Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.04.2011.

10:45

Troicki u drugom kolu Monte Karla

Viktor Troicki savladao je u prvom kolu turnira serije 1000 u Monte Karlu Žana-Renea Linara. Posle dva časa igre bilo je 7:6, 6:1 za našeg tenisera.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Prvi set trajao je skoro sat i po, Troicki je 'ispustio' brejk prednosti a do vođstva stigao teku taj brejku. U drugom setu samo su prva dva gema potrajala, kasnije je naš teniser 'pojačao' i meč je završen posle 121 minuta. U drugom kolu Toricki igra sa boljim iz duela Kevin Anderson (Južna Afrika) - Fabio Fonjini (Italija).

Troicki je kao 11. nosilac na turniru i 16. igrač sveta, apsolutni favorit na meču. Prvi je na servisu Lisnar.

Prvi gem dobio je Linar, posle velike borbe, koja je trajala čak 14 minuta. Troicki je lako izjednačio na svoj servis, a onda, ponovo, posle velike borbe, ipak, došao do prvog "brejka" i poveo sa 2:1.

U nastavku su i jedan i drugi teniser osvajali gemove na svoje servise, pa je trenutni rezultat 4:2 za Viktora. Posle osam odigranih gemova, Troicki i dalje ima brejk prednosti, pa je sada rezultat 5:3 za našeg tenisera.

Troicki je imao priliku da na svoj servis osvoji set, međutim i odsudnom trenutku je dozvolio protivniku da se vrati u meč i izjednači na 5:5. U narednom gemu je Troicki imao šansu za "brejk", ali je nije iskoristio, pa je Lisnar došao do prednosti od 6:5.

Tek posle 85 minuta igre i taj brejka, Troicki je došao do prvog seta.

Odmah na početku narednog seta Lisnar je "oteo" servis Troickom i poveo sa 1:0. Međutim, Troicki je odmah uzvratio i izjednačio na 1:1. Naš teniser je zatim dobio gem na svoj servis, a onda i oduzeo servis protivniku i povećao vođstvo na 3:1.

Do kraja neizvesnosti nije bilo, Troicki je 'vezao' tri gema i dobio meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu