Nova vest
Tenis

Utorak, 11.11.2014.

15:49

Federer ubedljivo do druge pobede

Švajcarski teniser Rodžer Federer ostvario je drugu pobedu na Završnom Mastersu u Londonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Federer je u drugom meču grupe savladao Keija Nišikorija sa 6:3, 6:2, posle tačno 70 minuta igre.

Rodžer je tako stigao do druge pobede posle uvodnog trijumfa nad Milošem Raonićem, dok je Nišikori zabeležio prvi poraz i sada ima skor 1-1.

Ovo je bio peti međusobni duel dvojice tenisera, a Švajcarac sad vodi sa 3-2 u pobedama.

U drugom meču dana Raonić i Mari igraju od 21 sat.

Federer je ovim trijumfom nastavio borbu sa Novakom Đokovićem za prvo mestu na kraju godine, ali i dalje zavisi od rezultata srpskog tenisera.

On je bio potpuno dominantan protiv Nišikorija, koji je imao problema sa povredom desnog ručnog zgloba, pa je zbog toga tražio pomoć lekara između setova.

U prvom setu napravio je jedan, a u drugom dva brejka i lagano slavio posle 70 minuta igre.

Spasao je ukupno tri brejk lopte protivnika, a meč je završio sa 17 direktnih poena i 18 grešaka, dok je taj odnos kod Nišikorija bio 15:30.

Tok meča:

Duel u ’O2 areni’ svojim servisima otvorio je Federer i veoma lako poveo, da bi mu Japanac uzvratio istom meru. Već u trećem gemu Švajcarac se mnogo mučio, Nišikori je imao dve brejk lopte, ali ih nije realizovao i ubrzo je stigla kazna.

Drugi teniser sveta ubrzao je ritam u četvrtom gemu, stigao do 30:40 i već prvu priliku iskoristio za prednost brejka. Lako je otišao na 4:1 u gemovima, a onda i mogao do duplog brejka, kada se Japanac odličnim rešenjima izvukao.

Međutim, do kraja seta nije bilo većih uzbuđenja i Federer je poveo u setovima – 6:3.

U pauzama između setova Nišikori je zatražio pomoć lekara zbog bola u desnom ručnom zglobu.

Drugi deo igre počeo je mirno, obojica igrača osvojila su po gem, pre nego što je Federer ponovo napao slab servis Nišikorija.

Izborio se za dve vezane brejk lopte, kod prve je promašio bekhend dijagonalu, ali je na drugoj sačekao grešku protivnika i poveo sa 2:1.

Kei je pokušavao da napada, ali su mnogi njegovi udarci završavali u mreži ili autu, pa je Rodžer brzo otišao na 3:1. Švajcarski teniser žurio je da završava poene, malo i srljao, pa je Nišikori posle jednog dubokog forhenda smanjio na 3:2.

Japanac se držao do rezultata 4:2, ali mu je tada Federer ponovo oduzeo servis i priveo susret kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu