Nova vest
Tenis

Subota, 13.09.2014.

15:44

DK: Poraz dubla, odluka u nedelju

Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac izgubili su od Rohana Bopane i Leandera Paesa sa 1:6, 6:7 (4-7), 6:3, 6:3, 8:6 u trećem meču Dejvis kup okršaja Srbije i Indije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zbog pobeda Krajinovića i Lajovića prvog dana Srbija u ukupnom rezultatu vodi sa 2-1 , a u nedelju će imati priliku da osigura ostanak u Svetskoj grupi DK.

Delovalo je da će Srbija to uspeti da ostvari sada – Zimonjić i Bozoljac vodili su sa 2:0 i imali su brejk prednosti u trećem setu, ali su Indijci uspeli da naprave preokret.

Poslednjeg dana, u nedelju od 12.30 sati, na teren će prvo izaći Devarman i Lajović, dok će posle njih igrati Bambri i Krajinović.

Srpski dubl bio je superioran u prvom setu, napravio je čak tri brejka i ubedljivo uzeo prvi set – 6:1.

Drugi set bio je mnogo neizvesniji, a bolje su ga počeli Indijci – poveli su sa 3:1, a onda su propustili brejk šansu za dupli brejk viška. Naši su iskoristili jedan od poslednjih vozova za povratak u set, izjednačili su na 4:4, a pri rezultatu 5:5 spasli su još jednu brejk loptu.

Ušlo se u taj brejk, u kojem je Srbija gubila sa 4:3, ali su onda Bozoljac i Zimonjić vezali četiri poena i osvojili su i drugi set.

Kada su Bozoljac i Zimonjić u petom gemu trećeg seta napravili brejk, činilo se da će meč uskoro biti gotov, ali Indijci su uzvratili sa četiri uzastopna gema i smanjili su na 2-1 u setovima.

Indijci su napravili brejk već na početku četvrtog seta, Zimonjić je imao problema sa vratom i ramenima, a do kraja seta Bopana i Paes nisu se suočili ni sa jednom brejk loptom i izborili su peti set još jednim brejkom (6:3).

Odlučujući set bio je neizvestan, ali tvrd – oba para sa lakoćom su čuvali svoj servis, sve do 14. gema kada Indijci prave brejk i dolaze do pobede za dva časa i 35 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu