Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2009.

16:14

Federer u četvrtfinalu Vimbldona

Trenutno drugi teniser sveta Rodžer Federer izborio je plasman u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Šveđaninom Robinom Sederlingom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Federer, koji je Sederlinga savladao i u finalu Rolan Garosa, na kome je došao do 14. Gren slem titule, do trijumfa je došao u tri seta, rezultatom 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5) i u četvrtfinalu će se sastati sa Ivom Karlovićem. Hrvat je među osam najboljih stigao pobedom nad Fernandom Verdaskom (7:6, 6:7, 6:3, 7:6).

Federer je do vođstva od 1:0 u setovima došao zahvaljujući jedinom brejku u meču, dok je naredna dva dobio posle taj brejka rezultatom 7:5. Iako su mnogi očekivali da će Šveđanin dobro namučiti drugog nosioca, Sederling nije iskoristio dve brejk šanse koje je imao u trećem setu, pa je petostruki šampion Vimbldona jednom izborio plasman među osmoricu najboljih na ovogodišnjem turniru.

Do duela sa Federerom Hrvat Ivo Karlović je došao pobedivši još jednog nosioca. Ovoga puta 208 santimetara visoki Zagrepčanin slavio je protiv Španca Fernanda Verdaska posle četiri seta i tri taj-brejka.

Bio je ovo tipičan meč za hrvatskog gorostasa. Ovoga puta Karlović je imao 35 as udaraca. Hrvat ponovo tokom celog meča nijednom nije izgubio svoj servis, i sigurno će biti izuzetno neugodan protivnik Rodžeru Federeru.

U taj-brejku prvog seta teniseru su držali svoje servise u prvih devet poena kada Karlović pravi mini-brejk, dolazi do 6:4 a zatim as udarcem na 6:5 dolazi do 1:0.

'Dodatni gem' igran je i u drugom periodu. Ovoga puta Verdasko je bio smireniji, i sa dva mini-brejka izjednačio je rezultat u setovima.

Ipak, Karlović nije pao psihički. Treći period prekinut je na 3:3 zbog kiše, a nakon nastavka Karlović je uspeo da napravi jedini brejk na meču, dobije tri vezana gema i povede sa 2:1 u setovima (6:3).

Taj-brejk četvrtog seta bio je najzanimljiviji. Karlović je poveo sa 3:1, ali se Verdasko vratio na 3:3. Ipak, Hrvat je došao do 5:3 i imao je dva servisa da reši meč. Tada je Verdasko uspeo da napravi čak dva mini-brejka i izjednači (5:5).

Karlović je na 7:6 imao meč loptu, ali Verdasko se nije predao i došao je do set lopte četiri poena kasnije (9:8). Karlović je smireno odservirao i tu prednost Verdaska pretvorio je u novu meč loptu. Ovoga puta ruka Španca je zadrhtala i Karlović je prošao u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu