Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.03.2015.

08:22

Federer i Nadal bez greške

Drugi teniser sveta Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal ostvarili su sigurne trijumfe u svojim prvim mečevima na Mastersu u Indijan Velsu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Federer je na startu takmičenja u Kaliforniji slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i četiri minuta igre.

Švajcarac će se u trećoj rundi sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem, koji ga je eliminisao na Australijan Openu u januaru.

Federeru je to bio prvi poraz od Sepija u 11 međusobnih susreta, a drugi reket sveta ističe da je srećan što je dobio priliku za revanš.

Bio sam veoma razočaran svojom igrom u Australiju. Znam da on može da odigra dobro i pobedi me, ali to nije problem. Problem je bio u načinu na koji sam udarao lopticu, nisam bio posvećen. Bio je to generalno težak meč i praktično sam ga propustio. On je odradio dobar posao, pritiskao me je, ali se nadam da će ovaj meč biti bolji za mene. Biću spreman, nema sumnje, a drago mi je što ću ovako brzo ponovo odmeriti snage sa njim“, rekao je Federer.

Nadal je, s druge strane, slavio protiv Holanđanina Igora Sajslinga, koji je u prethodnom kolu eliminisao Filipa Krajinovića. Španac je slavio sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 13 minuta igre i osigurao duel sa domaćim teniserom Donaldom Jangom.

Nekadašnji prvi teniser sveta je izgubio samo sedam poena na svojim servis gemovima i osvojio je 96 odsto poena na prvom servisu. Takođe, spasao je jedinu brejk šansu koju je Sajsling imao i došao do sigurnog trijumfa.

Mislim da sam igrao dobro, bio je ovo solidan prvi meč. Nisam pravio veliki broj grešaka, osvojio sam veliki procenat poena na svom servisu. Važno mi je što se dobro krećem, mislim da sam brži nego što sam bio pre mesec dana“, naglasio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu