Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2013.

18:47

Sigurna pobeda Troickog na startu

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Džejmsa Blejka sa 6:4, 6:2, 6:2 u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Troicki je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u poslednje vreme, imao je 33 vinera i samo 12 neiznuđenih grešaka, odlično je servirao i nije dao nikakvu šansu veteranu iz SAD.

Jedinih problema Viktor je imao u prvom setu kada je imao brejk zaostatka, ali u drugom i trećem setu bio je superioran. U drugoj rundi Troicki će igrati sa boljim iz duela Monako – Himeno-Traver.

Iako je Troicki osvojio prva dva poena na svoj servis, Blejk je zaigrao agresivno, pogađao je i vezao je četiri poena za prvi brejk. Amerikanac je bio ’lak na okidaču’, bekhend ga je služio i poveo je sa 2:0, a Viktor se onda snažnim servisima upisao na semafor – 2:1.

Troicki je bio strpljiv, znao je da Amerikanac ne može da održi tako visok nivo igre i bio je u pravu. U šestom gemu stvorio je tri vezane brejk šanse, prve dve Blejk je spasao servisima, ali na trećoj je poslao forhend više od metra u aut (3:3).

Viktor je manje grešio od suparnika, a servis mu je odlično funkcionisao i nije imao nikakvih problema u svojim gemovima. U desetom gemu Blejk je vodio 30:0, ali je Troicki zaigrao sjajno – vraćao je sve loptice i u veoma dugom poenu iskoristio je prvu set loptu (6:4).

Iako je Blejk napravio brejk već na startu drugog seta, Troicki nije dopustio da ga to demorališe – napravio je ribrejk, a onda je nastavio u istom ritmu i poveo je sa 3:1. Viktora je i dalje izvanredno služio servis, a Amerikanac jednostavno nije pronalazio načina da osvoji poen protiv raspoloženog srpskog tenisera.

Na kraju, Troicki je napravio još jedan brejk i osvojio je drugi set sa 6:2. U istom ritmu nastavilo se i u četvrtom setu – Troicki je igrao sjajno i u četvrtom gemu napravio je brejk, da bi ubrzo poveo sa 4:1. Tu je bio kraj, VIktor je slično kao u drugom setu napravio još jedan brejk i treći set je osvojio sa 6:2 za konačni trijumf.

Ana Ivanović je ranije pobedila Petru Martić sa 2-1 u setovima, a posle meča izjavila je da je zadovoljna uprkos oscilacijama u igri.

Rodžer Federer lako je dobio meč prvog kola, a kaže da ga nije briga da li ga smatraju favoritom. U ženskoj konkurenciji Nadja Petrova je ispala, a Serena je nastavila sa sjajnim igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu