare i....Srbin sam, i iznervirao sam se kad su nas onako lopvski pokrali, ali...hej, to je samo igra, sport...a ovi nasi komentari pokazuju da smo stvarno jadni kad je to jedino cime imamo da se ponosimo. Nadjite zivot, narode, znam da je tesko ali pogledajte se, sako jada. O cemu vi razmisljate...c c c Generalna dijagnoza naroda: Nezrelost! To sto se mrstite na ulici ne znaci da ste ozbiljni i odgovorni...

Dejan

pre 13 godina

Svi smo mi videli sta se juce desavalo na utakmici i cela Srbija misli kao Duda, ali na ovom svetu ne postoji pravda. Mlad sam, ne znam kako je bilo ranije, ali danas para vrti tamo gde burgija ne moze. Proci ce Duda kao Antic.

Detroit

pre 13 godina

Ato mi ne objavi komentar, urednice? Je li za to sto sam napisao da smo utakmicu protiv Turske izgubili losom taktikom Ivkovica u zadnjim minutima, a posebno u zadnje 4 sekunde. Sudije jesu svirale domacinski ali mi smo bili pred pobedom. U kosarci, poraz u zadnja 2 minuta je TRENEROVA greska! Dosta vadjenja na sudije Dudo, daj malo samokritike!

kira

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)
ko si ti?

pharaoh

pre 13 godina

To Dudo, carčino. Sada MORAJU da se jave naše legende, i da stanu iza njegovih reči (Bodiroga, Danilović, Đorđević, Divac, Paspalj...). Srećom, imamo ih (i previše).

P.S. Kapičiću ODLAZI.

čika velja

pre 13 godina

A kada progovori jedan drugi Dule, onda se priča o kulturi, vaspitanju, teorijama zavere i sl. !? Sve je tačno što je selektor naveo ali, da nismo imali po jednu "žutu minutu" Tepića i Markovića(u tom periodu je ukupan minus 15 poena) sve bi bilo drugačije. Ipak, Turska ima sjajan tim, bili su "pravi domaćini" i tu se nema šta više dodati. Čestitke svim igračima na prikazanom zalaganju i kolektivnom duhu, a rezultat će doći, možda već u Litvaniji. Živeli!

gibo

pre 13 godina

Ma super je sve to da im sada skresemo i da se durimo, jedino sto nema nikakve vajde od toga.
Nije prvi put da je sudjenje naklonjeno nekome (domacinu, trenutnom sampionu, itd.). Mozda je samo prvi put da smo mi zrtve.
Trebalo je mi lepo da napravimo dovoljnu razliku pred kraj utakmice tako da ni sudijska naklonost ne bude Turcima od pomoci.

Goran

pre 13 godina

Sve je tako kako ste i rekli. Ali moramo shvatiti da velika riba uvek pojede malu, tako da je ovo ipak velika borba protiv vetrenjača. I čini mi se da je to sve uzalud, jer ipak se sve unapred zna, koliko ko plaća, ko koliko kome daje novca i drugih privilegija i zbog toga nešto se mora unapred obećati i ispuniti.

Bobota

pre 13 godina

Kasno Marko na Kosovo stize.Od pocetka utakmice sudjenje je bilo sa dvostrukim arsinima ali u granicama,bas kako se sudi domacinima.Ali kad dodje zadnja cetvrtina tad treba da se sudi svaki kontakt na obe strane.Kad smo posle minut i 20sekundi izasli iz bonusa Ivkovic je trebao progutati svoj ponos i reci sudijama sve i svasta,dobiti tehnicku i tako zastititi svoje igrace(decu)i promeniti odnos sudija prema nama.Za te stvari je Vujosevic doktor.

blue rider

pre 13 godina

Sad je kasno Dudo, moram to da napisem i pored nevidjenog repsekta prema svemu sto je uradio. Da je na tekmi, par puta kada smo imali plus 8 i trebali da idemo dalje a sudije nas ubile, ustao, drao se, dobio tehnicku, to bi bio pritisak na sudije pa bi se mozda nesto promenilo. Ovako, sudije nastavile po svome i ubile nas.

Nislija

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Ivkovicu! Treba da im se iznakrsi samo tako... Takodje ocekujem kazne za sudije pre svega a potom i ostavke celnika FIBA! Stvarno je sramota da se tako veliki sport upropasti na ovakav nacin! Nemam reci...

Covek

pre 13 godina

E stvarno je preterao. Ne moze da podnese poraz i sada trazi sve i svasta. Pa nama su 2002 sudije bukvalno dale titulu oduzimajuci je Argentini, pa nikom nista. Dajte ljudi budite realni. Sudjenje se bilo realno, samo treba znati cestitati boljem
(pirke, 12. septembar 2010 22:06)

E sto lupas kad ne znas, ti da si gledao to finale 2002. godine, znao bi da je bilo mnogo odluka u korist Argentine, a onaj potez Divca u poslednjoj sekundi je bila samo kompenzacija za 6-7 situacija u kojima smo bili osteceni! Stvarno se ne secam kada smo mi u bilo kom sportu bili povlasceni kod sudija...

Bas vrtim film od polufinala i setih se kada je neki od onih gancija udario Tea na metar od sudije, i sudija krece da smiruje turcina bez ikakve tehnicke, icega...

Stvarno bre, dokle vise!?!?!?!?!

Svaka Vam Cast!

pre 13 godina

E svaka Vam cast gdine DUDO!Dostaa je bilo .u pravu ste.ono juce je bilo sahrana kosarke. ono je za SID i Sram za celu FIBA.Ziveo Duda i njegovi Golubovi!!!!

dalmos

pre 13 godina

Znao sam da Duda nece ocutati na ono sto se sinoc desilo, kao sto ni nasem savezu nikada nije nista ocutao! Samo je sacekao da prodje ova utakmica za trece mesto i da se glava malo ohladi, da ne bi preterao! I rekao im je sve sto je imao, dostojanstveno i sa stilom... izgleda da samo tako ume!

mikso

pre 13 godina

a kad su sudije pokralke Litvu protiv Srbije puno gore nego Srbiju protiv Turske ( Sabonis u suzama trazi da Litva napusti utakmicu) onda se nije trazilo ostavke?

o kakvoj kradji vi pricate? Pa to se igralo u centru Atine gde je cela dvorana bila protiv Srbije, a Litvanci su unapred rezervisali zlatnu medalju ne racunavsi na nasu tada sigurno najjacu ekipu. To sto oni nisu mogli da prihvate da igramo bolje od njih, zato sto su bili matori i ovo im je verovatno bilo poslednje veliko takmicenje, je njihov problem a nijedna sudijska odluka nije bila tendeciozna kao u ovom polufinalu. Da li su sudije ubacile 9 trojki ili je to uradio Djordjevic? Da je to tacno videlo se narednih godina gde smo redovno drali sve protivnike, za razliku od Turaka koji mogu da uzmu medalju samo onda kada su oni domacini. Sram vas bre bilo

Srle

pre 13 godina

Da su nas krali i na kraju pokrali, jesu. Da je za vrijeme Bore Stankovica nasa reprezentacija "pogurana" nekoliko puta, takodje je istina. Dva losa ne cine dobro, i problem sudjenja u sportovima gdje Evropa kolo vodi (fudbal, kosarka pod okriljem FIBA-e, vaterpolo, rukomet, itd) je oduvijek postojao i postojace dok mi gledaoci, navijaci, oni koji konzumiramo taj njihov produkt se vracamo kao ovce da ponovo sve to gledamo, navijamo, kupujemo dresove itd... Kad pocnemo bojkotovati sportove; lige i prvenstva u kojima je neregularnost sudjenja dnevna stvar, stvar ce se promijeniti. Pogledajte americke sportove, oni znaju da je regularnost i postenje najvaznija stvar, jer ako se to izgubi, gube gledaoce, gube rejtinge, na kraju gube SVE. Ali ne mozes ti to u Evropi, gdje su niski interesi uvijek iznad svega. Tako je u drzavama, tako je u drustvu, a na kraju i u sportu.

zoran

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Ivkovicu na uspehu sa ovim mladim timom. Stvorili ste temelj na kome ce izrasti gradjevina koju niko nece moci srusiti u narednoj deceniji. Ja u to nemam sumnje. Mozda ce samo trebati na poziciji centra malo vise rada i naci jos nekog kvalitetnijeg igraca, ali to su sada samo nijanse i finese.

Sto se tice medjunarodnih organizacija kao sto je FIBA i slicne to je sve ponzato. Medija na sve strane pisu lose i sa nipodistavanjem o nasim sportistima. Sa podsmehom. Samo citajte ,na primer, tekstove o Novaku Djokovicu, pa ce vam biti jasno sta znace zapadna medija i njihove "demokratije".
Glas se treba podici i zvezde nase kosarke, kao sto su i oni starije generacije (Dalipagic,Kicanovic,Slavnic..) sa ovima iz skorije proslosti (Divac,Djordjevic,PAspalj..)trebaju zajedno sa Dudom Ivkovicem podici glas protiv kriminalnih radnji na ovakvim takmicenjima.
Sudije na utakmici sa Turskom su dopustile igru na granici sa tucom. Znali su da nas mladi tim ne mzoe da se nosi sa tim. Jasno kao dan. Ono je bila tipicna kradja. Namestaljka od strane FIBA organizacije, jer ipak sa domacinom u finalu reklame mnogo vise kostaju.

Sramno...nista drugo..

dejan

pre 13 godina

protiv amera ne moze im niko pomoci! ono nije bilo sudjenje vec velika sramota! nek im je na cast! buducnost je nasa a turci mogu da se nadaju medalji tek za 20-tak ako opet organizuju neko takmicenje!

aleksandar

pre 13 godina

Hrvati, zasto ste toliko iskopleksirani, pominjete Sabonisa, a zaboravili ste kako je skakako i i vikao na sudiju a da ni tehnicku nije dobio, a sto se tice Argentine, sudija je mogao da svira faul nad Skonakiniem, ali verovatno se setio da je celu utakmicu pustio Oberta i Skolu da rade sta hoce, i na kraju vas sudije jesu pokrale 2005. protiv Spanaca ali ne razumem sta smo vam mi tu krivi pa da se toliko radujete sinocnjoj kradji

Srbin

pre 13 godina

Kao prvo zamolio bih one koji nisu srbi da ne lupetaju, ili neka ostave broj telefona pa da se lepo raspravi kako treba. Dudo svaka cast za izjavu, treba tako, samo mislim da je to trebalo da se kaze pre utakmice, da malo i mi pritisnemo. Kako moze da sudi POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA neko ko je iz Dominikanske republike, pa oni nemaju ni jedan kosarkaski klub. A mislim da se sada videlo to sto je raduljica otpao, sto se forsirao Tepic, i sto se Bjelici nije dala veca minutaza, Perovic nesnadjen kao i uvek i .....
U svakom slucaju, duda treba da ostane i da na Olimpijadi uzmemo medalju. Pozdrav svima

pera zdera

pre 13 godina

Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!
(Angel, 13. septembar 2010 01:51)

Bogdan Tanjevic nikada nije bio drzavljanin Srbije! Odakle ti ideja da je on vodio ekipu protiv svoje zemlje?

bravo momci!!

pre 13 godina

dudo svaka cast!! ali ni te eventualne kazne nece resiti nase probleme!! nama je savez u rasulu.. niko nas ne slusa ni 3%!! a toliko smo dali kosarci (pre sat vremena su divac i kicanovic usli u kucu slavnih)!! moramo pod hitno da vratimo savez na noge, i nase ljude u fiba.. ako mislimo da nas iko postuje!! dudi i momcima svaka cast!! hvala vam!!

Angel

pre 13 godina

Bravo Dudp. Svaka ti cast. Ti si ziva legenda, profesor za sve njih!!!
Ne mogu da verujem da neki ljudi ovde traze da se Tanjevic dovede za selektora. Mislim da je sramota sa kojim je zarom on vodio Tursku protiv svoje drzave. Nema tog profesionalizma koji bi mogao da me natera da sa tolikim zarom i pritiskom na sudije od prvog do poslednjeg sekunda vodim neku reprezentaciju protiv moje Srbije! Dudo ostani!!!

realan

pre 13 godina

nikad neću shvatiti da se u basketu delegira sudija iz dominikanske republike, u fudbalu iz tanzanije, u vaterpolu iz velike britanije, u odbojci iz gane.. najveće zlo sporta su sudije!!!!!!! ovo više nije normalno! sve se vrti oko njih! postali su važniji od samih sportista! stvarno sramota.. da su nama dozvolili da igramo onakvu odbranu kao amerima, dobili bismo ih bez problema.. ne razumem ljude koji kažu da smo samo krivi i da su turci bili bolji! pogledajte još jednom utakmicu. svih 40min smo bili pod faulom a svirali su 20% od toga.. neka svako od vas "pametnih" proba da bude "normalan" kad protivnik tuče sve vreme a sudije to tolerišu. nemojte molim vas da pričate gluposti.. igrači se kažnjavaju nakon odgledanog snimka a sudije??? pa neka mi neko posle kaže da nisu postali važniji od samih sportista, odnosno igrača..

DeDa

pre 13 godina

Ako imas nei problem i ne mozes da go resis so pati ti go resis so mnogo pari. Filozofija modernog zivota(pa i modernog sporta). Nazalost je tako

Joca

pre 13 godina

Aj nemojte da lupate i da poredite ovo sa Argentinom iz 2002g. Tada su sudije samo poslednji napad ukrali Argentini, ali se ono nikada i ne svira - nisu ni nama svirali faul kada smo sutirali 0,5s pre kraja. Nama je svih 40min bilo sudjenje po dvostrukim standardima, nama je svirano sve, a turcima skoro nista, 3 puta su cak turci probali da isprovociraju nase igrace udarajuci ih pred sudijama u lice, 4 lopte koje su otisle u aut od turaka su poklonili turcima, Krticev 5 faul, Novicin poslednji kos uz faul, Asikovo prenemaganje. Onakvo sudjenje nikada nije bilo i onakva kradja ne verujem da ce se ikada ponoviti. A tek poredjenje sa LItvanijom iz 95 je stvarno smesno.

Pera

pre 13 godina

hoce li se oglasiti i ostali: Zeljko, Boza, Pesic, Dule Ivanovic, Vujosevic, Subotic, Sakota?? Ajmo novinari, kampanja mora da se napravi!

Srle

pre 13 godina

Covek je 1000% u pravu. Vi nazovi objktivni koji pominjete pobjede protiv Litvanije i Argentine u koji su kao sudije kumovale prenebregavate cinjenicu da je naprimer protiv Argentine Sale Djordjevic postigao oko 40 poenta u vjerovatno najmaestralniju igru jednog plejmejkera u Evropi u posljednje 2-3 decenije, zaboravljate nacin na koji je igrala reprezentacija u USA, i zaboravljate da pomenete da se u tim utakmicama radilo o nekim spornim situacijama i detaljima kakvih ima u svakoj utakmici a ne o konstantnoj kradji kroz sudijski kriterijum kakv je vidjen u ovoj utakmici bukvalno citavim tokom. Kada je Srbija vodila 8 i 10 razlike negdje polovinom utakmice Turska je sutirala vise nego dvostruko vise slobodnih bacanja, u poslednjoj cetvrtini Srbija je ispunila bonus nakon 1:35 sekundi igre sto je omogucilo Turskoj slobodna bacanja do kraja utakmice na svaki faul, ona situacija sa Asikom i slobodnim bacanjima je nessto nevidjeno u poslednjih 2-3 decenije i sudije na to nisu nasele nego su ocigledno svesno pustile, ulazak Turskih igraca u teren svaki cas i trazenje namernih licnih kao ona koja je dosudjena teodosicu za prekrsaj ispod kosa kada je u klasicnom kosarkaskom guranju bio iza ledja Turskom igracu i ne da nije bilo namere nego se vrlo cesto takav faul uopste i ne svira kao faul oni su dosudili namernu licnu i Turska je iz jednog napada dala 4 poena.
Takvi dogadjaji nisu postojali na utakmicama protiv Litvanije i Argentine, osim toga ekipe koje su tada dobijale Litvaniju i Argentinu bile su prepune asova ovog sporta koji su vanserijski asovi u svetskim razmerama, a reprezentacija Turske uz svo duzno postovanje nema ni priblizno nijednog takvog igraca kojeg ce se svetska kosarka rado secati i 10 godina nakon sto zavrsi karijeru, njihova igra je lisena bilo kakve atrakcije i lucidnosti i jednostavno su neuporedivi sa bilo kojom od pomenutih reprezentacija.

A taj rezon u stilu sve se vraca sve se placa koji pojedinci ove ispisuju je tek posebno interesantan. Kakav je to izgovor, jel to znaci da je nepravda pravedna kada se dogodi nekome nakon sto je taj neko nekome drugom ucinio nepravdu. Sve i da je tako i da evropske i svetske titule za Srbiju, SCG i SRJ jesu bile sve od reda pokradene sudijskim odlukama kakav je to izgovor da trebaju da se dogadjaju nove nepravde. Kada negde citamo kako neko zlocine u ratu objasnjava zlocinima suprotne strane na njim koji su prethodili njegovim zlocinima u tom istom ili nekom bivsem ratu, zgrazamo naravno sa punim pravom, jer to sto je neko zrtva zlocina ne abolira ga u slucaju ako pocini zlocin.
Ali kada tu logiku treba da primenimo na sportski dogadjaj onda cemo da napisemo sve se vraca sve se placa...i slicne baljzgarije, i da stvar bude crnja taj koji to pise misli da je napisao nesto pametno, a takvom izjavom u pretjeranoj zelji da izigrava nekog objektivnog ga u stvari stavlja u istu ravan sa onima koji pravdaju zlocine nekim drugim zlocinima.

Dušan Jovanović

pre 13 godina

Bravo, majstore. Pokazao si da si veliki košarkaški stručnjak i pravi mag. Sad dokazuješ da imaš i svoje dostojanstvo i ponos i da si spreman da svoju decu zaštitiš od lopova. Kako bilo da bilo, svet je sve video, a mi vam svima od srca zahvaljujemo na svemu što ste uradili. Samo ima jedan uslov: OSTANI! I London 2012. biće naš.

Nemos

pre 13 godina

Da je kojim slučajem Duda bio selektor Turske Omar Ašik bi 1001% šutirao slobodna bacanja po ceni da oba promaši...
E zato mi imamo tolika zaslužena zlata kojima se ponosimo a turci jedva jedno namešteno srebro uz koje će večno da se pamti da su ga osvojili u šibicarskom stilu na mala vrata...

arsenije pesic

pre 13 godina

Za sve one sto pominju Sabonisove suze i Litvaniju i nepravdu koju su im sudije nanele u cuvenom finalu sa Jugoslavijom http://www.youtube.com/watch?v=xfiupZgN4VU
Sta im je drugo ostalo da rade posle ovoga nego da placu!!!

Bojan

pre 13 godina

koliko neobjektivnosti u komentarima
ozlojedjeni vichu kako je ceo svet uvek protiv nas i kako navodno igramo protiv ne samo protiv suparnickog tima, vec i protiv sudija, sto objektivno i nije tacno, dok drugi vichu kako nam je ovo kao nekakva kazna za prethodna namestanja za nas, kojih objektivno opet nije bilo.

Da krenem od ovih sto govore da je Bora Stankovic namestao za Srbiju
1995. protiv Litvanije, Jugoslavija je bila bolja, bila je predvodjena Djordjevicem i Danilovicem. Da utakmica nije imala naklonjene sudije ni na jednu stranu, 31 faul Litvanaca naspram 27 Jugoslavije govori u prilog tome, s tim da ovim brojem nije bilo manipulisano u fnishu kako bi se brojke ujednacile. Litvanci imaju nesto vishe faulova jer su vijali rezultat.
Dalje, 12 minuta pre kraja, Divac je dobio 5. lichnu. Tesko da bi neko namestao nesto uklanjajuci najvecu zvezdu tima sa terena toliko vremena pre kraja. Nashi su se posle mecha zhalili da su i protiv sudija morali da igraju, ali bih rekao da je to bila samo reakcija na kuknjave Litvanaca, bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani, sasvim normalno za jednu kosarkasku utakmicu.

Sto se tiche 2002. godine, Argentina jeste zasluzila titulu svetkog prvaka na tom prvenstvu, igrali su dobro tokom celog prvenstva, sem finisha finala i produzhetka koji su odigrali katastrofalno. Jeste se desila sudijska greska u finishu mecha, ali to je bila ipak samo greska u sveopstoj trci i zbrci na kraju gde su se svi sudarali i gurali, sudija nije ni znao sta da svira pa je pustio da sve samo ode do kraja. Na taj nachin je nesvesno prebacio tas na nashu stranu.

Eto, ta druga utakmica je dokaz da ovi sto govore da se uvek sudi protiv nas nisu u pravu, ali obe situacije ni najmanje ne idu u prilog tome da se prvenstva namestaju za nas.

Nije mi jasno ni sto se spominje utakmica Hrvatska Spanija u nekom kontekstu protiv nas. Jeste bilo sudjeno za Spance, ali to je bilo zato sto je to u pitanju bila Spanije, a ne zato sto se igralo u Beogradu.

Dalje, sto se tiche ove utakmice, ne bih rekao da su sudije bile potplacene, ili da im je bilo naredjeno da pomazu Turcima. Blaga naklonost domacinu je uvek za ochekivati, znachi sumnjive lopte da se dodeljuju njima je sasvim prihvatljivo, ali ono na sta se Duda zhali je sto su za sudije izabrani totalno nekompetentni likovi, koji su prvi put bili u takvoj atmosferi i sigurno jos vise podlegli njoj, te samim tim svirali i nepostojece situacije, a Turcima nisu svirali ocigledne faulove koje su pravili. Kao posledicu su imali 10 slobodnih vishe.
Nemoguce je ne primetiti da su nasi imali vise napravljenih faulova, a pri tome su Turci sve vreme vijali rezultat, za minut ipo stigli u bonus u cetvrtoj cetvrtini (i to sve pri prednosti od 6-7 poena), a poslednjih minut ipo je sudjenje iz sfere katastrofalnog preslo u sferu kriminalnog.
Jeste Turchin bio zakachen po licu (na snimku se jasno vidi da je bilo sasvim sluchajno, Teo je krenuo da uhvati coveka za ruke, a on je (za Tea neochekivano) sageo se na trenutak i dobio po licu), ali jasno se vidi da tek kada je dobio signal sa klupe, da je legao na parket i simulirao da ne moze da nastava. Faul nije bio ni sluchajno za tehnichku, jer nije postojala namera da se chovek udari po licu.
U sledecem napadu Turske Krstic dobija 5 lichnu a da nije ni dotakao choveka, krenuo je u blok, sudario se sa plejom i odleteo par koraka nazad. Nesumnjivo da bi to bio faul da je imao kontakta sa Onanom, ali kontakta nije bilo. Zatim u akciji u kojoj je Velickovic postigao kosh je dobio takav udarac po shaci da mu se verovatno josh crveni ruka, ali nije dobio faul. Znachi to su bile 3 situacije koje su direktno odredile pobednika a nijedna nije bila chak ni za to da se chovek zapita sta da se sudi. Za onu gazhenu liniju na kraju mozhe se i pomisliti da je sudija nije video.
Da ponovim, ne mislim da su sudije bile potplacene da sude za Turke, ali da su izabrani bili nekompetentni, to je chinjenica. Za onakvo skakanje za svaku odluku morala je uslediti jedna tehnicka ranije za turke, pa kasnije ni ne bi bilo potrebe da se sudije plashe da dosude neku nepopularnu odluku po domacina.

pera

pre 13 godina

Pirke ti si pa žalostan.
Jesu nam pomagali ponekad, ali to je bila jedna sudijska namerna greška, pa ako si majstor ti je iskoristiš. U ovoj utakmici su napravili "X" namernih grešaka, a u zadnjim minutama najmanje tri (velika je greška da posle koša ne dosudiš očigledan faul na Veličkovića, a predhodno dosudiš koš i onakav faul Krstiću,). Turci nisu imali kuda i su morali da iskoriste nekoliko namernih sudijsjih grešaka.

Red Bull

pre 13 godina

najzad da se neko od autoriteta oglasi. I slepac bi video da smo drasticno pokradeni. Ni u jednoj cetvrtini turci nisu usli u bonus.Svaki njihov kos iz ulaza i dodatnobacanje. Velickovicu otkinuse ruku i nije bilo ni kosa ni dodatnog bacanja i nakraju Asikova simuliranja. Sudije u svakom sportu postaju igraci.Onemogucuju mlade ljude da ostvare svoj sportski san, a funkcioneri u FIBA sve to mirno gledaju jer su placeni od organizatora.Zato treba organizovati prvenstva u zemljama koje nemaju sanse da dodju ni do cetvrtfinala. U zenskoj odbojci vec nekoliko puta se SP odrzava u japanu. Patrick Bauman nas drasticno kaznio mislio da ce tooda nas pokoleba a mi otisli dalje i onda sledeci korak sudije.Posle svake sumnjive odluke Turkoglu nesto sapuce na uvo sudijama

isandic

pre 13 godina

Hvala Vam profesore Ivkovicu sto smo imali priliku da kao nacija prisustvujemo casovima kosarke iz utakmice u utakmicu! Hvala Vam profesore sto ste nam vratili veru da Srbi nisu zaboravili da igraju kosarku! Kosarkaski savez Srbije MORA da zadrzi svetski priznatog strucnjaka, jer ce nam se u suprotnom kosarka ponovo vratiti u zapecak evropske i svetske kosarke!!! Jednom nam se to desilo, drugi put bi bilo fatalno! Generacije klinaca koje tek dolaze takvo stanje ne sme da saceka.

Nikola

pre 13 godina

Bravo Dudo! FIBA je privatni savez bogatih drzava. Igre su nemestene jer se tu vrti mnogo para. Zato mi dodje da izadjem na ulicu i gledam decu kako igraju basket. Tu jedino nema namestanja!

blokovi

pre 13 godina

HVALA VAM NA SVEMU Dr.Mr.Gdine.Profesore,Genije,Virtuozu...DUDO IVKOVICU!!!
Voleo bi kao i svi normalni ljudi da ostanete trener ove mlade ekipe...Nadam se da ce ovaj nas savez shvatiti sta moze da izgubi...a likovi kao sto ???!!! i slicni koji ovde ostavljaju komentare mogu da vam pljunu pod prozor...VOLIMO VAS SVE!!!

Strahinja

pre 13 godina

Ovi dezurni hateri, kojima smeta svaki uspeh Srbije, i raduju se svakom neuspehu, porucujem da se zavuku u misje rupe iz kojih sve cesce izvire i da se ne brukaju svojim karakterom i kulturom!

Dudo

pre 13 godina

Dudo jesam mlad i zelen,ali ti si LEGENDA NAD LEGENDAMA,TRENER NAD TRENERIMA,SRBIN NAD SRBINIMA!Dajte VUJAKLIJU da nadjemo reci za ovog coveka!

slavoljub

pre 13 godina

Ne treba vise da se cuti. Treba im sve sasuti u lice i u kosarci i u fudbalu. To je banda koja manipulise javnim mnjenjem preko sporta i pri tome misli da su nedodirljivi.

Rod

pre 13 godina

Ajde, majke vam, postavite video materijal negde, odakle može da se učita normalno (npr. YouTube ili sl.)... Svaki put kad probam da pogledam neki intervju do kraja, zakoči se i ne može dalje - uvek samo na jednom mestu stane i više se ne učitava, bez obzira koliko puta refreshovao i bez obzira gde sam: kući ili na poslu, a optika je i jedno i drugo. Pozdrav iz Slovenije.

SArKazam

pre 13 godina

Mogla bi Srbija da posalje ekipu sa VMA da pomognu onom liku sto se uhvatio za glavu kada je trebao da puca penale... Mislim creva smo mu izvadili kao obilic muratu. Red bi bio da mu posaljemo pomoc.

marvin

pre 13 godina

Kada ovako nešto izjavi takva veličina kakva je gospodin Ivković, u nekim iole normalnim sportskim organizacijama bi trebalo da dodje do tektonskih poremećaja. Nažalost u ovoj i ovakvoj FIBA verovatno će sve ostati samo na rečima. U svakom slučaju svaka čast selektoru Ivkoviću, i na vođenju reprezentacija i na iskazanoj hrabrosti da im bar u lice kaže šta misli.

Mario

pre 13 godina

Podržka za dudu! Isterajte to do kraja. Neke granice pristojnosti i kod domaćinskog suđenja se ne smeju prelaziti. To ubija sport.

Reprezentativna takmičenja su bila jedno od retkih uporišta sporta gde novac ne igra glavnu ulogu, a sada je i to počelo da nestaje.

Kenan_austria

pre 13 godina

Gledao sam finale na nemackoj televiziji Sport1, uz komentar Franka Buschmanna, on je izneo podatak da su svi poznavaoci svetske kosarke bili misljenja, da je jedino Srbija imala kvalitet u sirini kadra da se suprostavi USA. I velika je steta sto do tog susreta nije doslo.Valjda cemo se susresti za dve godine u Londonu.

slavko

pre 13 godina

Nego kako! Ne moze se tek tako gumicom izbrisati neciji trud,znoj,znanjei postenje.Ma niste Vi g-ne Ivkovicu B.Tadic pa da pljujete i lizete! Vi znate sta znate,znate sta mozete,znate da ste covek od autoriteta i ugleda ,Vi ste BRE za sve njih GOSPODIN!!!! i ako ste SRBIN!!! GOSPODiN BRE,nego sta...
Molim VAS u ime milione napacenih Srba da ostanete,ovoj zemlji a ne samo kosarci neophodni su takvi LJUDI.Pa ako treba i na izbore za Predsednika ove napacene zemlje i naroda sa njom...
Trebate nam g-ne IVKOVICU!!!!

FIBA=FIFA

pre 13 godina

Svaka čast g.dine Ivkoviću. Treba reći istinu
i boriti se protiv ljudi kojima nije mesto u sportu.

Na žalost, ne verujem da bilo ko u FIBI ima savesti, i pošto im košarka nije osnovna "briga", možda je došlo vreme za neki novi savez... (pretpostavljam da će se i ubuduće isto ponašati, a prema nama još i gore).

Sve čestitke na prikazanoj igri, ponašanju i ostvarenim rezultatima.

Dshn

pre 13 godina

E sad mi je pritisak 300!!!!

http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/133105/%28Video%29+Tun%C4%8Deri+iz+auta+doneo+pobedu+Turskoj.html

Mecklejn

pre 13 godina

a ljudi moji,je l mislite da je ULEB nastao zato sto je FIBA dobro radila svoj posao?FIBA je jedna raspala organizacija koja na nasu veliku zalost ima prava da organizuje ova takmicenja!Uostalmo pogledajte kako UEFA radi naspram FIFA!Isto nebo i zemlja!

Milos

pre 13 godina

šta ćeš, PARA VRTI GDE BURGIJA NECE...to uzima maha, tako je i u politici, Loše je što samim tim uništavaju sport polako. Mislim da je isto tako veliki problem što ameri nemaju doping kontrole, ko zna čime ih sve zalivaju i bodu. Ne znam da li mogu sve ove stvari da se promene kako sport ne bi bio privredna grana u kojoj je sve dozvoljeno.

kizza

pre 13 godina

Ako niste pogledali, imate na Youtubu snimak prenosa ESPN-a, gde na kraju komentatori pominju Asikovu fake injury, kako su rekli. Da ne pominjemo ostalo...

zeljko

pre 13 godina

Moram da dodam jos nesto, ne secam se jesam li i to spomenuo.
Naime ako hocemo da pozitivno uticemo u kosarkaskom svetu onda nasi ljudi treba da rade u svtskoj organizaciji i imaju uticaja tamo, nesto se ne secam da je iko sada tamo posle odlaska Bore Stankovica. Tako samo mozemo uticati i povratiti respekt nasoj kosarci. Mi smo to imali kao Jugoslavija a sada MORAMO TO STECI.

zahav

pre 13 godina

Sve se vrti oko para. Sponzori platili, a ja necu da kupujem sponzorske proizvode. Da smo malo slozniji, pa da ih lepo bojkotujemo...

професор

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=j7y9SNNeeZU
погледати обавезно.. иначе, на фибином сајту су ми блокирали ову поруку.

Dragan

pre 13 godina

Sad još kad sam video i ovo gaženje aut linije od strane Tunčerija u zadnjem napadu... nemam više reči. Pogotovu što snimak pokazuje da sudija jasno vidi situaciju.

marina

pre 13 godina

Sramota za sudije...Sumnjam da ce tu iko snositi odgovornost,sve ce se to zataskati.Ali kad Srbinu treba da se sudi,onda mu se sudi do kraja,kao Krsticu i Teu protiv Grka.(sto su naravno zasluzili,treba pravda da postoji)

Zoran

pre 13 godina

Prazne price...Sve sto ce se pamtiti je da nismo osvojili medalju, ni bronzanu....A mogli smo da smo se prestali na vrijeme baviti porazom protiv Turske I okrenuli Litvaniji. Ko nije u stanju da podnese rizik od varijabilnog sudijskog kriterja kao dijela igre, tesko njemu u sportu.

Ivkovic I tim su bili sjajni, to je jedina prava utjeha.

covek

pre 13 godina

http://www.kss.rs/pag/sav_news.php

Vrlo diskutabilno... Naravno ne postoji bolji snimak, iako je u areni bilo 20-ak kamera, ako ne i vise...

joe dumars

pre 13 godina

Sada sam opet pogledao snimak zadnje minute i uvjerio se da je Ivkovic potpuno u pravu, http://www.youtube.com/watch?v=unubo6vVV2c . Vidi se kako Krstic nije ni pipnuo igraca broj 9 dok je zakucavao dok su Velickovica dvojica udarila po ruci cim je izbacio loptu kod naseg zadnjeg poena.
No comments :-(

Andrija

pre 13 godina

Ovaj D nije normalan. Tehnicka greska je trebala da ode onom idiotu koji je osamario Velickovica. Za ono prenemaganje ste pokazali da ste najveci foleri na svetu. A sto mi uvek tako prolazimo - MI PROLAZIMO!!! A vi ste sad i nikad vise. I NIGDE!!!

Sale Ars

pre 13 godina

Uh, kako mi je drago. Prognozirao i prizeljkivao sam 20 razlike, bilo je 17, dovoljno. Oni lopovi su se stvarno nadali da ce biti sampioni??? Ameri sa ni 80% mogucnosti pregazise lopuze ko plitak potok.

Ono sto su napravili u polu finalu je sramota kompletnu kosarku, i za nas sto vise nemamo nikakvog uticaja, za Turke, za Tanjevica (koji je ispao neverovatno jadan sto nije zveknuo samar onom govn*ru da ustane i izvodi bacanja, sto se radovao onakvoj pobedi i najgore sto je to uradio protiv svoje zemlje), i ponajvise za FIBA-u jer posle ovoga mozemo ocekivati da svaki domacin bude u finalu.

Nije samo sto su nas pokrali, nego su i ostatak sveta (sve osim Turaka) ostavili bez mogucnosti da posmatraju potencionalno odlicnu utakmicu u finalu. Ne verujem da bi pobedili ali bi pruzili sigurno veci otpor od lopova, plus bi bili jos dodatno motivisani ali sta je tu je, jadni Turci i jos jadniji Tanjevic su izrezirali ulazak u finale sa zeljom da se Turkoglu oprosti sa sto sjajnijim odlicjem kao njihov najveci "star" u nikakvoj kosarkaskoj istoriji.

Iskreno pribojavao sam se neceg takvog ali ni sanjao nisam da sve to moze da poprimi toliki stepen bezlicja. Posle prvog sam se nadao makar da zadrze onakav kriterijum i prosli bi 110%. Navikao sam da kradu za Spance, slicno za Italijane ali smo uvek imali toliko veci kvalitet od drugih (neracunajuci SAD) da ni sa takvim stvarima nisu mogli uvek da nas slome. Nazalost sad jesmo bili kvalitetniji ali falila je ta nijansa, a ruku na srce i nikad nas nisu bas ovoliko pokrali (sto se reprezentacije tice).

Licno volim da pobedim vise nego ista ali posle onakve pobede bi se osecao strasno jadno, nije mi jasno kako neko moze toliko debeo obraz da ima? Biti pozitivno, malo prljav je pozeljno, mangup, sa ulicnim forama ali da te neko onoliko pogura i da na jedvite jade pobedis pola kosa razlike, pa ja bi prisao i izvinio se protivniku za to sto su arbitri napravili, makar da znaju da znam(o) da su oni trebali biti tamo.

Ali meni nije jasno da se niko u ovoj ovakvoj propaloj drzavi ne zapita gde smo mi u stvri. Nismo sila ni u kom pogledu ali u sportu smo bili, pokusavamo da se odrzimo i dalje ali nam ne daju. Setite se Partizan u vaterpolu, u kosarci na odlucujucim mecevima kakv je tretman imao, reprezentacije isto, generalno nista narucito bolji, sad su ovi mladi momci doziveli vrhunac lopovluka u svemu tome. Ako neki pametni i mocniji ljudi ne pocnu da se bave tim pitanjima, pobedjivace nas i mnogo slabiji na kraju od Turske, po potrebi (slabiji po razlici u kvalitetu nego sto je sad bio slucaj).

Vise ne znam sta da kazem, ako je pored svih svera zagadjenog drustva korupcijom i sport postao isti takav, pa gde covek moze da trazi onda vise postenje ili nesto makar nalik tome. Gde ce biti, ako ne u sportu nek pobedi bolji, ili mozda srecniji?

bice dana......

pre 13 godina

Dve najodvratnije utakmice za gledanje (kada su u pitanju sudijska potkradanja), su bile 1987 na polufinalnoj utakmici EP izmedju Grcke i SFRJ u Grckoj, i preksinoc ona polufinalna u Turskoj......... Glavne uzdanice tadasnje Grcke (Galis, Janakis i Fasulas) su bukvalno bile zasticene od svakog pogleda tadasnjih igraca SFRJ. Svaki pogled sledi faul, kontakt sledi tehnicka, rulja urla sa tribina, a sudije "posteno" odradjuju svoj posao......

Ovo sinoc u Turskoj je samo repriza svega toga......Glumatanje, udaranje, protesti, halabuka..... ceo repertoar kao da su verno kopirali, gle cuda, grcki najveci prijatelji Turci..........

Medjutim, zanimljivo je da teze o sudijskim podvalama upravo dolaze od tih "bogova sa loptom" Grka, a sada i od njihove brace po podvalama Turaka ( manje vise su isti, sem u veri )........Da bude jos zabavnije, celom tom repertoaru pljuvacine i podvala, verno robuju jos jedni "domaci sampioni" Hrvati koji, citam nedavno na Indexu, u znak protesta sto smo “sudijskim kradjama” pobedili Litvaniju, sidjose sa postolja..........Sidjose i nikad vise nisu prismrdeli istom

I u kometarima se opet moze procitati ta ' 95-ta, gde je navodno tadasnja Jugoslavija bila protezirana od sudijske organizacije i Bore Stankovica.

Dakle sta je po svim tim "postenjacinama" reper za podvalu i kradju, a sta reper za pravdu ?...........Ocigledno to kako rulja sa tribina (Grcka naravno), odlucuje i tumaci sta je faul, sta tehnicka, sta su koraci itd itd............Za razliku od jucerasnjih sudija sa banana-ostrva, tadasnji sudija je vise nego casno vodio ceo mec........U pitanju je bio Amerikanac Toliver (crnoput covek), mislim da se tako prezivao, koji nije dozvolio da mu grcka rulja pravi kriterijum u sudjenju. Ko zeli da se priseti, jasno ce uociti PRVO dosudjene DVE tehnicke greske nasoj reprezentaciji na toj utakmici, a tek kasnije, tokom utakmice litvanskim izmanipulisanim i izmajmunisam kosarkasima od strane grcke gomile ........Kriterijum je i bukvalno bio podjednak za oba tima, i u kasnijoj ekspertizi je jasno naznaceno da je americki sudija na tom mecu imao izjednacen kriteruijum za finaliste.......Dakle, da se primetiti da sudija nije sa nekakvih ostrvaca, koralnih grebena ili kojim slucajem Eskim, vec je iz zemlje koja ima bazu od vise miliona registrovanih kosarkasa........Toliko o kredibilitetu ondasnjeg sudije i preksinocnih latino-baraba iz sapunskih serija.

Ovo sve pisem zbog onih, koji i dalje pominju Atinu ' 95, sa nekom zeljom da se valjda osecamo lose zbog te zlatne medalje, i njihovog bezanja u misiju rupu odakle nikad vise izasli nisu..........Posto nisu shvatili lekciju (Index i njegovi konzumenti), moracemo pedagoski da se odnosimo prema njima............ici ce naizmenicno pobeda sa pola kosa, pa 15 razlike, pa pola kosa , pa ponovo 15-20 .............dok ne shvate ko su i sta su........Za Kecmana, ne mozemo da im garantujemo, obzirom da covek ima pravo na odmor

Inace da napomenem, kako Hrvati jesu drasticno osteceni od sudija u Bgd-u, ali ne zbog eventualnog intoniranja himne ljepe njine ( ko im je garantovao prvo mesto ? ), vec iskljucivo zbog Spanije koja je samo dva ili tri prvenstva ranije imala takodje obilatu pomoc sudija u mecu protiv Litvanije u cetvrt finalu......Sabonisu ( koji se poigravao sa njima, kao Teo sa Turcima ), sudjena su tri nepostojeca faula, sto je naravno znatno uticalo na krajnji ishod .......Spanija je prosla dalje, bas kao i u Beogradu

Ako ista mozemo da okarakterisemo kao poklon nasoj reprezentaciji tokom svih ovih godina (od ' 95-te), to je oprosten faul nad Skonokinijem u zadnjoj sekundi finalnog meca sa Argentinom u Indijanopolisu...........Nadam se da je preksinocnom pljackom u Turskoj, taj poklon vracen i da cemo na sledecim takmicenjima imati bar malo postenijeg sudjenja.......

Igracima i selektoru Ivkovicu mogu samo da zahvalim na svemu sto su prikazali, ponasali se i stoicki podneli ono sto bi malo ko uspeo u onakoj reziranoj podvali.........nakon svega vidjenog, potpuno je nebitno da li si treci ili cetvrti........