Nova vest
Tenis

Utorak, 10.11.2009.

12:42

Obradović: "Novak zasluženo"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniseri u odličnoj formi privode sezonu kraju. Turnir u Bazelu doneo je „duplu pobedu“ srpskim igračima, u singlu i dublu,a saveznom selektoru Bogdanu Obradoviću ohrabrenje pred težak meč u Dejvis kupu .

Selektor reprezentacije Srbije za B92 je prokomentarisao izvanredne igre Đokovića u Bazelu, ali i sve konstantnije igre koje iz turnira u turnir prikazuje „prvi srpski reket“:

Mislim da je Novak je zaista zaslužio da ostvari takav rezultat u Bazelu. Njegova igra sa osnovne linije, čvrst, agresivan pristup, situacija u kojoj Federer ne može da odgovori, a nema priliku da napadne, vrsta podloge koja je Novaku odgovarala više nego Federeru… Sve to je na kraju dalo ovakav rezultat. U svako slučaju sve čestitke Đokoviću na pobedi. Sazreo je kao igrač i mislim da se ozbiljno uključio u trku za mesto broj jedan, uz Nadala i Mareja“.

Đoković se tokom sezone odlučio za riskantan potez promene reketa. I pored toga, osvojio je puno bodova i turnira i ove godine:

Što se tiče Đokovićeve forme, mislim da je preboleo osnovni problem kojije imao, a to je prilagođavanje novom reketu. Našao je pravu igru za novi reket, sve je došlo na svoje mesto. Ono što ga čini novim šampionom je konstantnost. Ostvaruje dobre rezultate u nizu“.

Dobre igre Đokovića i Zimonjića su svakako veliko ohrabrenje,za veliko iskušenje koje očekuje Dejvis kup reprezentaciju Srbije:

Voleo bih da i u nedelji kada je Dejvis kup duel, naši reprezentativci zadrže formu koju su do sada imali. Teško je, jer se u tom delu sezone igra dosta turnira, pripreme su naporne, ali ja im samo mogu poželeti da u tom periodu svi budu zdravi. Siguran sam da igrački imaju kvalitet da osvoje Dejvis kup, a ova ekipa to i zaslužuje“ rekao je Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu