Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

04:04

Radvanska se provukla protiv Date

Poljska teniserka Agnješka Radvanska pobedila je veteranku Kimiko Date-Krum 6:4, 4:6, 7:5 u prvom kolu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Japanka je imala dva brejka prednosti u trećem setu, ali je Poljakinja uspela da preokrene i dođe do trijumfa.

Radvanska, koja je postavljena za 12. nosioca, u narednoj rundi će igrati sa Petrom Martić, koja je sa 7:6, 0:6, 6:3 savladala Sofi Ferguson. Hrvatica ima 19 godina i trenutno je 140. na WTA listi.

Kimiko Date-Krum ima 40 godina, a na teren se vratila 2008. godine posle 12 godina u penziji. Trenutno je 56. na WTA listi, a 1995. godine zauzimala je četvrtu poziciju. Od povratka tenisu, Krumova je dobila samo jedan meč u glavnom žrebu GS turnira.

Malo je nedostajalo da sada upiše. Posle gubitka prvog seta koji je obilovao brejkovima, 40-godišnja Japanka jednim brejkom dobila je drugi set i izjednačila.

Obe teniserke veoma mnogo su grešile (72-42 za Date), pa je meč bio više dramatičan nego kvalitetan. Radvanske je zatražila medicinski tajm-aut pri rezultatu 4:1 za Japanku u trećem setu, što se ispostavilo presudnim.

Date, koja je do tada precizno napadala u odlučujućem setu, počela je naglo da greši, izbacivala je lake loptice u aut i bilo je evidentno da je ispala iz ritma. Ni Radvanska se nije proslavila, ali je uspela da osvoji šest od narednih sedam gemova i dođe do pobede.

U poslednjem gemu dogodilo se nešto nesvakidašnje – Poljakinji je otpala ’glava’ reketa i u ruci joj je ostala samo drška, što je verovatno posledica silnog udaranja reketa o podlogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu