Nova vest
Tenis

Sreda, 18.04.2012.

12:05

Đoković lako sa Sepijem

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu pobedom nad Italijanom Andreasom Sepijem sa 2:0 (6:1, 6:4)

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

To je bio sedmi međusobni duel Srbina i Italijana, a u prethodnih šest Đoković je bio neumoljiv pošto je izgubio samo dva seta.

Đoković će u narednom kolu igrati sa Aleksandrom Dolgopolovim, koji je bio bolji od Bernarda Tomića sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:1).

Đoković je prvi servirao. Do prvog poena na meču stigao je Sepi, ali to je bilo sve što je Italijan uradio u prvom gemu. Đoković je udvostručio prednost nakon što je iskoristio treću brejk šansu. Do 3:0 Đoković je stigao bez većih problema, dobro je servirao, a Sepi je ponovo osvojio samo jedan poen u ovom gemu.

U nastavku je Sepi poveo sa 30:0, ali je Đoković izjednačio, ponovo došao do brejka i nakon 17 minuta igre poveo sa velikih 4:0. Sepi je treći put na servis Đokovića osvojio prvi poen, stigao i do dve vezane brejk lopte, zahvaljujući neiznuđenim greškama Đokovića. Đoković je do 5:0 stigao nakon najdužeg gema u dosadanšnjem toku meča, u kojem je Sepi imao tri šanse da dođe do brejka. Sepi je iz četvrtog puta uspeo da dođe do prvog gema na meču i smanji prednost Đokovića na 5:1. Nakon 40 minuta igra Đokovića je imao prvu set loptu, odmah je iskoristio i poveo sa 1:0.

Drugi set je svojim servisom započeo Sepi, ali je srpski teniser vrlo brzo došao do brejk šanse, Sepi je dobro servirao i iz druge šanse, nakon veoma dobre razmene udaraca na mreži, došao do vođstva. Sepiju je 'proradio' forhend, Đoković nije lako osvajao poene, ali je ipak došao do izjednačenja. Đoković je bez izgubljenog poena došao do brejk šanse, odmah je iskoristio i poveo sa 2:1. Đokoviću nije dobro išao izlazak na mrežu, ali je as udarcem došao do 3:1, a nakon toga je Sepi smanjio na 3:2.

Đoković je prvenstveno zahvaljujući dobrom servisu došao 4:2. U narednom gemu je imao dve brejk šanse, koje nije iskoristio, pa je Sepi osvojio naredni gem i smanjio na 4:3, u setu koji je znatno ujednačeniji od prethodnog. To se pokazalo i u nastavku, ali je Đoković došao do 5:3, a Sepi posle 82 minuta igre servirao za ostanak u meču, došao do 40:0 i smanjio na 5:4.

Nakon sat i 28 minuta igre Đoković je došao do dve meč lopte, iskoristio prvu i došao do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu