Nova vest
Tenis

Petak, 12.09.2014.

21:35

Mladi teniseri sa Novakom u Pekingu

Juniorski prvak Srbije u dublu Uroš Jović putovaće sa Novakom Đokovićem i još sedmoro mladih tenisera na Otvoreno prvenstvo Kine u Pekingu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Član teniskog kluba Pirot 12-godišnji Uroš dobio je poziv najboljeg svetskog tenisera i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Prezadovoljan sam i Novakov poziv je nešto najbolje za mene. U Kini ćemo gledati Novaka kako igra sa vrhunskim teniserima, ali ćemo i mi trenirati. Obići ćemo Peking i druge znamenitosti Kine”, rekao je Jović.

Turnir u Pekingu održaće se od 23. do 30. septembra.

Jović je prvoplasirani na listi Teniskog Saveza Srbije u kategoriji do 12 godina. Pored šampionske titule u dublu, on je i vicešampion u singlu u kategoriji do 12 godina.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije Jović je ove godine osvojio drugo mesto na prvenstvu Evrope u Alaniji. Sa njim radi trener Jovica Jovanović.

Kako raste, Uroš je sve bolji. Nije od onih koji odustaju, njegova ljubav prema tenisu je ogromna i brzo uči. Verujem da ćemo ga, ukoliko nastavi ovako da trenira, viđati na velikim turnirima. Za njega i sve nas poziv Novaka Đokovića je veliko priznanje. Imaće organizovane treninge, gledaće mečeve. Ovo je još jedna potvrda da Pirot postaje grad sporta”, rekao je Jovanović.

Sa Đokovićem i njegovim timom u Kinu će putovati osam najboljih tenisera Srbije uzrasta od 12 do 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu