Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.05.2010.

20:10

Krajinović izbacio 52. igrača sveta

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale Srbija opena, pošto je pobedio Orasija Sebaljosa sa 6:3, 1:6, 7:6 (7-5) za dva časa i 20 minuta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U prvom setu 18-godišnji Somborac bio je neuporedivo bolji rival, u drugom je Argentinac silovito uzvratio, a u odlučujućem setu Krajinović je u uzbudljivoj završnici imao više nerava i zabeležio je najveću pobedu u karijeri, nad 52. teniserom na ATP listi. U četvrtfinalu Filip će igrati sa pobednikom meča Đoković – Fonjini.

Tokom celog meča Krajinović je forsirao karakteristični, odbrambeni stil igre baziran na vraćanju što više loptica u teren, dok je levoruki Sebaljos pokušavao da probije zid srpskog tenisera.

U prvom setu Filip je u ranoj fazi stvorio brejk viška i bez većih problema uspeo je da ga sačuva do kraja. Na početku drugog seta Krajinović je imao tri vezane brejk prilike, ali se Sebaljos izvukao iz neugodne situacije i nedugo zatim napravio brejk.

Imao je Filip neke solidne šanse da se vrati u set, ali nije ih iskoristio i Argentinac je izjednačio.

U šestom gemu trećeg seta srpski teniser pravi brejk, ali ne uspeva da zadrži koncentraciju, pa Sebaljos momentalno uspeva da uspostavi ravnotežu. Možda i ključni momenat meča zbio se pri rezultatu 5:5, kada je Krajinović sjajno odservirao na brejk lopti rivala, a potom je na isti način osvojio gem.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, a Krajinović je došao do dve uzastopne meč lopte. Prvu je Sebaljos spasao neverovatnim volejom, ali je na drugoj poslao loptu u mrežu i srpski teniser je počeo da slavi najveću pobedu u karijeri.

Krajinović: "Nisam očekivao pobedu"

Mladi srpski teniser Filip Krajinović izjavio je posle plasmana u četvrtfinale Serbia Opena da nije očekivao da će pobediti Argentinca Orasija Sebaljosa.

"Nisam očekivao trijumf, ali taktika je bila da se opustim i da igram svoju igru. Nisam imao nikakav pritisak. Mislim da sam prvi set igrao najbolje što sam mogao. U drugom sam pao, kada inače imam običaj da lako prepuštam gemove. Ipak, uspeo sam da se vratim u trećem i zadovoljan sam", rekao je Krajinović.

Krajinović će se u četvrtfinalu sastati sa Novakom Đokovićem.

"U tom duelu bio bih zadovoljan samo da se ne izblamiram. Ipak je Nole drugi na svetu. Igrati sa njim je velika čast", ocenio je Krajinović.

Mladi teniser je istakao da tehnički može da parira svima, ali je dodao da je u meču sa Sebaljosom presudila njegova strpljiva igra. Uzbuđeni Krajinović je na pitanje kakvi su mu dalji planovi, odgovorio da ide da se napije i da trenutno jednostavno ne može da razmišlja o narednim turnirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu