Nova vest
Tenis

Utorak, 10.04.2012.

20:02

Mari: Olimpijske igre velika stvar

Britanski teniser Endi Maro izjavio je da će na Olimpijskim igrama u Londonu učestvovati najbolji igrači i da će to biti kao peti Grend slem u sezoni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Britanac je trenutno četvrti na ATP listi i do sada nije osvojio neki od četiri najveća turnira, a kaže da su mu ove godine prioriteti Vimbldon i Olimpijske igre.

"Tenis na olimpijskim igrama postaje velika stvar. Svi igraju. Pre 10 ili 15 godina nije bilo tako. Mnogi su preskali olimpijski turnir",

On je rekao da na prošlim OI u Pekingu nije igrao dobro, ali da je to za njega bilo veliko iskustvo.

"Biti u društvu svih vrhunskih sportista sveta i posle takmičenja vraćati se u selo gde su svi odseli. Videti tablu gde su svi osvajači medalja... Bilo bi lepo biti deo toga".

Prema njegovim rečima, čak bi mu i bronzana medalja mnogo značila.

"Vidiš emocije momaka. Novak Đoković je u Pekingu osvojio bronzu i to je bila velika stvar za njega. Kada izgubiš u polufinalu GS turnira ti si razočaran, a kada osvojiš bronzu na OI to je sjajno".

Prema njegovim rečima, Olimpijske igre donose dugačiji osećaj i drugačija je atmosfera nego na turnirima.

"Osećaš da igraš za svoju zemlju. Na turniru igramo svako za sebe. Na OI kada vidite sve zastave i učestvujete na otvaranju, sve je drugačije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu