Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.11.2009.

18:35

Mari dobio Verdaska posle tri sata

Britanac Endi Mari pobedio je Fernanda Verdaska sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 7:6, u poslednjem kolu grupe A na završnom Mastersu u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duela Škotlanđanina i Španca trajao je taćno tri sata. Mariju je ovo nakon pobede nad Del Potrom i poraza od Federera drugi trijumf, ali on još uvek nije obezbedio mesto među četiri najbolja. U poslednjem duelu ove grupe od 21.45h igraju Rodžer Federer i Huan Martin del Potro i nakon tog duela biće poznato koja dva tenisera će u polufinale iz grupe A.

Jedini koji nema šanse za prolaz je Fernando Verdasko.

Mari je tokom meča imao velikih oscilacija prilikom servisa, ali i pored toga Verdasko nije napravio nijedan brejk na meču. Škotlanđanin je na kraju imao 18 as udaraca, ali i čak devet duplih servis grešaka.

Favorit domaće publike je u prvom setu napravio brejk u najboljem trenutku, u devetom gemu, a nakon toga je uz malo poteškoća odservirao za 1:0 u setovima (6:4).

U drugom periodu Britanac je propustio čak sedam brejk lopti i Verdasko je uspeo da izbori taj-brejk koji je dobio tako što je Mari odservirao duplu grešku.

Treći set takođe je odlučio 13. gem, ali je ovoga puta bolji bio Mari, koji je uz nekoliko grešaka Španca zabeležio i drugu pobedu na završnom turniru. Ukoliko se plasira u polufinale Mari će ponoviti uspeh iz prošle sezone kada ga je u borbi za finale pobedio Nikolaj Davidenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu