Nova vest
Tenis

Utorak, 04.10.2016.

15:25

Šarapova: Naučila sam lekciju, a valjda će i ITF

Ruska teniserka Marija Šarapova saopštila je nakon skraćenja suspenzije da je "izvukla pouke", ali je istakla da će isto uraditi čelnici ITF.

Izvor: B92

Autor:B92

Šarapova: Naučila sam lekciju, a valjda će i ITF
EPA/MIKE NELSON

Šarapova je odmah nakon odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani objavila saopštenje u kome je navela da je prevalila put od najtežeg dana u karijeri, kada je suspendovana, do najsrećnijeg, kada je saznala da će moći da se vrati igri u aprilu.

"Osećam kao da mi je nešto što mnogo volim, na mnogo različitih načina oduzeto. Biće divno kada mi se to vrati. Tenis je moja strast i nedostajao mi je. Brojim dane do trenutka kada ću se vratiti na teren", navela je Šarapova.

Ruska teniserka je istakla da se u presudi CAS ističe neslaganje sa odlukama koje su u vezi sa njenom suspenzijom donosili čelnici Međunarodne teniske federacije.

"Veće CAS je zaključilo da se ne slaže sa brojnim zaključcima Tribunala ITF. Ja sam od starta preuzela odgovornost za to što nisam znala da lek koji se dobija bez recepta i koji sam uzimala deset godina nije više dozvoljen. Ali, shvatila sam i koliko su neke druge federacije bolje u saopštavanju promena sportistima", navela je Šarapova.

Šarapova se zahvalila navijačima i uz poruku da se brzo vraća dodala: "Sada kada je proces gotov, nadam se da će ITF i druga relevantna teniska anti-doping tela proučiti kako se ponašaju druge federacije kako nijedan drugi teniser ne bi morao da prolazi kroz ovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu