Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.04.2011.

19:11

"Vreme je da naučimo srpski jezik"

Američki tenis izgubio je ove nedelje igrača u Top10, a tamošnji mediji ne prestaju da hvale igre Novaka Đokovića.

Izvor: B92, www.washingtonpost.com

Autor:B92, www.washingtonpost.com

Default images

Nakon što su novinari ESPN-a, BBC-a i ‘Yahoo sportsa’ najavili novo rivalstvo, zanimljiv članak napisala je novinarka ‘Washington posta” Ejmi Šipli.

“Ovo je verovatno odličan trenutak da ceo svet počne da vežba srpski jezik i izgovaranje imena Novak Đoković."

"Duhoviti i neodoljivi Srbin je protutnjao kroz svetski tenis u poslednjih nekoliko meseci, ‘obarajući’ legende i osvajajući turnire neverovatnom serijom pobeda”, stoji u uvodu Šiplijeve.“

Još uvek ga niste primetili? Pa, u nedelju je nadigrao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala u finalu turnira u Majamiju, osvojio je tevrtu titulu za redom i zabeležio 26. pobedu u nizu. Nakon forhend vinera kojim je došao do trijumfa, Đoković je podigrao ruke u vazduh i počeo da skakuće po terenu mameći salve aplauza iz publike.”

Isti list ističe kako je Đoković, "kojeg smo ranijih godina gledali kako se u mečevima doslovno bori za dah i prekida mečeve zbog problema s disanjem, sada izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog borca."

"Teniser koji je bio poznat kao šaljivdžija i imitator, postao je ozbiljan rival dvojici koji su u poslednjoj deceniji vladali svetskim tenisom."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu