Nova vest
Tenis

Sreda, 28.06.2006.

19:38

Tipsarević ispao posle sjajnog meča

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona, uprkos odličnoj igri na startu turnira.

On je u duelu sa trećim nosiocem Endijem Rodikom dobio prvi set, u trećem je stigao do taj-brejka, ali je izgubio rezultatom 3:1 (6:7, 6:4, 7:6, 6:2), posle tri sata igre.

Tipsarević je dobio prvi set posle sjajne igre, iako mu je za to trebao taj brejk (7-5). Ravnopravna borba nastavila se i u sledeća dva seta, a odluka je pala u taj-brejku trećeg seta.

Janko je počeo odlično, poveo 3-0, a zatim izgubio četiri vezana poena. Do nove promene strana oba igrača dobila su svoje poene, a odluka je pala pri rezultatu 6-6. Tipsarević je preuzeo inicijativu, ali je u trenutku kada je krenuo napred odigrao forhend paralelu u aut. Rodik je u sledećem poenu još jednom servirao dobro i to je bio kraj za Tipsarevića.

Prva tri seta potrajala su „zemljaških“ dva i po sata, istinsko svedočanstvo o odličnoj Tipsarevićevoj igri. U četvrtom setu njegov otpor bio je znatno slabiji, pa je Rodik došao do pobede. U drugom kolu on igra sa Nemcem Florijanom Majerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu