Nova vest
Tenis

Utorak, 11.11.2014.

23:11

Mari pobedom ostao u igri u Londonu

Britanski teniser Endi Mari ostvario je prvu pobedu na završnom Mastersu sezone u Londonu, pošto je u drugom kolu bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mari je do trijumfa došao sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 32 minuta igre.

Miljenik domaće publike je zahvaljujući toj pobedi ostao u konkurenciji za plasman u polufinale, a u poslednjem kolu grupne faze ga čeka susret sa Švajcarcem Rodžerom Federerom. Da bi izborio mesto među najboljom četvoricom Škotu je potreban trijumf u tom duelu.

Raonić je, s druge strane, doživeo i drugi poraz u “O2 areni”, gde ga još čeka susret sa Keijem Nišikorijem u četvrtak. Šanse kanadskog tenisera za polufinale i dalje postoje, ali mu je pored pobede nad Japancem potreban povoljan rasplet drugog duela u grupi.

Mari je protiv Raonića odigrao veoma dobro, a za pobedu mu je bio dovoljan po jedan brejk više od rivala u svakom od setova. Britanac je odigrao sigurnije baš u trenucima kada se meč lomio, zaustavio je servis Kanađanina i na kraju osvojio deset poena više od njega.

U prvom meču drugog kola grupe B, Federer je u dva seta bio bolji od Nišikorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu