Nova vest
Tenis

Petak, 20.04.2012.

13:51

Novak lako sa Haseom, sledi Berdih

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedivši u četvrtfinalu Robina Hasea sa 6:4, 6:2.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Bio je to treći međusobni duel Srbina i Holanđanina i treća pobeda najboljeg svetskog tenisera koji još uvek nije izgubio ni set od Hasea.

Đoković je imao mali pad u prvom setu, ali je sveukupno odigrao veoma dobar meč i bez većih problema je slavio. Meč je prelomljen krajem prvog i početkom drugog seta kada je srpski teniser dobio šest vezanih gemova i poveo sa 6:4 i 4:0.

Njegov protivnik u subotnjem polufinalu biće Čeh Tomaš Berdih koji je prethodno savladao Endija Marija sa 2:1.

Meč je počeo veoma čudno, Hase je zaigrao rasterećeno i iskoristivši drugu brejk loptu poveo je na startu. To je međutim bio samo trenutak nepažnje Đokovića koji je odmah podigao nivo igre, napravio je dva brejka i poveo je sa 4:1.

Imao je Novak u šestom gemu još tri brejk lopte i veliku priliku da praktično završi prvi set, ali Hase se izvukao i odmah u narednom gemu je vratio brejk i to bez većih problema. Imao je Đoković i u narednom gemu brejk priliku, ali Holanđanin se ponovo izvukao i izjednačio je na 4:4.

Mogao je Hase da produži seriju dobijenih gemova na pet pošto je u sledećem imao brejk loptu, ali nije uspeo i srpski teniser je došao na korak od prvog seta. Nije 55. igrač sveta izdržao pritisak i u desetom gemu je okončan prvi set. Novak ponovo nije odigrao ništa specijalno, ali uspeo je da natera protivnika na nekoliko grešaka i posle 45 minuta poveo je sa 1:0.

U drugom setu stvari su došle na svoje mesto. Đoković je reukovao broj neiznuđenih grešaka i šanse Hasea su automatski znatno umanjene. Srpski teniser je dobio šest vezanih gemova, poveo je sa 4:0 uz dva brejka prednosti, ali je tu seriju neočekivano prekinuo dozvolivši rivalu da vrati jedan brejk i to bez izgubljenog poena.

Novak je prvu meč loptu imao u sedmom gemu na svoj servis, nije je iskoristio, ali jeste drugu u narednom gemu i tako je posle sat i 17 minuta ipak rutinski završio posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu